- Konu Yazar
Selam.Arkadaşlar.
Az önce TV de bir belgesel seyrederken aklıma geldi.:silent:
Öncelikle hangi illerde kaç kişiyiz , hangimiz hangi tarz motor kullanıyor! Bu konuda pek bilgim yok.
Fakat , kafamdan geçen bazı planlar oldu. Bilhassa sizinle paylaşmak istedim.:cat:
Öncelikle , altımızdaki motorların , teknik özelliğini hepimiz biliyoruz.Yani en azından kendimizle birlikte arkaya artçı alarak 2 kişi seyir mümkün.
Sürekli konuşulan bir konu ; İSTANBUL da deprem oldu diyelim.
500 ayrı noktada yaralı var.
Olağanüstü hallerde , trafik yoğun olur veya ulaşım bazen imkansız olur.
ale:
Fakat kullandığımız motorlar sadece 1 metre genişliğindeki yerlerden bile geçebilir. ( Goldwing hariç ) :queen:
Acil bir olay karşısında motosikletli ulaşım en kısa yoldan ve sorunsuz bir şekilde olacaktır.
Tabiki motosikletin sürücüsünün arama-kurtarma konusunda profesyonel olması mümkün değildir.
Fakat en başta dediğim gibi ,arkamıza alacağımız personel ; belki 1 hayat daha kurtarabilir.!
MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNÜN DE İLKYARDIMDAN ZİYADE , ACİL YARDIM BİLMESİ TABİKİ DAHA DA FAYDALI OLACAKTIR.
Şimdi , gelecek cevapları düşünüyorum.
Ona göre birkaç bilgi daha vermek istiyorum:
-Motora insan haricinde başka yükleme yapılamaz.(Artçının büyük bir sırt çantası olursa gereken malzemeler bulunur)
-Kimler artçı olabilir."Olay yerine ambulans 15 dk da gelecek olursa , motorcu adam en fazla 7-8 dk da varır."
< Paramedik , acil yardım doktoru , hemşire ve diğer sağlık personeli >
-Motorcu , ne zaman hastaneye gidip , sağlıkçıları olay yerine yetiştirecek? "
Olay olduktan yarım saat içerisinde hastanede ambulans kalmaz ,
fakat birçok personel araç bekler "
MOTORCULAR GRUP HALİNDE MÜDAHALE ETMELİDİR.(MİN:4 MOTOR)
-Motor , gerekli personelle , olay yerine vardı.İlk ve acil müdahale yapıldı.
Durum iyiyse diğer bölgeye geçilir.Durum kötüyse , ekibin yarısı olay yerinde kalır.Diğer yarısı gider.
-Motorun sedye taşıma gibi zorunluğu yoktur.Zaten de taşıyamaz.Unutmayın motor yaralı değil , personel taşıyacak.
-Motorcuların da koordineli olması tabiki herzaman gereklidir.
Olay günü doktor ben o motora binmem derse.Çeker vururum.:bounce:
Ben sadece düşüncelerimi yazdım.Depreme yardım adı altında toplanan paraların nereye gittiğini çoğu zaman bilemeyiz.Ama somut yardımlar daha faydalı olacaktır.Sizlerin yorumuyla daha da geliştireceğimi düşünüyorum.
Şunu da hatırlatmadan gitmeyeyim.Tüm Dünya için : Deprem kapımızda.:cat:
SAYGILAR. viper_1
Az önce TV de bir belgesel seyrederken aklıma geldi.:silent:
Öncelikle hangi illerde kaç kişiyiz , hangimiz hangi tarz motor kullanıyor! Bu konuda pek bilgim yok.
Fakat , kafamdan geçen bazı planlar oldu. Bilhassa sizinle paylaşmak istedim.:cat:
Öncelikle , altımızdaki motorların , teknik özelliğini hepimiz biliyoruz.Yani en azından kendimizle birlikte arkaya artçı alarak 2 kişi seyir mümkün.
Sürekli konuşulan bir konu ; İSTANBUL da deprem oldu diyelim.
500 ayrı noktada yaralı var.
Olağanüstü hallerde , trafik yoğun olur veya ulaşım bazen imkansız olur.
Fakat kullandığımız motorlar sadece 1 metre genişliğindeki yerlerden bile geçebilir. ( Goldwing hariç ) :queen:
Acil bir olay karşısında motosikletli ulaşım en kısa yoldan ve sorunsuz bir şekilde olacaktır.
Tabiki motosikletin sürücüsünün arama-kurtarma konusunda profesyonel olması mümkün değildir.
Fakat en başta dediğim gibi ,arkamıza alacağımız personel ; belki 1 hayat daha kurtarabilir.!
MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNÜN DE İLKYARDIMDAN ZİYADE , ACİL YARDIM BİLMESİ TABİKİ DAHA DA FAYDALI OLACAKTIR.
Şimdi , gelecek cevapları düşünüyorum.
Ona göre birkaç bilgi daha vermek istiyorum:
-Motora insan haricinde başka yükleme yapılamaz.(Artçının büyük bir sırt çantası olursa gereken malzemeler bulunur)
-Kimler artçı olabilir."Olay yerine ambulans 15 dk da gelecek olursa , motorcu adam en fazla 7-8 dk da varır."
< Paramedik , acil yardım doktoru , hemşire ve diğer sağlık personeli >
-Motorcu , ne zaman hastaneye gidip , sağlıkçıları olay yerine yetiştirecek? "
Olay olduktan yarım saat içerisinde hastanede ambulans kalmaz ,
fakat birçok personel araç bekler "
MOTORCULAR GRUP HALİNDE MÜDAHALE ETMELİDİR.(MİN:4 MOTOR)
-Motor , gerekli personelle , olay yerine vardı.İlk ve acil müdahale yapıldı.
Durum iyiyse diğer bölgeye geçilir.Durum kötüyse , ekibin yarısı olay yerinde kalır.Diğer yarısı gider.
-Motorun sedye taşıma gibi zorunluğu yoktur.Zaten de taşıyamaz.Unutmayın motor yaralı değil , personel taşıyacak.
-Motorcuların da koordineli olması tabiki herzaman gereklidir.
Olay günü doktor ben o motora binmem derse.Çeker vururum.:bounce:
Ben sadece düşüncelerimi yazdım.Depreme yardım adı altında toplanan paraların nereye gittiğini çoğu zaman bilemeyiz.Ama somut yardımlar daha faydalı olacaktır.Sizlerin yorumuyla daha da geliştireceğimi düşünüyorum.
Şunu da hatırlatmadan gitmeyeyim.Tüm Dünya için : Deprem kapımızda.:cat:
SAYGILAR. viper_1