Afrikadakiler benim nerden kardeşim oluyor? Aynı soru harçlığı benim cebimden çıkan Suriyeliler için de geçerli...
aslında innemel müminune ihvatun sözü ile yani bütün müminler kardeştir sözü ile açıklanabilir. Yeryüzündeki tüm müslümanlar kardeştir. bunun ilk adımı muhacir ve ensar arasındaki kardeşlik ile sağlanmıştır. siyahı beyaz ile arabı acem ile kardeş kılan bir kucaklaşma. kardeşlik bağı oradan gelir. Bununla birlikte müslüman mazlumun yanında olmalıdır. müslüman olmasa bile. zulme uğrayan kim olursa olsun yardımına koşmalı. hindistanlı müslümanlar çanakkale harbinde bize yardıma geldiler. kendi ülkeleri vardı lakin müslüman kardeşleri için burada ölmeyegelmişlerdi. bu gün benzer yardımlaşmaları görebiliriz. o bakımdan kardeşlik bağımız var. yoksa hepimiz hz. ademin çocuklarıyız kardeşlik bağımızdaha eski
---------- Post added at 17:26 ---------- Previous post was at 17:23 ----------
Hocam sen kafayı mı yedin?
Bana sakın müslümanlık'tan açlıktan bahsetmeyin.
Bu afrikalılar değil miydi? fransızlar tarafından Çanakkale'ye getirilip bize saldıran bize kurşun sıkan.
Ne çabuk unuttunuz tarihinizi,valla dünya üzerinde ki hiç bir müslüman ülke umurumda olmaz.
Çanakkale savaşından önce padişah Cihat çağrısı yapıyor,Halifelik makamına güvenerek.
Nerede idi o müslümanlar ha...
İngiliz altını ile satın aldıkları silahlar ile benim Mehmetçiği'mi eve dönüş yolunda vuruyorlardı.
Geç bunları geç.
Din tüccarlığı yapmayın.
bu gün anadoluda amerika israil parası ile mehmetçik vuran sivaslı çorumlu tokatlı sinoplu izmirli antalyalı diyarbakırlı giresunlu artvinli türkler ne için bu hatya düştülerse o afrikalılar da aynı hataya düştüler. avrupa seni darmaduman eden ülke değil mi. fransa italya ingiltere . bu gün hep onların dostları ile dost olmamız ne garip. adamlar para ile bizi satmışlar e sattıranlar la ahbabız.
din tüccarlığı kavramınız bir garip durdu burada. ne alınmış ne satılmış ?