adanadayım İST. FSM. körüsünden ceza geldi, ne yapmalıyım, bir bakın

o gonderen kuruma veya kişiye burayı tıkla ve gordugun ekranın
bir cıktısını al guzelce zarfle ve gonder ;)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cezayı önce ödeyecek, sonra dilekçeyle itiraz edeceksin.. sonra paranı tahsil edeceksin.. olan zaman kaybın olacak ama yapabileceğin başka birşey yok.. kaçak geçişlerin hepsi fotoğraflıdır.. belgeleme şansı gayet mevcut..

sağol CERRAHİ:mrgreen: canlı olarak yapmak isterdim ama adanadan kolumu göndersem onlarda kalır, geri gelmez.

@mboy cevap bekliyorum, ben mahkemeye gönderdim belgelerimi, oradan cevap gelmesi lazım sanırım

Son düzenleme:
Arkadaşım parayı sakın ödeme... Yukarıda arkadaş yazmış aynen benim başımada geldi mail attım ceza mektubundaki mail adresine,2-3 hafta sonra cezayı iptal ettik diye mail attılar merak etme...

selamlar ...Arkadasim bence durum cok ciddi boyutta hemen mahalli karakoluna sikayette bulun( motorumun ikiz plaka olmasinda endiseliyim diyerek ....) en azindan arastirsinlar ...eger ikiz plaka ise basin cok agrir neden ,bu cezalar surekli sana gelecek ama ist.daki adam gezmeye devam edecek . oh ne ala sen dedigimi yap gecmis olsun

selam arkadaşlar
öncelikle şunu belirtim:adanadayım ve ist. hiç gitmedim
evime muhtarlıktan kağıt geldi, gönderiniz var gel al diye.gittim ve şok oldum.2007 nin 2.nci ayında ist. fsm köprüsünden ücret ödemeden geçtiğim yazıyor, geçiş ücreti ve bunun idari cezası olan 10 katını yatırmam gerektiği yazıyor.ne yapmalıyım, nasıl itiraz edeceğim, başına gelen fikri olan varmı :silent:

böyle bir şey bir tanıdığında başına geldi.itiraz etti.ya plakanız klonlanmıştır ya da fotoğraf net değildir..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
diyer mesajlari okumadna yaziyorum

100%100 sahte plakayla gecmişlerdir plakayida sallamişlardir piyango sana glemiş gecenlerdede bi haber okudum adam hic istanbula gitmemiş ve koprudende gecmemiş 10 milyar para gelmiş traktorune :)

her türlü Trafik Cezalarında itiraz mahkemeye yapılmalıdır

dostum Cezayı ödemeden; İdari para cezalarına karşı 7 gün içinde (emin değilim 15 te olabilir tebliğ zarfının üzerinde yazar) Sulh ceza mahkemesine itiraz edilir masrafı yoktur, dilekçeyi yazıp sadece görevli sulh ceza mahkemesi kalemine vereceksin, o tarihler de Adana da olduğunu kredi kartı slibi , alışveriş fişi vs. ile ispatlayabilirsin örnek dilekçe aşağıda;

İSTANBUL
……SULH CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ’ NE

İtiraz Eden :
adresi
Konu : İdari Para Cezasına İtiraz
İşlem : T.C. Ulaştırma Bakanlığı TCK 17. Bölge Müdürlüğü Ana Kontrol Merkezi Baş Mühendisliğince tahahkkuk ettirilen 26.11.2008 tutanak tarihli U1 tutanak seri nolu ve 942221 tutanak seri nolu İdari Para Cezası Karar Tutanağı
Tebliğ tarihi : 09.01.2009
Açıklamalar :
1. “T.C. Ulaştırma Bakanlığı TCK 17. Bölge Müdürlüğü Ana Kontrol Merkezi Baş Mühendisliğince tahahkkuk ettirilen 26.11.2008 tutanak tarihli U1 tutanak seri nolu ve 942221 tutanak seri nolu İdari Para Cezası Karar Tutanağı” tarafıma ait 34 ........... Plakalı araca kesilen 495,00 YTL tutarlı trafik cezası 09.01.2009 tarihinde tebellüğ edilmiştir.

2. Bahse konu cezaya ilişkin olarak Fatih Sultan Mehmet köprüsü OGS ve nakit gişelerinden kaçak geçişlerin; 23.11.2004 , 11.06.2005 ve 03.08.2006 tarihlerinde yapıldığı tutanakta belirtilmektedir. Ancak sözkonusu araç tarafımca belirtilen tarihlerden çok daha sonra satın alınmıştır. Aracın trafik tescil kayıt tarihi ve trafiğe çıkış tarihi 21.01.2008’dir.

3. Dolayısı ile trafiğe çıkış tarihi 2008 olan aracın 2004, 2005, 2006 yıllarında köprü gişelerinden kaçak geçiş yapmış olması mümkün değildir.

Hukuki Nedenler:
İlgili Tüm Yasal Mevzuat ve her türlü delail

Deliller
1. Motorlu Araç Tescil Belgesi
2. 26.11.2008 tutanak tarihli U1 tutanak seri nolu ve 942221 tutanak seri nolu İdari Para Cezası Karar Tutanağı

Sonuç ve İstek: Yukarıda kısaca arz ve izah olunan durumlar sebebiyle tarafıma tahakkuk ettirilmiş söz konusu cezaya itiraz ediyorum. Cezanın kaldırılması hususunu talep ederim. 12/01/2008

Ad Soyad
İmza

Ekler :
2. 26.11.2008 tutanak tarihli U1 tutanak seri nolu ve 942221 tutanak seri nolu İdari Para Cezası Karar Tutanağı

Son düzenleme:
demirgürsel ; geçmiş olsun ....
teşekkür ederim nankörüm, izmire selamlar :)
böyle bir şey bir tanıdığında başına geldi.itiraz etti.ya plakanız klonlanmıştır ya da fotoğraf net değildir..
fotoğraf netmiş , öğrendim, motor bile deyil bora marka araba :mrgreen:

dostum Cezayı ödemeden; İdari para cezalarına karşı 7 gün içinde (emin değilim 15 te olabilir tebliğ zarfının üzerinde yazar) Sulh ceza mahkemesine itiraz edilir masrafı yoktur, dilekçeyi yazıp sadece görevli sulh ceza mahkemesi kalemine vereceksin, o tarihler de Adana da olduğunu kredi kartı slibi , alışveriş fişi vs. ile ispatlayabilirsin örnek dilekçe aşağıda;

İSTANBUL
……SULH CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ’ NE

İtiraz Eden :
adresi
Konu : İdari Para Cezasına İtiraz
İşlem : T.C. Ulaştırma Bakanlığı TCK 17. Bölge Müdürlüğü Ana Kontrol Merkezi Baş Mühendisliğince tahahkkuk ettirilen 26.11.2008 tutanak tarihli U1 tutanak seri nolu ve 942221 tutanak seri nolu İdari Para Cezası Karar Tutanağı
Tebliğ tarihi : 09.01.2009
Açıklamalar :
1. “T.C. Ulaştırma Bakanlığı TCK 17. Bölge Müdürlüğü Ana Kontrol Merkezi Baş Mühendisliğince tahahkkuk ettirilen 26.11.2008 tutanak tarihli U1 tutanak seri nolu ve 942221 tutanak seri nolu İdari Para Cezası Karar Tutanağı” tarafıma ait 34 ........... Plakalı araca kesilen 495,00 YTL tutarlı trafik cezası 09.01.2009 tarihinde tebellüğ edilmiştir.

2. Bahse konu cezaya ilişkin olarak Fatih Sultan Mehmet köprüsü OGS ve nakit gişelerinden kaçak geçişlerin; 23.11.2004 , 11.06.2005 ve 03.08.2006 tarihlerinde yapıldığı tutanakta belirtilmektedir. Ancak sözkonusu araç tarafımca belirtilen tarihlerden çok daha sonra satın alınmıştır. Aracın trafik tescil kayıt tarihi ve trafiğe çıkış tarihi 21.01.2008’dir.

3. Dolayısı ile trafiğe çıkış tarihi 2008 olan aracın 2004, 2005, 2006 yıllarında köprü gişelerinden kaçak geçiş yapmış olması mümkün değildir.

Hukuki Nedenler:
İlgili Tüm Yasal Mevzuat ve her türlü delail

Deliller

Sonuç ve İstek: Yukarıda kısaca arz ve izah olunan durumlar sebebiyle tarafıma tahakkuk ettirilmiş söz konusu cezaya itiraz ediyorum. Cezanın kaldırılması hususunu talep ederim. 12/01/2008

Ad Soyad
İmza

Ekler :
çok teşekkür ederim:) ben arzuhalcide kendi dilimin döndüğünce yazdırdım dilekçemi ve motorumu satarkenki satış sözleşmemin fotokopisinide ekleyerek sulh cezaya müracat ettim.onlarda müracatımı alıp suçun istanbulda işlenmiş olması sebebiyle istanbula zarf içerisinde onaylarıyla göndermemi istediler.bende APS ile istanbula gönderdim.mahkemeye gittimi, yada yüzüne baktılarmı bilemiyorum:silent: olayın akışını zamana bıraktım, bakalım ne çıkacak sonuç:silent:
ilgin için tekrar teşekkür ederim:rendeer:
Gerekli beyan ve itirazla sorun çözülecektir enteresan bir olay olmuş geçmiş olsun

evet enteresanki hemde ne enteresan :farao:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar