Bence sen en iyisi motoru bi kenara çek. Doğruca ehliyete yazıl. Ehliyeti cebine koyunca kadar trafiğe çıkma. bisiklet kullan, otobüse bin...
Ayrıca, arabanın tamponuna çarpar kaçarsın, aynasını kırar kaçarsın. bunlar affedilir. Ama bir insanı yaralayıp kaçamazsın. Bu seni kötü bir insan yapar..
Ne yazıkki haklı olan sen değilsin. Her durumda, vicdanen ve kanunen sen haksızsın. Duygusal olarak kendini haklı görmek istiyorsun. Ancak çocuk bakmayabilir. görmeyebilir. Birden önüne fırlayabilir. ki, 11 - 12 yaşındaki bir çocuğun yola fırlayabileceğini bilerek sürmen gerekirdi.
Önünde kum var ve sen sert fren yapmana sebep olacak bir süratte sürüyorsun.
Yani kırıcı yazmak istemiyorum ama, sen çok yanlış gelmişsin. Motosikleti hiç tanımıyorsun. Trafik kültürün çok kötü ve vicdansızsın

...
Gaddar olup Trafikte bir araç kullanma diyeceğim ama hiç gerçekçi olmayacak. BU yüzden lütfen, Motosikletini ehliyet alana kadar kullanma
Ehliyetin var veya yok. Kaçmasaydın belki de hiç polis gelmeyecekti. çocuğu sen bir hastaneye götürecektin, ki temel insanlık vazifesidir bu.. Bunu yapmayan insanlar yüzünden dünya kötü bir yer.
Ama şimdi ehliyetin olsaydı bile bırakıp kaçmışsın. vicdanen zaten kötüsün ve suçlusun. Artı ehliyetin yok. Çocuk eğer hastaneye gitmesi gerektiyse ve plakanı aldılarsa başına epey iş açarlar.
Ehliyetin var veya yok. bir çocuğu haklı veya haksız farketmez, yaralayıp sokağın ortasında bırakıp kaçan bir insanın bir daha araç kullanmaması için elimden geleni yapardım...
Ama İnsanlar değişir ve anlarlar. Umarım sen de bu yaptığının ne anlama geldiğinin farkındasındır ve bir an önce kendine gelip bu davranışlarını değiştirmek için adım atarsın.
Biraz ağır yazdımsa affet. Ama haksız birşey yazmadım.