Acil durumlarda bulunduğunuz yeri belirleme

Bu olay cok karısık gercekten ; Suikast da deniliyor ama olan oldu artık ; Konusmalar cok yersiz oLur...

Bu bilgi gercekten cok cok faydalı ; teşekkürler :rendeer:

bende test ettim şehir merkezinde dogru noktayı verdi ama önemli olan şehir dışında dağda ovada vermesi şehir içinde zaten bi risk yok ama olurda şehir dışında bi tarlaya dereye uçarsak yardım isterken dogru noktayı vermesi hayatımızı kurtarır.

Avea'nın desteklememesine çok üzüldüm ancak merhum Muhsin Yazıcıoğlunun otopsisinde kazada meydana gelen ağır iç organ hasarından dolayı yarım saat ile bir saat arasında vefat ettiği belirtilmiş. Tabiki bende duyduğumu söyledim :salut:

Hemen AVEA ile irtibata geçip durum hakkında bilgi veriyorummm :cat:

telsimde desteklemiyor
tr celll krdesımın telefonundan attım o na cvp geldi.

kör ölünce badem gözlü olurmuşş..ben gönderdim bügün itibari ile yaklaşık aradan 5 gün geçti msj hala gelmedi.....

Teknik olarak sadece 1 baz istasyonuyla yer / koordinat belirleme isabetli olarak yapılamayabilir. Şehir içinde birçok baz istasyonundan veri alacağınız için koordinatlarınızı az bir sapmayla elde etmeniz mümkün olabilir. Ancak bu, dağın başında da aynı isabetle yerinizin tespit edilebileceği anlamına gelmez. GPS'le konum belirlemede de belirli sayıda uydu ( en az 4) ufkun üzerinde olmalı, aynı zamanda gökyüzünde belirli bir açıdan daha yüksekte olmalıdır. Yani en az 4 uydudan veri alabiliyor olmanız lazım.

Bahsi geçen helikopter kazasında konum belirleme yukarda bahsettiğime benzer teknik imkansızlıklardan ötürü mümkün olmamış olabilir. Aynı şekilde dağın başına çıktığınızda konumunuzu belirlemeniz mümkün olmayabilir.

kesinlikle çok gerekli bir bilgi
denedim hemen cevabı geldi

diğer operatörlerde yapsa bu uygulamayı çok iyi olur

bence bu uygulama gelişim sürücü kursundan ibrahim'i yakından ilgilendiriyor:)

vodafone'dan denedim.msj iletildi , 3 kontor gitti sonuç= Cevap Yok :silent: :pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
banada turkcelden msj gelmıstı neredeyım cart curt ama 4kntr yazıodu :D

Arkadaşlar bendende bir bilgi Stoneofdeath'ın dediği doğru bu uygulama 2 sms /4 kontör ücretli bir uygulamadır ama kontörünüz bitmiş olsa bile koordinatlar size iletilecektir ilk kontör yüklemenizdede 2 sms /4 kontörlük ücret hattınızdan tahsil edilecektir.

bügün itibarı ile 6 gün oldu msj gelmedi...harita pusula taşı..kordinatları kendin belirle daha kolay

Evet ARkadaşlar Özellikle Merhum Muhsin YAZICIOĞLU ve Beraberindekilerin geçirdikleri helikopter kazasından sonra Çok konuşuldu bu olay.. EĞer NErede Olduğumuzu bilmiyorsak ve yardıma ihtiyacımız varsa;Yerimizi nasıl Belirteceğiz ?

İşte Böyle ;

CEP TELEFONUNUZUN MESAJ BÖLÜMÜNE GİRİP NEREDEYİM YAZIN 7777 YE GÖNDERİN BULUNDUĞUNUZ KOORDİNATİ VE NERELERE YAKIN OLDUGUNUZU TÜM BİLGİLERİ İLE VERİYOR... üSTÜNE ÜSTLÜK BEDAVA..

Not;Konuyu GÜncel tutarsanız bu Önemli bilgiden herkesin haberi olur... İnşallah HİÇ birimizin buna ihtiyacı olmaz ama Aksaklıklar işte... Ne zaman ne olacağı belli olmaz..

çok teşekkür ederizz :) süper paylaşım :rendeer: :cat: :rendeer: :cat: :rendeer: :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar