Mersin İl Temsilcisi
Walla kendime bile 2000₺ nakit getirsem ben tek başıma açım. Bıraktım artık bu işleri. Köprü parası vermemek için darlık virajlarına gitmiyorum. Yol + köprü vermektense, yol + nargile vermek daha hayırlı geliyor bana. Nede olsa benden öyle de kesecekler bu paraları böyle de. Şimdi herkesi gene zorunlu bes’e soktular. 3 sene kim çıkamayacak bu sefer. Sağda solda tek bir haber görüyor musunuz? Asgari ücrette ne olur bilmem ama benim maaşıma yapılan 6 ayda bir olan sadece %4’lük zamdan daha çok bes kesecekler. Vergi dilimi içinde kesilen paradan bes’i kendi hesabıma aktarmış ve almış gibi davranıp, ona göre daha önceden vergi dilimlerine sokacaklar. Eskiden net üzerinden vergi dilimine girerken şimdi direk brüt üstünden giriyor. %15-20-27. Sene sonunda %8 zamlı maaş almam gerekirken %12 verdiğimden %4 az maaş alacağım ama ben 1 maaşlık ( hep 50₺ alıyorum ) çalışıyorum. Depo ne kadar bulursa, o kadar dolacak...
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:29 ----------
Abi kanımca sende benim gibi diyettesin :queen:
Rejim, diyet hepsi var..
Neydi o söz, " halimiz itten beter, keyfimiz paşada yok"