Ağaç Budama Yardım...

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Bahçemdeki meyve ağaçlarını budayacağım. Ağaçların zarar görmemesi için kesilen geniş yerlere budama macunu sürülmesi gerektiğini okudum. Bu macunu sürmek biraz zahmetli. Onun yerine kullanabileceğim bir sprey var mıdır?
Örneğin Sprey vernik kullansam olur mu? Veya başka bir sprey. (aynı korumayı sağlayabilecek)
Bilgisi olan bir arkadaş cevap yazarsa sevinirim...

Bahçemdeki meyve ağaçlarını budayacağım. Ağaçların zarar görmemesi için kesilen geniş yerlere budama macunu sürülmesi gerektiğini okudum. Bu macunu sürmek biraz zahmetli. Onun yerine kullanabileceğim bir sprey var mıdır?
Örneğin Sprey vernik kullansam olur mu? Veya başka bir sprey. (aynı korumayı sağlayabilecek)
Bilgisi olan bir arkadaş cevap yazarsa sevinirim...

kardeş, benim peder zeytin budama ya da aşılama sonrası açılan yere yaş inek boku sürüyor. hem doğal, hem ücretsiz. belki işine yarar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kardeş, benim peder zeytin budama ya da aşılama sonrası açılan yere yaş inek boku sürüyor. hem doğal, hem ücretsiz. belki işine yarar.

Ağaç ne düşünüyor acaba bu mevzuda? Acaba dile gelse ne derdi? :)

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Kesilen küçükse gerek yok, mesela 1 lira büyüklüğünde bi yara kendiliğinden düzelir.
Avuçiçi kadar olan geç de olsa kapatır.
Büyükse mecbur o macunu sürcen, fırça ile çok da zor değildir.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Kesilen küçükse gerek yok, mesela 1 lira büyüklüğünde bi yara kendiliğinden düzelir.
Avuçiçi kadar olan geç de olsa kapatır.
Büyükse mecbur o macunu sürcen, fırça ile çok da zor değildir.

Cevap için teşekkürler. Daha hızlı yapılabilecek bir şey, örneğin Sprey vernik kullansam olur mu? Veya başka bir sprey. (aynı korumayı sağlayabilecek)

Ağaçları her yıl buduyorduk nerdeyse ve 10 yaş üstünde değilse o verniği yada spreyi kullanmaya çok gerek yok. Ayrıca avuç içinden büyük yara değilse ağaç gençse kapatır. Ne ağacı buduyacaksın bilmiyorum ama havaların biraz daha soğumasını beklersen sıkıntı olmaz. Yinede babama sabah sorarım istersen.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
İlla kolaya kaçacağım diyorsan, pompayla kireç püskürtebilirsin.

Hiç gerek yok. Belediye nerdeyse gövdeden buduyor ağacı yine dallanıyorlar. Zeytin budamasından sonra da bir şey sürülmez bizim orda.

bugüne kadar herhangi özel bir malzeme kullanmadık budama sonrası,
belki bağzı ağaç türlerinin zorunlu olarak ihtiyacı olabilir,
yine de ağaç eşrafının bu kadar kırılgan olduğunu sanmıyorum.

gelişmelerden haberdar ediniz,
zira işimize yarayacaktır.

En pratik koruyucu olarak , ağaç tutkalı (beyaz) ya da plastik boya sürebilirsin.Amaç yarayı mikroptan korumak....

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Ağaçları her yıl buduyorduk nerdeyse ve 10 yaş üstünde değilse o verniği yada spreyi kullanmaya çok gerek yok. Ayrıca avuç içinden büyük yara değilse ağaç gençse kapatır. Ne ağacı buduyacaksın bilmiyorum ama havaların biraz daha soğumasını beklersen sıkıntı olmaz. Yinede babama sabah sorarım istersen.

Hepsi de meyve ağacı. erik,armut,elma,nar,dut,şeftali,zeytin,kayısı. Biraz acemi olduğum için yanlış yapmaktan korkuyorum. Biraz da tembellik var. Kestiğim yerlere macun sürmeye üşeniyorum :) Tembellikten vazgeçip budama macunu almaya karar verdim. Hazır almışken küçük-büyük demeden bütün kesiklere süreyim bari.
Cevaplar için teşekkürler...

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Aşağıdaki aşı macununu kullandım.
9877174911026.jpg

Çok kolaymış spatula ile budanan büyük dalların kesilen yerlerine sürülüyor. Macunu bol bulunca büyük-küçük demeden bütün budadığım dallara sürdüm. 12 ağaç için yarım kiloluk aşı macununun üçte biri yetti. Yavaş yavaş bu işleri öğreniyorum.
Kazasız belasız budamalar. :)

Bi de bezle sararlardı eskiler. Bez altına ne yaptıklarını bilmiyorum ama..
Dallar yaralı parmağa benzerdi.:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar