Acil yardım grank değişimi!!!

Arkadaşlar bundan 2 gün önce elektrik kesme sorunu yüzünden motorcuma gittim bujiye baktı sağlam ondan sonra sekizli statör ve bir dış bobin alacan dedi aldım taktı ama motor yine elektrik kesiyo manifotu değiştirdi yine sorun var en son sorunun grank eğilmesinden dolayı olduğunu söyledi ama ben pek bi alaka bulamadım daha yaptırmadım motoru bu anlattığım sorun neyle alakalı arkdaşlar bana bi ayrdım olabilrseniz sevinirim...

Herkese şimdiden teşekkürler...

motorun nedir? daha once nasıl bir sıkıntı yarattı hiç bi bilgimiz yok ama sen yinede varsa yakınlarda başka bi ustaya göster..

eğer ayak marşıyla normal bi şekilde hareket ediyorsa, yada motor çalıştıgı zaman çekişinde bi güçlük yoksa krank tan olacagını zannettmem.. belki bi yerlerinde kısa devre vardır.

zaten saglam bi ustaya gitsen onu al bunu getir diye ugraştırmaz seni alır bakar dener neyse sorunu halleder..

Hocam benim motorum mondial 151rs makina çalışıyo fakat elektrik kesiyo artı motor yolda giderkende boğuluyo gibi oluyo sorunum bu...

ateşleme sensörü ve CDI değiştirilip kontrol edildi mi?
Krank mili eğilmiş olsa motor çalışırken ses yapar elektirik kesmesi yapmaz.

Son düzenleme:
Dostum merhaba;

Elektrik kesilmesi dediğin olay, tam gaz giderken motorun boğularak yavaşlaması, gaz yememesi, veya tamamen stop ederek bir süre çalışmaması sorunu mu?

Özellikle scooterlerde (hele asyaların 125T serisinde) bu sorun sıkça görülmekte. Kimi bobin ısınması, kimi benzin otomatiğinden olduğunu söylemekte, ancak net bir çözüm bulunamamaktadır. Tahminimce, bu motorlarda benzin otomatiği vakumla çalışmaktadır. motorun artan devriyle beraber karbüratörde birde yukarı aşağı karışımı ayarlayan bir silindir mevcut. Bu silindir, tam gazda tam olarak açılmakta, dolayısıyla iki ihtimalli olarak;

Ya oluşan vakum, benzin otomatiğini cevirmeye yetmemekte, dolayısıyla karbüratör bir süre sonra içerisindeki benzini bitirerek devir kaybetmekte,

Ya da, oluşan aşırı vakumdan dolayı benzin otomatiği aşırı benzin basmakta. Buda, karbüratörün geri dönüş sistemi olmamasından dolayı, benzin otomatiğini kilitlemektedir.

şimdilik bir çözüm bulamadım. Ama kim bulursa, eminim burada herkesle paylaşacaktır.

Sorununu tam olarak hangi şartlarda meydana geldiğini açıklarsan, daha çok yardımcı olunabilecektir.

Krank konusunda endişelenme. Krank eğriliği, genelde tek silindirli motorlada çok aşırı zorlanmalarda veya malzeme problemlerinde görülen ve motorun aşırı güç kaybı ve anormal sesler çıkarmasıyla belli olan bir arızadır.

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
grank değil dostum krank
hatta krank mili...

beyin dedikleri bir parca var beyinle alakalı deyıl tabiki nedense adını öyle dıyorlar onda bir problem ola bilir sanırım bu parca ateşleme zamanı geldıyınde bobine normal elektırık yolluyor ve bobinden yuksek voltajla bujiye yolluyor yuksek devırlede problem cıkartıyor . birdr cok basıt gibi gorunecek ama buji başlıgına bir bak kirden nemden içinde ark yapıb boşluk oluşturmuş olabilir buji başlıgını bir deyıştır . daha once benım başıma geldı bu tur arızalar bu iki yere mudahile ederekten hallettık . kendinde yapabilirsin buji başlıgından başla 5 liralık bişi işallah halledersın kranktan oldugunu sanmam eyrılmış bir krank vıbrasyon yapar

Dostum merhaba;

Elektrik kesilmesi dediğin olay, tam gaz giderken motorun boğularak yavaşlaması, gaz yememesi, veya tamamen stop ederek bir süre çalışmaması sorunu mu?

Özellikle scooterlerde (hele asyaların 125T serisinde) bu sorun sıkça görülmekte. Kimi bobin ısınması, kimi benzin otomatiğinden olduğunu söylemekte, ancak net bir çözüm bulunamamaktadır. Tahminimce, bu motorlarda benzin otomatiği vakumla çalışmaktadır. motorun artan devriyle beraber karbüratörde birde yukarı aşağı karışımı ayarlayan bir silindir mevcut. Bu silindir, tam gazda tam olarak açılmakta, dolayısıyla iki ihtimalli olarak;

Ya oluşan vakum, benzin otomatiğini cevirmeye yetmemekte, dolayısıyla karbüratör bir süre sonra içerisindeki benzini bitirerek devir kaybetmekte,

Ya da, oluşan aşırı vakumdan dolayı benzin otomatiği aşırı benzin basmakta. Buda, karbüratörün geri dönüş sistemi olmamasından dolayı, benzin otomatiğini kilitlemektedir.

şimdilik bir çözüm bulamadım. Ama kim bulursa, eminim burada herkesle paylaşacaktır.

Sorununu tam olarak hangi şartlarda meydana geldiğini açıklarsan, daha çok yardımcı olunabilecektir.

Krank konusunda endişelenme. Krank eğriliği, genelde tek silindirli motorlada çok aşırı zorlanmalarda veya malzeme problemlerinde görülen ve motorun aşırı güç kaybı ve anormal sesler çıkarmasıyla belli olan bir arızadır.

Evet hocam tam anlattığınız sorunu yaşıyorum bugün motorcuma gittim ve herşeyi baştan sona yapacak sorunuda giderecek yarın bi olsun ondan sonra sizlerle paylaşacam ilgilenen herkese çok teşekkür ediyorum arkadaşlar...

Krank Da Nerden Çikti Yaw Bu Servİslerİ Alacan Elİne Bİ GÜzel DÖvecen Krank Nereee BoĞulma Nere HİÇ Mİ Motorla Alakan Olmadi Be Adam.......kardeŞİm Sen Bİ Honda Veya İlerİ DÜzeyde Markali Motorlar Yapan Servİse Gİt Bakkaldan Belge AlmiŞarla UĞraŞma KarbÜratÖr Veya AteŞlemedendİr Krank Mİlİde Nerden Çikti Eyİk Olsa ÇaliŞmasindan Sesİnden Veya Devrİnden Farkeder Aman BoŞa Masrafa Gİtme............

Krankta problem olacağını sanmıyorum. Teknik hoca'nında değindiği üzere sorun anlatılan şekildeyse 2 çekilde sorun olabilir. Ya benzin az/fazla geliyor ve CV tipi karbüratörü işlevsiz bırakıyor yada ateşleme tertibatında bir sorun var. Krank arızasını eğer o usta anlamıyorsa bir daha ona motor götürmeyin. Lakk laak veya devirlenirken tık tık tık diye ses yapar. Eğer krank gezintisi fazlaysa içerden uğultuya benzer sesler gelebilir vs. vs. diye uzar gider. Ama sorun bence kranktan değil.

Aynı sorun bendede vardı değiştirmedik parça bırakmadı usta en son beynide değiştiriyim deniyim olmadı fabrikaya gönderecez dedi ve CDI yı değiştirdi sanki motor canavar oldu CDI Yani beyini değiştir sorun hallolur. Başkada bi yerde aramasın ustan.

Son düzenleme:
Bugün motorumu bıraktım ustaya saat 7 gibi gidip alacam usata çoksağlammış giden arkdaşlar önerdi motor çıkınca sizlerle paylaşacam gelişmeleri...

İlgilenen arkadaşlara çokteşekkür ederim...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şunun sonuçunu merak ettım şahsen...

Arkadaşlar motorum geldi sorun gitti canavar gibi olmuş motorun sorun statördenmiş meğersem ya bu çinli scotterler ne kadar masraf çıkartıyor cidden masraftan bıktım neyse apo usta ellerine sağlık :) ilgilenen arkdaşlarada çok teşekkür ederim...

Arkadaşlar motorum geldi sorun gitti canavar gibi olmuş motorun sorun statördenmiş meğersem ya bu çinli scotterler ne kadar masraf çıkartıyor cidden masraftan bıktım neyse apo usta ellerine sağlık :) ilgilenen arkdaşlarada çok teşekkür ederim...

ne kadar tuttu masraflar dostum...kaç km de canavar...

Arkadaşlar bundan 2 gün önce elektrik kesme sorunu yüzünden motorcuma gittim bujiye baktı sağlam ondan sonra sekizli statör ve bir dış bobin alacan dedi aldım taktı ama motor yine elektrik kesiyo manifotu değiştirdi yine sorun var en son sorunun grank eğilmesinden dolayı olduğunu söyledi ama ben pek bi alaka bulamadım daha yaptırmadım motoru bu anlattığım sorun neyle alakalı arkdaşlar bana bi ayrdım olabilrseniz sevinirim...

Herkese şimdiden teşekkürler...

benim anlamadığım iki statör değişimi yapılmış sonuncusunda çalışmış. ilk değişimi yapan usta anlamıyor yada motorun elektrik sisteminde bir sorun var:silent:

[ek]@teknikhoca hocam yedek parça listesinde katalizör olarak geçen bir parça var egzost basıncı ile çalışan egzost gazındaki kısmen yanmamış benzinin bir kısmını filtre edip emme manifoldu üzerinden yeniden sisteme veren ve benzin otomatiğine bağlanan bir parça. benim motorda egzot manifoldu üzerinde ayrı bir boru şeklinde. bazı modellerde ise egzost üzerinde bir boru çıkışı şeklinde mondial 125 mt modelinde bu şekilde o sistemi bir incelersen sanırım aradığını bulacaksın[/ek]

Son düzenleme:
benim anlamadığım iki statör değişimi yapılmış sonuncusunda çalışmış. ilk değişimi yapan usta anlamıyor yada motorun elektrik sisteminde bir sorun var:silent:

[ek]@teknikhoca hocam yedek parça listesinde katalizör olarak geçen bir parça var egzost basıncı ile çalışan egzost gazındaki kısmen yanmamış benzinin bir kısmını filtre edip emme manifoldu üzerinden yeniden sisteme veren ve benzin otomatiğine bağlanan bir parça. benim motorda egzot manifoldu üzerinde ayrı bir boru şeklinde. bazı modellerde ise egzost üzerinde bir boru çıkışı şeklinde mondial 125 mt modelinde bu şekilde o sistemi bir incelersen sanırım aradığını bulacaksın[/ek]

Hocam ben orda yazmayı unuttum statörde sorun yok dedi ve statörü takarsak değişim yapamayız dedi ve bobini taktıs sadece git grank al dedi bende almadım başka bi ustaya gittim o halleti statörden oldğunusöyledi problemin.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
heuheu servise bak , yok anasını satayım lastiklerden dolayı :) arkadaşım krank dediğiniz olay dakikada kaç bin sefer tur atıyor öyle bir olayda motor ses yapar ayrıca calısmasıda imkansız gibi birşey , elektrik devrelerinde arıza olabilir , elektrik ise bütün elektrik ekipmanları denenmeleli , boğulma olayı ise direkt olarak karburatör değişilmeli

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar