- Katılım
- 5 Mar 2014
- Mesajlar
- 137
Günaydın dostlar. Herkesin Berat kandili kutlu olsun. Allah dualarınızı kabul etsin:rendeer:
Bu arada Hüseyin dayının motosikletine, çantalar değişik ve güzel bir görünüm katmış. Allah'ın izniyle tez zamanda iyileşip motosikletinin tadını çıkarmaya tekrardan başlarsın dayıcım.
ootay senin için biraz araştırma yaptım. Yazı başka bir siteden alıntıdır. Ama bir kaç detay haricinde teknik verilerinde vs. de bir farklılık olmadığı söylenmiş. Yazıyı ekliyorum;
"1. Vites pedalı farklı yani XVS de sadece ayak ucuyla değişim yaparken, XVSA da topuklada vitesi yükseltmek mümkün
2. Yine Ayaklık veya basamak dediğimiz ayağımızı koyduğumuz yerler farklı XVSA da palet ayaklık dediğimiz daha geniş ayaklar var.
3. Arka firen pedalı yine ayak pedalından dolayı farklı
4.Ön Lastikler XVS'de 100/90-19 57S, XVSA'da 130/90-16 67S
5. Arka firen lambası tasarımı birinde yatay konumlu diğerinde dikey. Bunun sebebide arka çamurluk XVS de daha yukarda ve daha köşeli biterken XVSA'da sivrilerek bitiyor.
benim gözüme çarpan değişiklikler bunlar ama motor ve diğer sistemler aynı bir fark yok sadece dış görünüşte."
Ahmet Abi çok teşekkür ediyorum. yani xvs650a sanki daha alınabilir gibi duruyor bu özelliklere göre ama 650dragstar neden daha fazla tutuluyor tabiri caizse ikinci el otomobillerin toyotası, şahini gibi.
bu arada tekrar kusuruma bakmayın sanki çok acele motor alacakmış gibi panikledim laf ettim o kadar
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:12 ----------
2 senedir Kymco Venox250 hep hayellerimi süslüyor (şimdi biliyorum sizin için hem 250lik olamsı ve japon olmaması ile hayelleri süslenecek motor olmayacaktır