ACİL YARDIM !!!

Bugün eve dönüş yolunda 8 bin devire geldiğinde motor cızırtılı ses çıkarıyordu, eve gelip yağ seviyesini ölçtüğümde yağ yok gibiydi, az önce tamirhaneye gittim yağ boşaltma kapağını açtı bide ne göreyim 1 gram yağ yok (2bin km önce değiştirmiştim) acaba cızırtı sesi bundan mı kaynaklanıyordu, hemen Castrol Actevo 4T 20W-40 yağ koydurdum, usta yağ yaktığını söyledi sizce doğru mu ?

Motor cbr125 miydi??

Evet cbr125

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:47 ----------

Motor cbr125 miydi??

Blok contasi ve yağ boşaltma tapasi ne alemde??
Motor altina kaçiriyor olabilir,contalardan keçelerden,km ne kadar?motoru sıkıştırarak mi kullaniyorsun?

Conta ve Tapada sıkıntı yok elimden geldiğince de sıkıştırmamaya çalışıyorum ama 1 gr yağın kalmaması beni şaşırttı iyi ki yağı kontrol etmişsin dedi ustam

Yalnş okumadıysam 2bin km önce değiştirdim demişsim sen mi değiştirdin usta mi değişirken gördün mü? Usta yağ yakmış demiş ama ortalama 1 litre olsa bile motor bitir değilse 2bin km de o kadar yağ yakmaz .
Eğer servise bıraktysan ve başında durmadiysan üzülerek söylüyorum yağı değişmemiştir aklıma gelen ilk şey bu . 2.si de kartel contasina bak yada bütün blogu birleştiren contalarq bak kaçak var mı yağ filtresi nerde bilmiyorum ama ona bak valla hocam başka aklıma birşey gelmiyor gelirse yazarın ilk önce sen kontrol et sorunu bul ustaya sen söyle

hondanın küçük cc motorlarında bu problem ezelden beridir var. motoru elinize almadığınız için çok sanslısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar