Ağır motosiklete geçmek

14 aydır Mondial X treme max 200 kullanıcısıyım yağıyla benziniyle 155kg yı geçmeyen gayet hafif ve kıvrak bir motor kendisi. Şimdiye kadar yaklaşık 16.*** km civarına yaklaştım. Ama artık değiştirme vakti geldi ve aklımda Benelli Tnt 249S(kuru ağırlığı 205kg) var. Daha önce hiç bu ağırlıkta bi motosiklet kullanmadım. 181cm boyundayım ve 60 kiloyum bi rahatsızlığımdan ötürü kilomu korumam gerek yoksa ben de kilo almam gerektiğini biliyorum. Benelliyi alınca bol bol uzun yolda kullanacağım orda sıkıntı çekmeyeceğimi biliyorum ama şehir içinde dur-kalk sırasında veya filtreleme yaparken cüssemden dolayı zorlanmaktan korkuyorum. Aynı durumda olan arkadaşlar fikir belirtebilir mi?

Motosikleti
Honda CBR500R
Motosikletin ağırlığını ileri geri hareket ettirirken hissedersin bence, onun haricinde üstüne binince o kiloyu hissedeceğini pek zannetmiyorum.

Boş bir alanda biraz çalış alışıyorsun. Zaten hareket halinde farkeden birşey yok.

14 aydır Mondial X treme max 200 kullanıcısıyım yağıyla benziniyle 155kg yı geçmeyen gayet hafif ve kıvrak bir motor kendisi. Şimdiye kadar yaklaşık 16.*** km civarına yaklaştım. Ama artık değiştirme vakti geldi ve aklımda Benelli Tnt 249S(kuru ağırlığı 205kg) var. Daha önce hiç bu ağırlıkta bi motosiklet kullanmadım. 181cm boyundayım ve 60 kiloyum bi rahatsızlığımdan ötürü kilomu korumam gerek yoksa ben de kilo almam gerektiğini biliyorum. Benelliyi alınca bol bol uzun yolda kullanacağım orda sıkıntı çekmeyeceğimi biliyorum ama şehir içinde dur-kalk sırasında veya filtreleme yaparken cüssemden dolayı zorlanmaktan korkuyorum. Aynı durumda olan arkadaşlar fikir belirtebilir mi?
Bişi olmaz

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
küçükken bisiklet ile yanlayarak arka kaydırırdık, hatta bak örnek video paylaşacağım izlersin aşağıda... o videodaki gibi ben dominar 400 ile arka kaydırıyorum.. 192 kg kuru ağırlık yazıyor, benimkinde koruma demirleri, arka sepet, yağı tuzu derken tahminimce 210 kg falan vardır.

ben 57 kg biriyim düşün, motorun üzerindeyken geri geri getirmede sorun yaşamıyorum, ama şimdi benim bacaklar biraz kuvvetli, sende antrenman yap biraz, boyun uzun zaten, sorun yaşayacağını sanmıyorum, zamanla alışır kuvvetlenirsin bence.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
O neymiş öyle yahu maşallah, 250 cc motor kuru 205 kg. Tiger 800 yağı, suyu, benzini orta sehpası dahil 216 kg😂 Daha önce Sym Wolf 250 vardı o da 180 küsur kiloydu.

Motosikleti
600RR
motorun ağırlığını gözünüzde cok büyütmeyin zaman geçtikçe motorun ağırlığını motora vermeye yani motoru kendi kendine taşıttırmayı öğrenirsiniz
örnek vereim adam gold wing ile dans ediyor

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Düşündüğünüz şekildeki bir geçişi ben yaptım, yaklaşık 160 kilodan 220 kiloluk bir motosiklete geçtim. Sürüş, rüzgar direnci, arka frenle stabil şekilde 0-5 km hızlarda dengede tutmak aşırı kolay oluyor, dizaynları bu şekilde sanırım.

ANCAK !,
Motosikleti geri itmek, yan ayaklıktan hafif terse(sağ tarafa) almak, Allah göstermesin ama devrilmek! durumunda kaldıramayabilirsiniz. Aynı boyda ancak iki katınız kadar kiloda olmama rağmen bacaklarım kısa, görece 1.74-73 civarlarıyla aynı ergonomiye sahibim ve kendi motorumu geri çıkartmam gerektiğinde kıçımı seleye dayayıp ön frenle sektirip öyle çekip çıkarıyorum. Bazen yan ayaklık üzerinden arka tekeri kaldırarak ön teker yörüngesinde, ayaklık etrafında döndürüyorum. Burada düşünmeniz gereken tek husus "Devirirsem kaldırabilir miyim?" sorunun cevabı olacaktır. Bu arada belirtmeliyim ki, motorumla bütün devrilmelerimi satın aldıktan sonraki 1-2 ay içerisinde yaşadım. Sonrasında birkaç defa stop ettirme haricinde yaklaşık bir yıldır hayata neşeyle devam ediyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motosikletin ağırlığından ziyade ağırlık merkezinin nerede olduğu bence daha önemli. Ben ağırlık merkezinin yukarıda olduğu Varadero'nun ağırlık merkezi aşağıda olan R 1250 Gs'e göre düşük hızda, dar manevralarda daha sıkıntılı olacağını düşünüyorum.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Motosikletin ağırlığından ziyade ağırlık merkezinin nerede olduğu bence daha önemli. Ben ağırlık merkezinin yukarıda olduğu Varadero'nun ağırlık merkezi aşağıda olan R 1250 Gs'e göre düşük hızda, dar manevralarda daha sıkıntılı olacağını düşünüyorum.
Bende buna katılıyorum. Motosiklet sürüş sırasında ağırlığı hissettirmez.

Orta sehpaya alırken, yanında durup motosiklete manevra yaptırırken (biraz dengesi bozulsa ağırlığı o zaman hissediyorsunuz) ya da meyilli bir zeminde yan ayaktan dikeltirken o ağırlığı hissedersiniz. Tabi motosiklet yattığında kaldırmanız, hele ki zayıf birisi iseniz tek başınıza mümkün değil.

1250 GS ile gelen kadın öğrencilerim var. Yukarıda saydığım sıkıntıları onlarda yaşıyorlar ama artıları daha fazla geliyor ve vazgeçemiyorlar.

Motosikleti
D400
motor harekete geçtiği anda agırlık problemi bitiyor.

orta sehpa ya da geri geri giderken biraz zorlar :D

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Daha 200 kg altı motor kullanmadım. Hafif motor kullanabilir miyim?

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
220 kilo makina hafif klasmanda mı ağır mı o arayı çözemedim ben şuan , mesela hafif lan bu makina dediğimiz kaç kiloya kadar olan kısım, ağır lan bu yuh dediğimiz kaç kilo mesela, kafamda bı skala yapamadım.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Eski motor 200 kg kadar maxi scooterdı. Daha ağırı 300 kg ya yakın olan makinaya geçtim alışırsınız. Rüzgardan etkilenmezsiniz dengesi daha iyi olur iyi yanından bakın. Kuru ağırlıktan bahsetmiyorum tabi ki kuru ağırlıkla sürmüyoruz sonuçta motoru. Zamanla da alışırsınız aralardan derelerden geçmeyi. İlk aldığımda tırsıyordum ama alıştıktan sonra rahat rahat geçiyorum. 100 kg da ben etti mi sana toplam 400 kg :D

Motosikleti
K 1600 GTL
220 kilo makina hafif klasmanda mı ağır mı o arayı çözemedim ben şuan , mesela hafif lan bu makina dediğimiz kaç kiloya kadar olan kısım, ağır lan bu yuh dediğimiz kaç kilo mesela, kafamda bı skala yapamadım.
220 kilo ve altına hafif diyebiliriz. Ağırlan bu yuh dediğimiz 350 kilo ve üzeri oluyor....

Motosikleti
D400
200+ kg motosikletler bana daha güven verici geliyor acıkcası daha kolay sürüşü bence.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
185 kiloluk xmax'den sonra 225 kilo yazan ama çantalarla falan en az 250 kilodur bu dedirten motoru aldığımda üzerine zor çıkmıştım, tırstım hemen kapalı alanda eğitim ayarladım, eğitimde hocalar sağolsun motora bir gün içinde alıştırdılar beni ertesi gün istanbul'dan yola çıkıp 200km yol gidip motoru yaşadığım yere getirdim.
Hala meyilli bir yerde motor yan ayakta sola çok yatmışsa dikleştirmekte zorluk yaşıyorum. Benim boyum 1.80, kilom 85 üzeri, bacaklarımı kuvvetlendirmem lazım. Normal sürüşte ağırlık dert olmuyor hatta aşırı rüzgar varsa motorun dengesine katkısı da oluyor.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Bir şey olmaz. İki bilemedin üç günde zaten alışırsın merak etme. Kilo da önemli değil, durduğun yerde ayaklarını sağlam bas, kontak kapalıyken motoru dik tutmaya gayret ederek park et veya parktan çıkar yeter.
Gözünde de fazla büyütme ağırlığı, kısa zamanda alışırsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar