Adam öldürmek Ve Af

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
serpil öğretmenin katillerini hatırlayanlar vardır
af la bir süre önce çıkmışlardı
yine aynı kişiler ümraniye adem yavuz mahallesinde bir vatandaşımızı bıçaklayıp boğazını kesmişler
:silent: :silent: :silent:

bada bada.......................................................::ranntign ::ranntign ::ranntign ::ranntign

anlamışsınızdır ne demek istediğimi:pr: :pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
kader kurbanı denilecek istemeyerek bazı olaylara girmiş insanlara af tamam da,bu işi kasten,taammüden veya iş icabı yapan insanlara af olmamalı bence.

evet hani insanın hanımını kardeşine saldırırlar namus meselesi falan olur
ama bu şerefsizlerin ne yaptığı belli

O gibi adamların hepsini bi yere toplaycan işte abi , gözlerinin önünde anasını,karısını,bacısını ......sin. Ondan sonra zaten yaşayamaz o şerefsiz evlatları.:pr: :pr: Onlara bunu yapmadan önce;o saçma sapan yasaları çıkaranlara yapacan bide onu.:pr:

abi bu memleket böyle işte!!! düşünürsen, cezaevlerinde çürürsün. beyinsizsen hayat senin

bu kişileri halka verieceksin. birkaç kişiyi halk linç edecek, bak bir daha böyle şey oluyor mu?

rahşan hanımın affı kendileri çok merhametli oldukları için çıkardıkları afla cezaevleri boşaldı acaba kendi evledını katletseydi o manussuz gece av çıkarırmıydı çok merak ediyorum

bu ülke zaten hırsıza uğursuza ve şerefsize çalışıyo. kendi halinde dürüst insanların ezilmesine göz yumuyolar. bu da onlardan bi tanesi işte. tv lere yansımayan daha ne olaylar vardır..

crazy_devil' Alıntı:
O gibi adamların hepsini bi yere toplaycan işte abi , gözlerinin önünde anasını,karısını,bacısını ......sin. Ondan sonra zaten yaşayamaz o şerefsiz evlatları.:pr: :pr: Onlara bunu yapmadan önce;o saçma sapan yasaları çıkaranlara yapacan bide onu.:pr:

emin ol bu olayı yapanlarda da bu yasayı cıkartanlarda da o seref yoktur. yani bunların tümüne uygulasan bunu onlarda sıraya girerler bizde yapalım diye. a.q. cocukları...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
İşin en garip tarafı devlet kendisine karşı işlenen suçları kesinlikle affetmiyor, ama benim urzıma, hayatıma karşı işlenen suçları büyük bir çömertlikle bana sorma zahmetine bile katlanmadan affedebiliyor.

o zaman bir de bunu okuyun arkadaşlar, biz daha vicdan muhasebesi yapalım, suçluya her yerden af geliyor..........

Yargıtay’dan gaspçıya yeni TCK indirimi - Hürrüyet 4/7/2006

Oya ARMUTÇU/ANKARA

İstanbul’da evine girdiği yaşlı kadın K.Ç’ye, bıçak çekip "On lira ver" diyen, kadının da "Sana 20 lira. Yeter ki bana dokunma" sözü üzerine parayı alıp evden ayrılan M.T. adlı sanığa yeni TCK piyangosu vurdu. Yargıtay 6. Ceza Dairesi sanığın gasptan aldığı on yıllık hapis cezasını bozdu ve indirim yapılmasını istedi.

İstanbul’da tek başına oturan 70 yaşındaki K.Ç. gece yarısı evinde ses duyarak uyandığında evine giren M.T. ile karşılaştı. Elindeki bıçağı yaşlı kadına doğrultan M.T, 10 YTL istedi. Kadın da çantasından çıkardığı 20 YTL’yi sanığa verdi. Bunun üzerine sanık M.T. evden başka bir şey almadan ve yaşlı kadına da zarar vermeden ayrıldı.

DAİRE KARARI BOZDU

Ağır cezada yargılanan M.T’ye eski TCK’daki gasp suçundan on yıl hapis cezası verildi. Yargıtay 6. Ceza Dairesi, "Hiçbir yere dokunmadan, iradesini ortaya koyarak, sadece on lira alıp giden" sanık M.T’ye yeni TCK’nın 150/2. maddesinin uygulanmasını istedi. Bu madde, "Yağma suçunun konusunu oluşturan malın değerinin azlığı nedeniyle verilecek ceza üçte birden yarıya kadar indirilir" hükmünü öngörüyor.

ESKİSİNDE 20 YIL

Yerel mahkeme Yargıtay’ın bu kararı ışığında sanığı yeniden yargılayacak. Cezasını yarıya kadar indirebilecek. Eski TCK’nın gasp maddesi bir lira bile bıçak çekilip gasp edilse, 10 yıldan 20 yıla kadar hapsi öngörüyordu. Yeni TCK ise bu suçu 6 yıldan 10 yıla kadar hapse indirirken, çalınan malın değerine göre de ikinci bir indirim getirdi.

adaleti ahlakı yok ediyorlar ondan sonra nooluyo bu ülke nereye gidiyor diye oturup kara kara düşünüyoruz.
eğerki bu ülkede adalet gerçekten var olsaydı çmafya gibi oluşumlar bu kadarbüyüyüp gelişirmiydi acaba.

Forumdan Uzaklaştırıldı
yahu içim yanıyor böyle tecavüzle karışık adam öldürenleri gebertesim geliyor.
bir de tv lerde sanki hiç suçları yokmuş gibi ona buna basın mensuplarına saldırmaları yok mu,deli oluyorum.

bence şahsa karşı işlenen suçlarda af olmamalı yani diyelim biri beni öldürdü bunu affetmek devlete düşmez devlet ancak kendine karşı işlenen suçları affetmeli

Moderatör (forrap)
Gerizekalı insanlar tarafından yönetilip zekice kararlar alınmasını beklemek de saçma biraz...Rahşan Ecevit e soruyorlar çıkardığınız afla dışarıya çıkanların büyük çoğunluğu başka suçlardan içeri tekrar girdi diye Rahşan hanımın cevabı ''Ben böyle olacağını tahmin etmiyordum,böyle olacağını bilseydim çıkarmazdım'' :farao: Deneyim desen yok,akıl ve irade desen o da yok ama yetki var...Deneyimsiz insanların bu kadar büyük görevlerde yer aldıkları,sonunu düşünmeden vicdanlarıyla iş yaptıkları sürece bu ülkede biz bu yazıları daha çok yazarız... :farao: Yazık yitip giden insanlarımıza diyorum başka bişey demiyorum.

Bir yorum yapmak,tabuları yıkmak,buna neden olanların ağzının ortasına s....k istiyorum.Ama yapamıyorum.Bazı arkadaşların-ingilizcesini yazarlar onu anlayamıyorum- dediği gibi 'Yorum Yok''

Özel bir tim kuracaksın.Her sınıf insandan oluşacak , kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yapmaları istenecek.
Af'tan yararlanan , pişman olmayan , suçlarına devam edenler teker teker bulunacak...
Vatandaşa ibret olması için ; arabaya veya lpg tüpe bağlanıp yakılacak , midesi ve bağırsaklarının olduğu bölge bıçakla kesilip ; uçurumdan aşağı hızla sarkıtılacak , sonra geri çekilecek , köprüye asılacak vs vs...
Ondan sonra görün bakalım suç potansiyeli diye bişey kalıyo mu!!
Bu tür psikopat hareketler , suçluya bile töbe ettirir.!!

hem de suç işlemeye meyilli kişiler bu görevi ifa ederek topluma yararlı bir insan oluverir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar