Hazır soruyu bulmuş iken bende sorayım ,benim bütçede 45-55 arası ,
Gerçi paryı repo yapıp tahvil aldım seçimi bekliyorum dolat ne olacak diye 5 diyende var 10 diyende
Bütçe yanında benim bir de boy sorunum var 170 cm , Africa twin begeniyorum ama boyuma uygun değil.
Bütçe
CBR500R + 30 Bin TL
Amacım ;
Uzun seyahetler yapmak ,yurt içi yurt dışı belki gürcistan belki iran belki italya arazi sıfır a yakın..
Mevcut kullandıgım motor
CBR500R
CBR500R begenmedigim özelikleri ;
Bozuk yollarda rahatsız (asvaltda bile)
BEgnediğim ÖZelikleri ;
Fren+Yakıt+Güç(tek seyahat etigim için bana yetiyor ) ama değiştirince biraz güçlü olsun istiyorum.
Denedigim motorlar;
Versiys begenmedim aşırı titreşimli uzun yola amacıma uygun değil
NC750X eski kasa Benim motordan komforlu ama aman aman değil
Tenere arkadaşım vardı ABS li ayagım yere yetmedi kulanamadım bile
Vstrom Eski teknoloji istemiyorum
varedor Çok agır geldi asvalta azıcık toprak mıcırı vardı ayagım 0,5 cm ile 1,5 Cm kaydı motoru tutar iken belimi incittim.
Eski kasa GS çok zorlandım yükseklik /agırlık indeksinden araziye giremem çünkü ayagımı durdugum yerde yere koydugumda tutamaya bilirim.
GS 700 istemiyorum yabancı sitelerde sorunlu oldugu deginen çok kullanıcı var .
Bayide baktıgım ;
TRiump 800 korloslasdan korkuyorum istanbulda bile yaşamıyorum.
Seçim bitip piyasa şekillenince 6 yada 7 inci ayda alacagım zaman dolar 10 TL olsada sorun yok ayrılmış 6000 Bin $ lar var. + Bİr de satılacak CBR500 R
170 cm boyu da düşünüp ona göre Bana ne önerirsiniz ?
Teşekkürler
Stabilize yola da gireyim uzun seyahatte yapıyım diyorsanız önerilecek bütün motosikletler iki ayağında rahatça yere basamayacağı motorlar olacaktır. Bence bütçeyi çok kastırmadan 35-40 civarına sıfıra yakın Tracer 700 alınabilir. Adv motosikletlere göre nispeten yere yakın ve güç olarak da 500r dan sonra doyurucu gelir.