Acill:( vergi borcu

arkadaşlar ben haziran 2010 yılında 2006 model kanuni tiger 250 marka 0 km motorsiklet aldım ve ilk plakayı çıkaran benim. ancak bugün vergi borcuna baktım. 1019,50 lira mtv borcu gözüküyor. bu borc nerden cıktı, fikri olan var mı? şimdiden saolun

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:48 ----------

arkadaşlar bu neden olur, anlayan yok mu:(

2006 model ve 2010 haziran ayında.o motor bu borca sahipse,0 km değil gibi.ki km saatini sıfırlamanın bir çok yolu var.eger bayiiden aldıysan bayi ile irtibata geç derim.yoksa elden aldıysan hele tanımadığın biriyse geçmiş olsun diyorum.plaka konusu da önemli değil adam onceki plakayı trafikten men etmiş olabilir.aldığın kişiye bağlı herşey.

sıfır motor muaneye ilk 3 yıl gitmiyomuş ben geçen sene almıştım sattığım yuki yi 2007 modeldi 1 yıl geçti muane zamanı gelmiş uğraşmadım direk sattım.

ötv ile birlikte olmasın

hiç vergi ödenmese bile o kadar çıkmaz

ötv ödenmeden plakayı vermiyorlar. ötv ödendi. ancak pasa216nın dediği gibi bi durum olma ihtimali var mıki. çünkü 2006 aralıkta üretilmiş ve direk mtv borcu olarak gözüküyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:52 ----------

2007de trafiğe çıksa bile sonradan men edilse ben plaka çıkarırken söylemezler mi?. çünkü ben 0 araç diye çıkardım. verdiğiniz bilgiler için saolun şimdiden

siz aracı sıfır alsanız bile plakanın geçmişi olabilir.Satın aldığınız yere güveniyorsanız plakanın geçmişini inceletin.Büyük ihtimalle sorunu bu yolla çözersiniz.Bu tür durumlar çoğu zaman olabiliyor

plakanın geçmişinde borç varsa ben mi ödüyecem. çünkü plaka çıkma plaka, yani daha önce kullanılmış.

size çıkan ruhsat tarihinden önce borçlar varsa onları iptal ettirirsiniz...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Vergi dairesine gidiyorsun gerekli kişilere durumu anlatıyorsun ve ruhsatını da ayriyetten ibraz ediyorsun tüm borcunu siliyorlar. Aynısı geçen ay benim başıma geldi çünkü

aldığım yerle alakalı bi sorun olabilir mi. trafikten men edilmiş aracı 0 diye satma ihtimali, daha sonra da önceden olan vergi borçlerının bana gelme ihtimali var mı? bu arada cevaplarınız için teşekkürler

Motosikleti
Honda Crf250L
arkadaşlar ben haziran 2010 yılında 2006 model kanuni tiger 250 marka 0 km motorsiklet aldım ve ilk plakayı çıkaran benim. ancak bugün vergi borcuna baktım. 1019,50 lira mtv borcu gözüküyor. bu borc nerden cıktı, fikri olan var mı? şimdiden saolun

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:48 ----------

arkadaşlar bu neden olur, anlayan yok mu:(

internetten baktın sanırsam vergi borcuna..baktıgın sayfada "tahsilatlar" bölümü var oraya bır bak.. orada ödemiş oldugun vergiler yazar..eger yazıyorsa sorun yok sıkma canını..eğer yazmıyorsa sık canını.:).
benım motor için de 200 tl vergi borcu görünüyordu ama tahsilatlar bölümünde hepsinin ödendıgı yazıyordu..gittim vergi dairesi düzelttirdim..vergiler bankadan yatırıldıgı için öyle gözüküyormuş..sorun yok yanı..

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
büyük ihtimal aldığın plaka daha önce başkasına aitti ve onun ödemediği vergi borcu sana çıkıyor,eğer sen mtv lerini düzenli yatırdıysan ve makbuzlarınıda saklıyorsan bağlı olduğun vergi dairesine giderek ,motoru aldıgın tarihli faturan ve ödeme makbuzlarını ibraz ederek yanlışlığı düzelttirirsin,2006 dan beri hiç mtv ödememiş bile olsan yine bu kadar tutmaz

siz aracı sıfır alsanız bile plakanın geçmişi olabilir.Satın aldığınız yere güveniyorsanız plakanın geçmişini inceletin.Büyük ihtimalle sorunu bu yolla çözersiniz.Bu tür durumlar çoğu zaman olabiliyor

Evet bu tür hatalar olabiliyor malesef. Aldığınız kişi iyi biriyse o satıştan önceki kalan kısmı ödemeli...

iyide diyelimki motor sıfır değil ve kandırma söz konusu,motorlu bir taşıtı trafikten men ederkende satarkende tüm ceza ve vergi borçlarının sıfırlanması ve borcu yoktur kağıdı alınması gerekir.

ya vergi dairesinin kayıtlarında bir karışıklık oldu yada motor çalıntı veya change olabilir.

çalıntı motorların üstüne trafikte olan aynı modeldeki motorların bilgilerini klonlama yapıyorlar.

bu konuyla ilgili size vergi dairesi ve emniyet müdürlüğü yardımcı olacaktır.detaylı araştırma yapın vakit kaybetmeden.

zaten çalıntı durumu yoksa siz ruhsatı üstünüze aldığınız günden öneki borçların hiçbiri kanunen sizi bağlamaz rahat olun.

Son düzenleme:
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. vergi dairesine gittim. sorun çıkma plakadanmış. plakanın önceki sahibine ait vergi borçlarıymış, benimle alakalı bi durum olmadığını söyledi :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar