Acil yardım, karbüratör vakum lastiği oturmuyor.

Selamlar.

CBF 150 me bir bakım yapayım dedim pişman oldum.

Karbüratörü söktüm temizledim tam kapatırken vakum lastiğini oturtamıyorum arkadaş.

Genişlemiş mi ne olmuş ne yaptıysam takamadım.

Yardım edebilirmisiniz ? :pale:

biraz uğraş onlar fabrikasyon öyle az bişey yağala oturcak yerıne sıkıntı olmaz..

hsk

Biraz dursun kenarda kendine gelecektir.Bende çok uğraştım olmadı 1gün takmadım kendine gelmişti.

Şimdi biraz zorlayarak taktım ama motor gaz yemiyor. rölantide çalışıyor, azıcık gaz verınce stop ediyor.

Jikleyi açınca 5000 6000 devire gelip sabit kalıyor orada.

Yolu yordamı bilmezsen zordur rölanti ayar vidasının iç kısımdaki çıkıntısı oturmasını engelliyor sağa sola oynatarak oturtmaya çalış olur

Yolu yordamı bilmezsen zordur rölanti ayar vidasının iç kısımdaki çıkıntısı oturmasını engelliyor sağa sola oynatarak oturtmaya çalış olur

hocam rölanti vidası çok alakasız bir yerde vakum ile, yeni kasa cbf karbüratörü bendeki, mekanik olanlardan değil

Vakum lastiği dediğin en üstteki değil mi onu kastediyorsan biraz uğraş takarsın genişlemez o kolay kolay

hsk

Arkadaşın dediği İğneli olan yani şu :
ersi-motor-maxi-scooter-yb150t-2-karburator-diyaframi-gaz-pistonu-1000x750.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:48 ----------

Şimdi biraz zorlayarak taktım ama motor gaz yemiyor. rölantide çalışıyor, azıcık gaz verınce stop ediyor.
h
Jikleyi açınca 5000 6000 devire gelip sabit kalıyor orada.

Ufak bi köşesi bile oturmasa sıkıntı oluyor.Bende gelişi güzel kapatmıştım motor 40km hızı geçmiyordu.Söküp biraz beklettim kolaylıkla oturdu yerine.
Takarken önce diyafram kısmı aşağı doğru olsun iğneyı deliğe oturtup centik kısmını denk getirerek yavaşça iterek yapın.

Son düzenleme:
Yahu kardeşim ne yağlaması ondan sonra bujiyi yağlayacak sonra acilllll motorum çalışmıyor diye başlık açacaksın . Beklet kenarda yarım saat 1 saat 2 saat neyse kendi düzelir o soğuyunca o zaman takarsın sıcakken buruş buruş olur o

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar