Activa 125cc 2024 inceleme

Herkese merhaba.10 gün önce 0 km 2024 model Siyah renk bir activa satın aldım. Hem ilk motorum hem de ilk sürüş tecrübem.(ehliyet sınavını saymazsak.) Unico sigortadan 5700 liraya sigorta yaptırdım.240 TL plaka,1300 TL noter,750 TL bayii tescil ücreti(hava parası :)). Axiss marka bir kask 4400, Durt marka bir kışlık mont(kol omuz sırt göğüs bel korumalı) 7500 TL, dizlik ve eldiven 1000TL gibi masraflarım oldu.

Şuan hali hazırda 350 km deyim. Baya alıştım diyebilirim. İstanbul-Ümraniyede yaşıyorum. Yoğun trafik olan bi bölge. Aralardan geçmeye alıştım. Dikkatli bir şekilde kontrollü sürüyorum. Eğitim alamıyorum şuan ancak youtubedan eğitim videoları izliyorum. Motordan şuan memnunum. Ortalama yakıt tüketimim şuanki hesabıma göre 2,75lt/100km civarında. Çok geldi bana ama bilemedim yanlış hesaplamadım aslında ama zamanla oturur herhalde. Rodajda olduğum için zorlamıyorum. Motor ısındıkça ufaktan hızı artırıyorum. 30-40-50-60-70-80 gibi. Hız olarak en fazla 80km/s gördüm daha fazlasına çıkacak yol bulamadım. Ancak şunu fark ettim ki iş motoru almakla bitmiyor masrafı çok. Ön cam şart çünkü çok rüzgar yiyorum karşıdan. Koruma demiri şart gibi gibi.
Boyum 1.82, aslında boyut olarak pek bana göre bir motor değil. Aynalar çok aşağıda kalıyordu bakmak için sürekli kafamı eğiyordum dikkatim dağılıyordu. Bayiye anlattım bu durumu bunun için yapılacak bir şey olmadığını söylediler. Altınşehir motospartan şubesinden yükseltici ters 8 aparata aldım iki tane üst üste takınca bu sorun çözülmüş oldu. Keşke gidon da biraz yukarıda olsun isterdim ancak onun bir çözümü yokmuş diye söylediler. Şuan tek sıkıntım oturuş pozisyonum. Dik oturmaya çalışıyorum ama bi yerden sonra kamburlaşıyorum. Sırtımın tam ortasında ağrı var 2 gündür felaket bi ağrı Allahtan bugün biraz hafifledi. Şu oturuş pozisyonu ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum.
Frenlemesi bence iyi. Gerçi iyi fren kötü fren görmediğim için daha iyisini yada kötüsünü bilmiyorum ancak istediğim zaman durabiliyorum 40-50km hızlarda. Lastikler kuru yolda iyi ancak yağmurda arka lastik kayıyor. yağmurda 30-40 km/s hızları geçmedim o yüzden pek sıkıntı yaşamadım ama değiştirilse iyi tabi.

Sorular varsa cevaplayabilirim, herkesinde öneri ve tavsiyelerine açığım. 500 km de bir güncelleme geçeceğim.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Öncelikle motorunuz hayırlı olsun. Motorunuzda ABS olmadığı için bol bol fren eğitim videoları izleyip, bol bol fren pratiği yapın. Oturma pozisyonu için söyleyebileceğim şey zaten biraz kambur oturmanız gerektiği. Alttan darbe aldığı zaman omurga dik değil, hafif yay şeklinde olmalı ki darbeyi sönümleyebilsin. Sırtımız da amortisör görevi görür motorda.

Şuraya şöyle bir video bırakayım yardımcı olur.

https://www.youtube.com/watch?v=4bWlQXptfx8&t=705s

Öncelikle motorunuz hayırlı olsun. Motorunuzda ABS olmadığı için bol bol fren eğitim videoları izleyip, bol bol fren pratiği yapın. Oturma pozisyonu için söyleyebileceğim şey zaten biraz kambur oturmanız gerektiği. Alttan darbe aldığı zaman omurga dik değil, hafif yay şeklinde olmalı ki darbeyi sönümleyebilsin. Sırtımız da amortisör görevi görür motorda.

Şuraya şöyle bir video bırakayım yardımcı olur.

https://www.youtube.com/watch?v=4bWlQXptfx8&t=705s

Sağolun hocam

24.10.2024
Dün tekrar test yaptım. fulledim ve tripi sıfırladım. 100 km olunca aynı pompadan tekrar benzin aldım. 2.83 Lt benzin aldı. Genelde BP den alıyorum. Bu seferde depo bitene kadar dolaşıcam. Bittiğinde benzin alıcam bakalım bu sefer ne olucak. Şehir içi kullanıyorum 30-40-50. Ani hızlanmalar yapmıyorum. Rodaj döneminde olmasına bağlıyorum şimdilik.

26.10.2024
Bugün yerler hafiften ıslaktı biraz yağmur çiselemiş. 30-40 ile giderken kedi çıktı önüme. Arka freni sıktım ezer gibi ama yetmediğini fark edince ön frene asılmak gibi bir hata yaptım. Arka teker sol tarafa ön teker sağ tarafa gider gibi bişey oldu ancak düşmedim. Bunu da tecrübe etmiş oldum. Müsait bir sokak bulup önce yavaş hızlarda sonra biraz daha hızlanıp fren denemeleri yaptım. Yavaş giderken bile ön fren hemen kaydırıyor. Tekerlekleri değiştirmedim henüz fabrikasyon lastikler.

Son düzenleme:
Motosikleti
XMAX 300, MT 25, ARORA BEATRİX, HONDA FORZA 250
350 KM deneyimim var demişsin. Zamanla daha çok deneyimin olur kazasız belasız inşallah. Sana sadece aralardan derelerden geçerken özellikle büyük araçların yanından geçerken önüne geldiğinde yavaşlayıp önünden biri çıkıyor mu diye kafanı uzatıp o yöne bakıp geçmeni tavsiye ederim. Bunu kendine huy edinirsen kaza olma olasılığını minimuma indirirsin. Bir de köprü altı geçitlere daha doğrusu görüşünün olmadığı hiç bir yere hızlı girip çıkma. En kısa zamanda da eğitim al. Honda'nın 2 hafta sonları verdiği eğitimler çok başarılı. İllaki düşeceksin. Kaza olacak. Önemli olan bu kazayı en minimum hasarla atlatmak. Keza ilk motorum ve son hali. :) https://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/192991-kaza-yaptim.html

Herkese merhaba.10 gün önce 0 km 2024 model Siyah renk bir activa satın aldım. Hem ilk motorum hem de ilk sürüş tecrübem.(ehliyet sınavını saymazsak.) Unico sigortadan 5700 liraya sigorta yaptırdım.240 TL plaka,1300 TL noter,750 TL bayii tescil ücreti(hava parası :)). Axiss marka bir kask 4400, Durt marka bir kışlık mont(kol omuz sırt göğüs bel korumalı) 7500 TL, dizlik ve eldiven 1000TL gibi masraflarım oldu.

Şuan hali hazırda 350 km deyim. Baya alıştım diyebilirim. İstanbul-Ümraniyede yaşıyorum. Yoğun trafik olan bi bölge. Aralardan geçmeye alıştım. Dikkatli bir şekilde kontrollü sürüyorum. Eğitim alamıyorum şuan ancak youtubedan eğitim videoları izliyorum. Motordan şuan memnunum. Ortalama yakıt tüketimim şuanki hesabıma göre 2,75lt/100km civarında. Çok geldi bana ama bilemedim yanlış hesaplamadım aslında ama zamanla oturur herhalde. Rodajda olduğum için zorlamıyorum. Motor ısındıkça ufaktan hızı artırıyorum. 30-40-50-60-70-80 gibi. Hız olarak en fazla 80km/s gördüm daha fazlasına çıkacak yol bulamadım. Ancak şunu fark ettim ki iş motoru almakla bitmiyor masrafı çok. Ön cam şart çünkü çok rüzgar yiyorum karşıdan. Koruma demiri şart gibi gibi.
Boyum 1.82, aslında boyut olarak pek bana göre bir motor değil. Aynalar çok aşağıda kalıyordu bakmak için sürekli kafamı eğiyordum dikkatim dağılıyordu. Bayiye anlattım bu durumu bunun için yapılacak bir şey olmadığını söylediler. Altınşehir motospartan şubesinden yükseltici ters 8 aparata aldım iki tane üst üste takınca bu sorun çözülmüş oldu. Keşke gidon da biraz yukarıda olsun isterdim ancak onun bir çözümü yokmuş diye söylediler. Şuan tek sıkıntım oturuş pozisyonum. Dik oturmaya çalışıyorum ama bi yerden sonra kamburlaşıyorum. Sırtımın tam ortasında ağrı var 2 gündür felaket bi ağrı Allahtan bugün biraz hafifledi. Şu oturuş pozisyonu ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum.
Frenlemesi bence iyi. Gerçi iyi fren kötü fren görmediğim için daha iyisini yada kötüsünü bilmiyorum ancak istediğim zaman durabiliyorum 40-50km hızlarda. Lastikler kuru yolda iyi ancak yağmurda arka lastik kayıyor. yağmurda 30-40 km/s hızları geçmedim o yüzden pek sıkıntı yaşamadım ama değiştirilse iyi tabi.

Sorular varsa cevaplayabilirim, herkesinde öneri ve tavsiyelerine açığım. 500 km de bir güncelleme geçeceğim.

Öncelikle hayırlı olsun , şuanlık bütçeniz dar olduğu için açılır kask almadığınıza şükür . Yakın bir tarihte bütçeniz oluştukça güzel bir kask almanızı tavsiye ederim . Motosikletinizde CBS olduğu için kesinlikle ön arka frene alışın trafiğe kapalı alanlarda ekipmanlarınız tamken öğrenebilirsiniz bunu . Oturuş pozisyonu içinde biraz dik değil hafif eğri oturmanız gerekli , sürekli sert bir şekilde dik durursanız ani darbe anında zarar görebilirsiniz, rodaj döneminde daha çok yakar , ani hızlanmalardan kaçının yavaş yavaş hızınızı yükseltip azaltın sürekli bir şekilde . Aralardan geçerken temkinli ol 2-3 saniye içerisinde duramayacağın hızlara çıkma. Arkasını görmediğin tır, otobus benzeri araçların arasından çook yavaş bir şekilde geç .

350 KM deneyimim var demişsin. Zamanla daha çok deneyimin olur kazasız belasız inşallah. Sana sadece aralardan derelerden geçerken özellikle büyük araçların yanından geçerken önüne geldiğinde yavaşlayıp önünden biri çıkıyor mu diye kafanı uzatıp o yöne bakıp geçmeni tavsiye ederim. Bunu kendine huy edinirsen kaza olma olasılığını minimuma indirirsin. Bir de köprü altı geçitlere daha doğrusu görüşünün olmadığı hiç bir yere hızlı girip çıkma. En kısa zamanda da eğitim al. Honda'nın 2 hafta sonları verdiği eğitimler çok başarılı. İllaki düşeceksin. Kaza olacak. Önemli olan bu kazayı en minimum hasarla atlatmak. Keza ilk motorum ve son hali. :) https://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/192991-kaza-yaptim.html

çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi kullanmaya çalışıyorum. Zaten İstanbulda uzun süredir araç kullandığım için neler yapabileceklerini tahmin edebiliyorum. Tabi motorla olunca işler değişiyor. Adam yerine koyulmuyourz onu anladım :) :)

Size de çok geçmiş olsun, gerçi üzerinden baya zaman geçmiş ama.
Eğitim konusunda size katılıyorum en kısa sürede alıcam.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:05 ----------

Öncelikle hayırlı olsun , şuanlık bütçeniz dar olduğu için açılır kask almadığınıza şükür . Yakın bir tarihte bütçeniz oluştukça güzel bir kask almanızı tavsiye ederim . Motosikletinizde CBS olduğu için kesinlikle ön arka frene alışın trafiğe kapalı alanlarda ekipmanlarınız tamken öğrenebilirsiniz bunu . Oturuş pozisyonu içinde biraz dik değil hafif eğri oturmanız gerekli , sürekli sert bir şekilde dik durursanız ani darbe anında zarar görebilirsiniz, rodaj döneminde daha çok yakar , ani hızlanmalardan kaçının yavaş yavaş hızınızı yükseltip azaltın sürekli bir şekilde . Aralardan geçerken temkinli ol 2-3 saniye içerisinde duramayacağın hızlara çıkma. Arkasını görmediğin tır, otobus benzeri araçların arasından çook yavaş bir şekilde geç .

Çok sağolun tavsiyelerinize dikkat edicemm

Motosikleti
gts 300
ben de bu motosikleti aldım. Sadece merak ettiğim için ve sıfır fiyatı geçen seneki ile aynı olduğu için tercih ettim. 4. motosikletim ve ilk scooter 'ım . Parasını ödedim ama işten güçten bayiden gidip alamadım. Çok bir beklentim yok hemen kışlık lastik takıcam ama. Arka çanta istemiyorum.
Enjeksiyonlu olması ve honda olması beni cezbetti. Gücü ve son hızı düşük ama baga hafifletmeyi düşündüm.
Anlas 90/90-12 Ve 3.50-10 Sc-500 Winter Grip 2 Kışlık Takım Lastik alıcam. Böyle çok satan motorların artı yanları bu işte her şeyini buluyorsun. :)

Son düzenleme:
Baga dediğiniz şeyi bilmiyorum. Pek anlamıyorum motosikletlerden ancak lastikleri kesinlikle değiştirin bence de. Fena kayıyor. Gücü bence iyi, şehiriçinde kullandığım ve ekstra dikkatli kullandığım için de bu hız bana yeterli geliyor olabilir şuan için belki ama 2 gün önce çok dik bir yokuşta (çakmak yokuşları bilenler bilir) artçıyla(55kg) rahat bir şekilde çıktım. Beni tatmin etti.
Sahil yolunda sürdüğümde ise korktum biraz çünkü trafikten yavaş kalıyordum. Hızlı akan yollarda güvensizlik oluşuyor kesinlikle. Bi 10.000 km kullanıp iyice alıştıktan sonra satıp 200-250 cc bir alete geçmeyi düşünüyorum
Haricinde güzel motor. Hayırlı uğurlu olsun.

Son düzenleme:

EDIT 2:
Herkese tekrardan merhaba. 1000 km ye ulaşmış durumdayım. 900 km de bakıma götürdüm. İlk bakım olduğu için işçilik ücreti alınmadı. Sadece yağ değişti(420TL). 10w40 yağ kullanıldı. Bayii de koruma demiri(2500TL) ve çanta demiri(1500TL) taktırdım. Toplamda 4420 TL verdim. Rodaj bakımından sonra motor daha atik olmaya başladı. 60 a kadar çok seri bir şekilde çıkıyor bağırmadan. En belirgin fark bu oldu benim için. Ortalama yakıt tüketimim 2.30Lt/100km litreye kadar düştü. Amortisöründen şikayetçiyim nasıl ayarlarım onu da bilmiyorum. Serviste hallettirmeyi unuttum :(. Bozuk yollardan ve çukurlardan geçerken çok hissettiriyor. Çok şükür düşme kalkma yaşamadım. Oldukça dikkatli kullanmaya çalışıyorum. Montum,kaskım,eldivenim,dizliğim tam. Geniş ve tenha bir sokak buldum. Orada fren denemeleri yapıyorum. 20-30-40-50-60-70 km/sa hızlara çıkıp ani fren yapıyorum kendimi alıştırmak için. Buna ek olarak bir engel belirleyip engel kaç tarzı bir şey daha yapıyorum.
Muhtemelen bir sonraki güncellemeyi 3000 bakımında yapacağım. Ancak foruma giriyorum, günlük konuları okuyorum. Motor ile ilgili sorusu olan arkadaşları seve seve cevaplarım.

Herkese merhaba. 2000 km oldu motor. Herhangi bir problem yaşamadım. Lastiklerimi değiştirmek istiyorum. Önerebileceğiniz lastik var mı? İstanbulda yaşıyorum

Motosikleti
Forza 250
Ben Anlas AllGrip ile değiştirdim fena değil daha çok güven veriyor.Genelde herkes WinterGrip öneriyor gerçekten çok güzel ve fark yaratan bi lastik ama eğer yaz için ayrı bi lastiğiniz yoksa yazın ki sıcaklarda çok çabuk eritirsiniz.Yaz-Kış ayrı lastikle uğraşamam diyorsanızda dediğim gibi Anlas AllGrip iyi bi tercih olur.

Ben Anlas AllGrip ile değiştirdim fena değil daha çok güven veriyor.Genelde herkes WinterGrip öneriyor gerçekten çok güzel ve fark yaratan bi lastik ama eğer yaz için ayrı bi lastiğiniz yoksa yazın ki sıcaklarda çok çabuk eritirsiniz.Yaz-Kış ayrı lastikle uğraşamam diyorsanızda dediğim gibi Anlas AllGrip iyi bi tercih olur.
Ben ön freni sıktığımda ,nasıl anlatsam kayıyor gibi oluyor. Yeni lastikte bu sorun düzelir mi?
Bir de lastiğin ölçülerini de verebilir misiniz

Motosikleti
Forza 250
Hocam ben daha çok arkada kayma yaşıyordum,özellikle ıslaksa hiç bişey yapmasam bile arkası sağa sola ufak ufak oynuyor sürekli.Öne 90-90-12 Arkayada 100-90-10 aldım.Normalde arka taraf yanlış hatırlamıyorsam 90-90-10 olması lazım ben bulamadığım için bi ebat büyüğünü aldım,yakıtta vs bişey fark etmedi hala 90-95 kuruş yapıyor maksimum

Edit 3
Motor şuan 3300 km de. 3000 bakımını serviste yaptırdım. Sadece yağ ücreti aldı Honda D&B. O ds 450 lira falandı galiba. Genel olarak memnunum. İyice alıştım. Hala boş zamanlarımda fren egzersizleri, dubalar arasında slalom ve yavaş gitme egzersizleri yapıyorum. 1 kere yağmurlu havada virajda ani ön fren sıkmam sonucu motor sol tarafa doğru düştü. Bende bişey yok çok şükür. Motorunda koruma demiri vardı zaten ona da bişey olmadı. Koltuklarından rahatsızım, konfor sele alıcam yakında. Bi tur camı da şart göğsüme çok rüzgar vuruyor. Bi de 52 lt bi topcase. 2 kask alacak hacimde.
Aynalar çok aşağıda. Boyum 182. Aynalara motospartandan ters 8 dedikleri ayna uzatıcıdan aldım 4 tane anca kurtardı. Ama takması çok uğraştırıcı bir şey. Üstü sıkınca alt gevşiyot falan. 3 tane anahtar ve 2 kişi olması gerekiyor. Motordan genel olarak memnunum hala. Aşağıya fotoğraf bırakıyorum.

Edit 4
Arkadaşlar activayı 4000km de sattım. Daha konforlu olması açısından 16.000 de 2023 model bir pcx ile takas ettim.

Kaymayan Lastik olmaz, lastigi kaydiran yolun üzerindeki tabakanin cinsi, kalitesi,ve üzerinde bulunan kimyasal kirlilik,toz,yag damlasi vs gibi yolun yüzeyini kaplamis olan gözle görülmeyen tabakadir,az kayan cok kayan lastik olabilir, ayrica durmak ve/veya yavaslamak icin fren yaparken asla yanliz bir tek fren sikilmaz (cok düsük süratler haric) her iki fren sikilarak durmak en saglikli frenleme usulüdür, ancak her iki freni sikarken hissiyatli ve dengeli sikmak gerekir mesela ön fren%30/40 arka fren %60/70 oraninda olmalidir, bu oran kisinin motorunun hiz performansina,yolun islak/kuru olmasina trafik durumuna ve en önemliside sürat'a göre olmalidir, kisi motorunun frenleme kabiliyetini buna göre ayarlamalidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar