Adana / Mersin - KARAGOL Gezisi - 30 Nisan Pazar

Adana/Mersin - KARAGOL Gezisi - 27.Mayis Cumartesi

Degerli motorseverler.

Dogaya ve topluma saygi ana temasi ile sırasi ile duzenlenen
Kuzey Karaisali Gezisi ve
Demirkazik Gezisinden (henuz tarih planlamadik.kesif gezisini dun yaptik.tahminen 9 nisan tarihinde yapariz) sonra tüm motorseverleri
Karagol / Cinigol gezisine davet ediyorum.

Adana ve Mersinden otobana girip Pozantida otobandan ciktiktan sonra sirasiyla Ciftehan ve Hasangazi gecilip Ulukislaya yaklasik 10km kala DARBOGAZ ve MADEN istikametine donulur.

Bu yolda yaklasik 15km asfalttan ilerledikten sonra stabilize yol baslar. Yol sartlari kimi zaman hafif kimi zaman agir stabilize bir hal alir. Fakat gozunuzu korkutmasin her halikarda emniyetli bir sekilde ilerlenir (zaten resimlerde goreceginiz gibi R1200C si olan bir arkadas bile buraya gidebildi)

Burasi 2600m irtifada dir ve iki gol mevcuttur. Kara gol ve Cini gol.
Goller adeta etrafi cooook yuksek kayalarla cevrilmis bir canagin tabaninda gibilerdir.
Tabi manzara sadece gollere gelindiginde degil. Tahmin edeceginiz gibi 2600m'ye yukselirken onlarca birbirinden guzel manzaralar esliginde ilerlicez.
Tek endisem yollarin acik olup olmayacagi. Bu yuzden gerekirse bir hafta once veya bir gun once bir kesif gezisi yapacagim.

Neyse bukadar sozun ardina birazda resim gosterelim. (ilk defa tam olarak bu isi basariyorum galiba. cok heycanliyim)

Gollerimize bir bakalim

im0003626oa.jpg

im0003599sj.jpg

Giderken sayisiz defa durup dinlendik. On tarafta duran motora dikkat edin. (enduro ruhlu chopper :) )

im0003327qv.jpg

Gole gelmeden once son durak

im0003781ju.jpg

ve beklenen an gol kenari

im0003388pp.jpg

im0003753lh.jpg

im0003409fi.jpg

im0003677ek.jpg

im003689hf.jpg

im0003699bq.jpg

im0003417aq.jpg

ve daglara son bakis

im0003739si.jpg

gorusmek uzere,

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
mkçelikkol , güzelmiş gideceğiniz yerler ancak ne ben ne de z750 s im bu yollara gelemeyiz baya araziye girmişsiniz , ikimiz de acemiyiz daha :p umarım bol katılımlı enduro gezisi yaparsınız , o gezininde resimlerini bekliyoruz , sevgiler :cat:

Motorseverleri davet etmişsiniz ama motorumu sevdigim için o yollarda harap edemem :) son simit gölünün ordaki çamur deryası faciasından sonra kesinlikle asfalttan sapmamaya yemin ettim :mrgreen:
Ne yalan söleyim dün aladag da tepeye cıkan endurocu arkadaşları kıskandım,belki bende 2. bir motor olarak enduro alabilirim neden olmasın o zamanda böyle güsel teklifleri degerlendirebiliriz :cat:

Abi falla ayıp etmişsiniz yaw şu R1200C nin resimleri varmı ben hastasıyımda :mrgreen:

biz kemalle önceden bir gidip duruma bakıcaz yol durumuna göre kırıcılık-hava durumuna göre gezi esnasında ne olur nasıl motor gelebilir ne derece kötü belirleyeceğiz ve geziden hemen önce sizlere daha net bir bilgi vericez...ama bu bölgeye 1200c (yada kemal oraya daha önce twisterla) çıkmış ise herkes gelebilir....

O bölgede haziran ayında bile öbek öbek kar olur. Muhtemelen nisan ayı içinde giderken kar içinde gidilir diye düşünüyorum. Ben jiple eylül ayında gitmiş ama tepeden aşağıya (göle) inmeye cesaret edememiştim. Çünkü iniş yolu tamamen gevşek taşlardan oluşuyor. Siz iyi cesaret etmişsiniz, bravo. Ayrıca biz eylülde orada üşümüştük. Yani rakımı nedeni ile çok soğuk bir yer. Ama mutlaka gidilmesi gereken bir yer. Manzarayı seyre doyum olmuyor. Selamlar.
Not: bu arada biz sadece bir göl (karagöl) görmüştük. Çinili gölün ismini duymuştum ama kendisini göremedik, sizde resimleri varmı?

Son düzenleme:
Naci63' Alıntı:
O bölgede haziran ayında bile öbek öbek kar olur. Muhtemelen nisan ayı içinde giderken kar içinde gidilir diye düşünüyorum. Ben jiple eylül ayında gitmiş ama tepeden aşağıya (göle) inmeye cesaret edememiştim. Çünkü iniş yolu tamamen gevşek taşlardan oluşuyor. Siz iyi cesaret etmişsiniz, bravo. Ayrıca biz eylülde orada üşümüştük. Yani rakımı nedeni ile çok soğuk bir yer. Ama mutlaka gidilmesi gereken bir yer. Manzarayı seyre doyum olmuyor. Selamlar.
Not: bu arada biz sadece bir göl (karagöl) görmüştük. Çinili gölün ismini duymuştum ama kendisini göremedik, sizde resimleri varmı?

gol kenarina inis gercekten biraz zorluydu. gerci yagmura yakalaninca cıkmak daha da zordu da iste bir kere inmistik.

im0003362qb.jpg

cinigol'e maalesef motorla gitmek kesinlikle mumkun degil. resimde kirmizi cizgi ile gosteriyorum

im0003331aw.jpg

cunku yaklasik 100m daha tırmanmak ve iceriye dogru 300m kadar yurumek gerekiyor. ben oraya tek basima yurumustum. diger iki arkadas glememisti.
orda beni garip bir korku sardi. ilk defa bir krater golunun kenarina gitmistim.

im0003501zk.jpg

im0003528nm.jpg

Sağolasın mkcelikkol. İnşallah bir gün gider ve görürüz. Selamlar

gerçekten güzel yerlermiş fakat bizim makina oralara çıkamaz çünküü
çıkacak yerleri agrıyorrr:queen: bu yüzden bakmakla yetiniyoruz şimdilik
size iyi eglenceler şimdiden :rendeer:

Benim cbf heryere çıkar bir engel çıkmazsa gelirim. (Tatlı su chopercisi değiliz Bize yol dayanmaz :) ). Not:Espiri

bu gezi mükemmel olcak ya.. ben artçı ile gelmeyi planlıyorum.. ben artçı ile gelebiliyoyosam herkes gelir... hadi bakalım tatlı suculuğu bırakalım..tekerin dönebileceği her yere dalalım....

selam lar
ustalar ben o dağlar da 6 7 seneden beri dolaşıyorum cok mükemmel bir ortamdır
ama dikkat edin torosların havasına güven olmaz hava birden bozar soguk olabilir soguk oluncada harıka olur dadından yenmez hehe:mrgreen: yanınızda termos bulunsun kesinlikle o havada cay içmek gibisi yoktur Cok keyıf verıcıdır ahh keske benım de motorum o yoreye ait olsada ben de gelsem
gitmeyi düşünenler kesin gitsin bence sonra cok pişman olursunuz ona göre:pr: :pr: yapmayın sonra hehe

tarih degisikligi

herkese selamlar, iyi tatiller

30 nisanda niyetlendigimiz Karagöl gezisi hava muhalefeti nedeniyle mayis'a ertelenmistir.

tahmin ediyorum 7 yada 14 mayis uygun olabilir.

zaman yaklastikca tekrar tarihi gundeme aliriz,

tarihle ilgili fikirlerinizi bekliyorum

27 mayis da 2700m'deyiz

parkururun en az kirici olacagi zamana denk gelmek ve hafif endurolarinda katilimini saglamak amaciyla
gezi tarihi 27.Mayıs Cumartesi olsun diyorum.

ne dersiniz?

geziye gelirken yanınızda mutlaka "KISLIK" kiyafet bulundurmanizi simdiden tavsiye ederim.

Son düzenleme:
selam arkadaşlar bu gün köprünün yani karşıya göl üzerinden geçiş yaptığımız köprünün üzerinde 4 yada beş bmw marka motorlar gördüm ben ve arkadaşım da iki racing le idik bir korna bir selam bekledik ama transit geçtiniz sorun marka ise bende 11 yıldır bir bmw marka kullanıcısıyım hani bütün iki tekerler kardeşti aşkolsun size selam borçlandınız ona göre tekrar karşılaşana kadar sevgiler kendinize iyi bakın

ael320' Alıntı:
selam arkadaşlar bu gün köprünün yani karşıya göl üzerinden geçiş yaptığımız köprünün üzerinde 4 yada beş bmw marka motorlar gördüm ben ve arkadaşım da iki racing le idik bir korna bir selam bekledik ama transit geçtiniz sorun marka ise bende 11 yıldır bir bmw marka kullanıcısıyım hani bütün iki tekerler kardeşti aşkolsun size selam borçlandınız ona göre tekrar karşılaşana kadar sevgiler kendinize iyi bakın

siz koprude durdunuz. bir artciniz vardi;
onunuzde ki motorda yeni R6'ydi. plakalari hatirlamiyorum
(göremediğimdendir :salut: )
koprude sizi gecerken selam verdim hatta onunuzde ki r6 surucusu de karsilik verdi. siz duymamis, gormemis olabilirsiniz.arkadasınıza sorun isterseniz.
(3 gs 1 xt' ydik)

nereden cıktı bı marka muhabbeti anlamiyorum. bizi zengin zubbesi falan mi saniyosunuz?

dilerim daha nice 11 yillar bmw kullanırsınız. kazasiz/belasiz tabi

sizde kendinize iyi bakin,
iyi aksamlar
sevgiler

duyarlılığına teşekkür ederim.bi dahaki sefere gözümü kulağımı daha iyi açarım.dışarıdan öyle görünüyor ama göründüğü gibi değil demekki görüşmek üzere sevgiler sayğılar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar