açlık sınırı ve motosiklet üzerine

Mersin İl Temsilcisi
Walla kendime bile 2000₺ nakit getirsem ben tek başıma açım. Bıraktım artık bu işleri. Köprü parası vermemek için darlık virajlarına gitmiyorum. Yol + köprü vermektense, yol + nargile vermek daha hayırlı geliyor bana. Nede olsa benden öyle de kesecekler bu paraları böyle de. Şimdi herkesi gene zorunlu bes’e soktular. 3 sene kim çıkamayacak bu sefer. Sağda solda tek bir haber görüyor musunuz? Asgari ücrette ne olur bilmem ama benim maaşıma yapılan 6 ayda bir olan sadece %4’lük zamdan daha çok bes kesecekler. Vergi dilimi içinde kesilen paradan bes’i kendi hesabıma aktarmış ve almış gibi davranıp, ona göre daha önceden vergi dilimlerine sokacaklar. Eskiden net üzerinden vergi dilimine girerken şimdi direk brüt üstünden giriyor. %15-20-27. Sene sonunda %8 zamlı maaş almam gerekirken %12 verdiğimden %4 az maaş alacağım ama ben 1 maaşlık ( hep 50₺ alıyorum ) çalışıyorum. Depo ne kadar bulursa, o kadar dolacak...

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:29 ----------

Abi kanımca sende benim gibi diyettesin :queen:

Rejim, diyet hepsi var..
Neydi o söz, " halimiz itten beter, keyfimiz paşada yok"

Bundan sonra tane tane hıyar yeriz.
d6a33f1c7a594e4.jpg

575 km ye 200 tl nerdeyse yakıt yakmışsın çok değilmi biraz yada bana mı çok geldi..

50cc'nin altı üstü ihtiyaca göre açlık sınirıyla alakalı değil, sağduyunun sınırlarıyla alakalı, bence.
Kürt, arap, pakistan, hindistan, mindistan gardaşllığı ülkeye yılmış hayat bal. Gelmeyen şıhmıhınada kalan kaymak. Birkerede Türküm, Türk milletime diyip. taş duvardan ziade insanına baksa, kafa başdan öyle kokmaz. Balık yiyin, sağlıklıdır, baştan kokmasın.
Biri sağ diyip vuruyor, diğeri sol sayıp kışkırtıyor.
Bence bişey değişmedi, ülkeyi Türkden hariç herkes yiyor. Gösterge tükendi, yenisi ayarlandı.
Baştan kokan balıkla leşcinin arasında fark ne. Allah yardımcımız olsun.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
575 km ye 200 tl nerdeyse yakıt yakmışsın çok değilmi biraz yada bana mı çok geldi..

212TL, 5,95TL/l, ~= 6,2l/100km. Motorun anasını ağlatmış :thumleft:

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:21 ----------

Ama depoda kalanı bilmiyoruz...

Abi 3depo full harcadım, 4.depoyu doldurup eve koydum. Giderkende 1/3 depo vardı kanımca. Son 50tl'yi işe giderim die aldım. Walla deli gibi bunaldım. Birden güneşi görünce, birde önümde sahilden uzanan yolu, kaptırdım gittim. Neden gittiğime dair de bir fikrim yok :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:15 ----------

212TL, 5,95TL/l, ~= 6,2l/100km. Motorun anasını ağlatmış :thumleft:

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:21 ----------

Ama depoda kalanı bilmiyoruz...

Ortalama 4,35 falan yaktım. Vurmayın o kadar. Hadi 4,8 olsun :) Çanakkale için duble yola geçince ve tekirdağ'dan eve gelirken çok bastım. Şöyleki MT-09'lara kafa tutan MT-25 izlenimi verdim. Elemanların yanından 155-160 arası geçtim. Yeniçiftlik ışıklarda yanıma gelip artislik yaptılar. Sonra baktılar benzin pahalı durdular, gene yanlarından 160 ile geçtim :queen:

Pişman değilim de her gidişimde İstanbul'a dönmek çok koyuyor bana. Fazlacana sıkıldım buradan...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sürekli 155-160km hız rahatsız etmiyor mu naked motosiklet üzerinde?

muhtemelen uzun süre o hızda gidilemeyeceği için rahatsız edecektir,
yine de benzin ile aynı fiyatta, belki de daha pahalı olarak mazot kullanan kamyonun yanından geçtiğinde,
kamyoncunun olduğu kadar rahatsızlık vermiyordur.

bilemedim.

don't look banck in anger

diye boşuna dememiş büyüklerimiz,
ne kadar hızlı kaçsan da o kadar hızlı kapana geri döneceksin.

bu tarz serzenişlere erişim yasağı getirilmesini istiyorum.

Sürekli 155-160km hız rahatsız etmiyor mu naked motosiklet üzerinde?

Karşıdan vurursa rüzgar, kaskımın aerodinamisi yüzünden boynum ağrıyor. O zaman yavaşlıyorum. Kaskım Shoei Nxr. Yavaş sürmek için illaki yanımda birileri olmadı gerekiyor. Grupta öncü değil de artçı olmam lazım. Hep tek başıma sürdüğümden sıkıntı oluyor. Bu yüzden virajlara gidiyorum. Düz yolda motosiklet kullanmaktan zerre zevk almıyorum.

Birde yavaş gidince de dikkatim dağılıyor. Hızlı gittikçe daha da fazla konsantre oluyorum yola.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar