acil yardım motor el marşıyla calısmıyor

Arkadaşlar homda cgl125 de motor sıcakkende sogukkende motor el maşıyla calışmıyor ayak marşıyla calışıyor cok ugrasıyorum ama olmuyor bazen motoru stop ettim motor sıcakken ilk basmada alırsa alıyor almazsa oda yok bunun nedeni ne olabilir akude bi sorun olabilir mi sizce bi yardım edebilir mısınız?Bu konu kafamı cok meşgul ediyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
akün warmı kontrol et? yada el marşında sorun wardır tamıre baktır bı...

GKN

olm sen melonun psikletine bin ne işin var motürle:mrgreen:

ya gökan abi bisikletin tekeri patlak:mrgreen:abi sen anlarsın ya nabacaz bu işi nasıl yapılacak bi onerin var mı

uzun süre motoru kullanmayıp aku kutup başlarını sökmediysen aküde hasar olabilir başka bi akü bulabılırsen onunla dene bi olmadı yeni akü al...aküde sorun olmasa ayak marsıyla bastında seni fazla zorlamaz ama motoruna elektırık gıtmıyosa ya akun bozuk yada yok:)Kolay gele:p

ya uzun sure değil her hafta en az 1 kere binerim ben hiç olmadı calıstırırım ama şimdiye kadar hiç boyle yapmamıştı

Forumdan Uzaklaştırıldı
nası akü bitmşmi anlıcaz motordan hcmı anlamıosunn:p=) el marşına bas sesi dinle yada kornaya bas ses nası werıo azmı yada farlara bak =)) zuhahaha soruya bak baba yaaa:p:p:p:mrgreen:

ya herşey iyi korna afet farlarda gayet iyi ışık veriyor marş dinaması falan bozulmuş olabilirmıkı ya

Forumdan Uzaklaştırıldı
olabilir motoru hıc wurdurdunmu pekı bısey dıcem ona gore yokus assagı fln wurdurdnmu hc

evet vurdurdum bazende motor calışırken el marşına basardım cok guzel ses veriyor diye onun bi etkisi olabilir mı?

Forumdan Uzaklaştırıldı
marş dinamn bozulmuş snn o zmn wurdurunca el marşını etkıler cnku... yenısını taktır 15 20 ytl cıwarında gıt goster ztn onu solerler dırek sna

onu tamir gibi bi durum olurmuki yada sıfırı ortalama 20 civarımıdır

Forumdan Uzaklaştırıldı
tamir olmaz 20 cıwarı fln 15 20 bulrsn bn 20 ye aldım

orjinalmı acaba bide bizimki honda farkı olurmuki

dostum bi sakin ol yaa nasıl oluyor anlat su konuyu motor çalışmadımı tamam ayak marsı yada vurdurmayla calıstır gıt bır tur at gel kask takıp 3-5 km yol yap gel eger marsa basınca cevırmıyorsa mars motorun gıtmıstır eger marsa basınca akunun bulundugu yerden basınca tık tık tık dıyorsa akü boyunda bır cukur kaz akü hakkın rahmetıne kavusmustur

off/run düğmesi var mı motorda? varsa off durumunda kalmış olabilir. bazen unutuluyor. :)

1-Marş basıyormu
2-Marşa bastığında motordan nasıl bir ses geliyor
3-Bu ses daha önceki sesmi yoksa hiçbir dişliyi hareket ettirmeden tık sesimi
4-Marş motorundan gelen sese göre hareket edelim,tık diyorsa önce akünü kontrol et yada başka bir akü ile takviye yap yine tık diyorsa akü sağlam marş motorunun kollektörü yada kollektörakım geçmesini sağlayan kömürler gitmiştir 5-6 ytl arası eğer kollektörse fiatını bilmiyorum ama onuda tamir ediyorlar

ya marşa basınca eskisi gibi ses geliyor ama cakıştıramıyor yetersiz kalıyor gibi

ya aküde ya da marş motoruna ilk hareketi veren bi parça var (halk arasında marş taşşakları diyolar.)o parçada sorun olabilir... Akü kutup başlarında temassızlık olabilir...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar