Acil!! Motorum çalışmıyor çalışsada gitmiyor :(((

Arn 125 scooter motorum var arkadaşlar

Motorum yazlikda ben geçen gittim çıkarıp gezeyim diye en son yazlıkdan dönmeden önce yıkmamışdım ıslak ıslak çalıştırdım bi hata yapıp sonra hawa filterisinin olduğu yeri elektrik süpürgesi ile çekirdim tozu gitsin diye takdım motor çalışmadı par par sesler geldi hawa filtresini yanlış takdım sandım yine aynı..

neyse öle bırakıp ankaraya dönmüşdüm bu geçen gittim yine bas bas çalışmadı neyse arkadaşı aradım bujiyi sök temizle dedi temizledim ocakda ucunu ısıtıp temizledim takdım yine çalışmadı yarım saat sonra bi basdım çalışdı motor. herşeyse çalışdı hadi dedim dışarı çıkim gaz verdiğim zaman motor bogulup kalıyo gitmiyo çalışırkende sesi sanki hawa atıyomuş gibi par par sesler geliyodu neyin nesi arkadaşlar anlatırmısınız? anlamadım gitti ya :pale:

çalışdı dediğim gibi ama gaz az bile versem motor stop edip kalıyo yeniden çalışıtdım yine aynı nerden baksanız 1 saat çalışdı öle sonunda olmaduı koydum yerine bsdım bu sefer hiç çalışmadı karbiratöre bişey mi oldu ya sizce ne oldu acaba bu arada askere gidiyorum motor baya bi zman yatacak garajda

Karbüratörde su olabilir.
Yada motorun hava alıyordur hava filtresini dogru taktıgına motorun hava almadıgına emınmısın?

Yatan motorda karburatorde uzun sure kalan benzın ve kactıysa su zamanla memlerı tıkıyor bence yapman gereken karburatoru sokup guzelce benzıının ıcınde bır fırca ve varsa hava tanabcası ıle temızlemek bujı ve hava fıltresıde duzgun ıse calısacaktır.Yapamm dıyorsan bence be usatay gotur karburatoru guzelce soktur ve en ınce yerıne kdar temızlettır.Bu arada motor hava alıcak tabıkı hava almadan nasıl benzın yanacak sadece bellı ordan alması gereklır.Senın anlattıgına gore karburatorun temızlenmesı gerekıyo.

Hava alıyor derken fazla hava demek istemiştim yanlış anlaşılmasın..

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Motor hava almıyor....Elektrik süpürgesiyle jikle otomatiğini yukarıya çekmişsin... O da çok sıkışmış.. Motor rölantide çalışır ama gaz verince fazla benzinden boğulur.....

Servisine götür bence.......

YA AYNI SORUN ŞUAN BENİM scooterdada var..yağmurda kaldı az Önce sonra 1 bindim giderken zorlanıo takılıo böle Stop edio benim hava flitlersi çıkıodur kelepçe tutmuodu ya o çıktı gene(ki dün daha taktı motorcu)YADA akü boşalmış benim ondan die düşünüorum..Sanırım seninkide böle bişe...

Bu aralar sorunu bitmio bilenler bilir anlatıoruz işte böle

Motor hava almıyor....Elektrik süpürgesiyle jikle otomatiğini yukarıya çekmişsin... O da çok sıkışmış.. Motor rölantide çalışır ama gaz verince fazla benzinden boğulur.....

Alp arkadaş önemli bir konuya değinmiş. jigle açık kalmış ise olabilir, kontrol edin.

Motor durduk yerde hele de yıkadığın için kolay kolay bozulmaz. Motorun uzun süre yattı ise akü bitmiş olabilir. yeterli akımı yüksek devirlerde sağlayamaz, akü nün işi bitti ise çarçabuk boşalır, üzerine akım kolay toplayamaz ve motor stop eder.
motor 2 zamanlı olsa, uzun süre yatınca karbüratörde benzin uçar yağ kalır ve bu da benzer sorunlara sebep olabilirdi denebilir.
Buradan fazla ahkam kesmemem gerekir. Servisine götür, büyük bir sorun olmadığı ortada.:cat:
geçmiş olsun

bak bu dediğin olabilir.hawa filtresinin içine çektirdim elektrik süpürgesi kuvvetli bişey idi şu bi ara reklamları olan makina içinde uçak motoru olan elektrik süpürgesi o hava filtresin takılan yerin içini bunla çektirdim bi bakdım benzin geldi damla damla ne akla hizmet yapdıysak.. zaten şuan eve döndüm motor öle kalacak offff offff

Motor yaşken çalıştıysa problem yok motora su kaçmamış demektir. Senin elektrik süpürgenle alakalı bişey var. Geçmiş olsun.

Motor yaşken çalıştıysa problem yok motora su kaçmamış demektir. Senin elektrik süpürgenle alakalı bişey var. Geçmiş olsun.

o zaman benim anladığım kadarıyla elektrik süpürgesi arızalı :queen: yapmayın abi adam arızadan bahsediyor, olan süpürgeye olacak şimdi,yarın servis bakacak iş bitecek :bounce:

Caner benimde söledim gibi motor zorlanıodu gitmiodu işte meğer bi baktık hava flitresi çıkmış ondan daralıo gitmio Taktım kendine geldii...Onun deişmesi LAZIM KAÇIO HEP DÜŞÜO KELEPÇE TUTMUo....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar