ACİL YARDIM! Hangisini Tercih Etmeliyim?¿?

Arkadaşlar merhaba...

Farklı motorlar olduğunu biliyorum ancak; sizce

HYOSUNG GT250R mi yoksa
HONDA CBR 125R mi almalıyım?

Açıkçası HYOSUNG'un servis, parça fiyatları vs gibi özellikleri düşündürüyor. Ayrıca Hyosung 7.850; Honda 4.500 YTL! Tamam biri diğerinin iki katı motora sahip ama ikinci eli nasıl olur? 7.850 Hyosung'a verene kadar başka motor alınmaz mı? (Daha büyük cc, ve yine sıfır)

Yardımlarınızı bekliyorum.. Çok kararsızım, çook :( :pr:

Son düzenleme:
Ben 7,850 Ytl ye Hyosung alacagıma 7.000 ytl cıvarında 2. el temiz bir Er-5 bulurdum. Cbr ile aralarındaki fiyat farkı çok acık ve Hyosung servis durumunu göz önüne almaz isek genelde çogu arkadasımızın tavsiye ettiği bir motor.

just_life katılmak mümkün değil. hele bugün kendisiyle er-5'i gördükten sonra :)

Başlangıç için mi istediğine de bağlı. İlk motorun olacaksa (bana) ER-5'ten uzak dur (denildi bu sitede).

er-5 sakat makina :) frenleri de zayıf, tecrübe de istiyor; ayrıca Naked motorlar hoşuma gitmiyor :)

o yüzden zaten bu ikisi arasında kaldım arkadaşlar :salut:

Tecrüben yoksa GT250R sana daha uygun olur. Aprilia RS125 veya GS500 de bakabilirsin, RS, GT250R ile, GS500 de ER-5'le aynı sınıfta sayılır.

ben sıfır almak istediğim için hyo veya cbr almalıyım :)
ama şehir içinde işe gidip gelirken kullanıcam (günde 100 km civarı) hangisi trafikte daha avantajlı olur, daha ekonomik olur (birim yakıt/performans açısından) diye düşünüyorum.. Malum İstanbul trafiğinde cbr'nin ufak boyutları sanki daha avantajlı olacakmış gibime geliyor ama yanılıyor da olabilirim?¿? :silent:

Kesinlikle CBR daha ekonomik olur, sonuçta gt250'nin yarısından bile az gücü var. GT250r daha cüsseli olduğu için trafikte aralardan oralardan buralardan kaçman biraz daha zor olur.

Kayaali' Alıntı:
er-5 sakat makina :) frenleri de zayıf, tecrübe de istiyor;

Er-5 Tamamen tecrübe gerektiren bir motor olduğu kesin. Fakat kampana bir frene direk sakat olarak bakmakda yanlış bir tecrübedir. Şimdiye kadar kullandığım motosikletlerin hiç birinde Arka fren disk değildi buda tamamen sürücü ile motor arasında geçen kullanım özelliklerine ve bilgisine göre değişecek bir durum.

Ahh Er-5 Ahh bugün ziyaretine gittik Siyah 05 model aklım orada kaldıda.. :queen:

just_life, sen beni yanlış anladın; ben sakat makina dedim, çünkü güçlü ve seri bir motor :)

hyosung teknik özellikler olarak daha iyi ve güçlü. ama honda al bence. çünkü servis ağı çok iyi. yedek parça da sorun yaşamazsın. ayrıca yakıt olarak diğeriyle kıyaslanamaz. honda en az yakan motordur. otomobilde de motosiklette de:)

Bencede honda al ya kaliteli motor ve servis parça yönünden de zorluk çekmezsin hondaaaaa hayattt ondaaa:cat:

hehe :)
motoru bilmem de otomobilde az yaktığını en azından bana söyleme :) Neden dersen:

Eski bir Vtec sahibi olarak yaktığı benzine ne kadar küfür ettiğimi hatırlamıyorum :p ama sağlam giderdi o başka :)
ya sonunda tüm bisiklet gibi laflarına rağmen gidip turuncu bi CBR alacağım galiba?.. Trafik için, benim için, ekonomi için ve başlangıç için en iyisi bu olacak galiba...:cherry:

Kayaali' Alıntı:
Eski bir Vtec sahibi olarak yaktığı benzine ne kadar küfür ettiğimi hatırlamıyorum :p ama sağlam giderdi o başka :)

:queen: :queen: :queen: mesajı konu dışına alalım bence.
ama bende de honda var yakıtından memnunum:bounce:

:)

evet CBR alsam nasıl modlarız onu??

alırken hemen arkaya 120'lik takıp, orjinal arka lastiği de öne taktırıcam alırsam zaten... bunun dışında egzos veya benzeri ne olabilir???

egzos değiştirmek garantiyi bozar mı? (bazı markalar öyle diyor da)

Bir de son sürat kaç gördünüz CBR kullanan arkadaşlar? Aralarda esneklik nasıl?

Son düzenleme:
hoca benim tavsiyemde er-5 tarzı bişeydi.. 8,5 fln alırsın sıfırını bildiğim kadarıyla..

ama yok ben hoşlanmıyorum o motorlardan dersen cbr yi tavsiye ederim.. fiyatı açısından .. hyosungun kalitesi nedir bilmem ama ben hondayı tercih ederdim.. ki üstündende bayağı bir para karın olacak o paraylada gerekli modifiyesini (lastik, egzoz vs vs..) yaptırırsın.. kolay gelsin..

bu arada benim motor 3000 km civarlarnda max 135 gibi bir rakam gördüm.. (bakımsız haliyle ve benim biraz yapılıyım) kısacası eğer hafif biriysen biraz dha görürsün.. tabi bunun modifiyesini ekledikmi hız biraz daha artar.. motorcu arkadaşlarım egzoz deiştirmeyle en ortalama 2 hp güç ekleyeceğini söylüyor motora.. buda motorun daha hızlı olması demek(145-150).. tabi diğer modifiyeleriyle (hava filtresi fln) kaç basar bilmem..

bu arada benim motor 3000 km civarlarnda max 135 gibi bir rakam gördüm.. (bakımsız haliyle ve ben biraz yapılıyım) kısacası eğer hafif biriysen biraz dha görürsün.. tabi bunun modifiyesini ekledikmi hız biraz daha artar.. motorcu arkadaşlarım egzoz deiştirmeyle ortalama 2 hp güç ekleyeceğini söylüyor motora.. buda motorun daha hızlı olması demek(145-150).. tabi diğer modifiyeleriyle (hava filtresi fln) kaç basar bilmem..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar