Acil durum.....

Arkadaşlar sabah iş yerine gitmek için motosiklete bindim bir sorun sıkıntı yoktu,taki is yerine gelip motoru park edene kadar.Motosikletim yağ soğutmalı soğutmaya yardımcı olması içinde radyatör var (yağ radyatörü) hortumlar demir-celik gibi bir malzemeden yapılmış ve tam dipten birisi kırık. Aşırı derecede yağ akıyor, neredeyse motorda hic yağ kalmamış. Şimdi sorun şu civarda ne yağ alabileceğim bir yer var nede tamir için alternatif uretecegim bir parça. En az 15-20 km yol gitmem gerekli.Sizce ne yapmalıyım, bu mesafede motosiklet motor kitlenirmi veya başka bir arızaya sebebiyet verirmiyim.

Sakın kullanma, motorda büyük arızalara sebep verirsin. Çatlak yeri benzeri bir macunla veya silikon gibi birşeyle kapat, yağ ekle. Kısa mesafede bu şekilde idare edebilirsin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:53 ----------

En kötü ihtimal motoru boşa alıp çalıştırmadan iterek götürebilirsin.

Yer çok kötü baya sapa bir yer.Yağ ekleme konusu benimde aklıma geldi fakat yani alacağım 2 lt yağ en fazla 5 dk içinde tukenecek.Aşırı derecede bi sızıntı var hortumda.

Bant ise yararmi elektrik akşamında sıkıntı olur falan diye elektrik banti var yanımda.

Bir nalburdan sıvı conta bulursanız işini haletmese bile baya götürür.
Hoca yol kenarında duruyorum öyle bırak nalburu adamlar benzin istasyonu bile yapmamış, tamamen kaderimize terk edilmişiz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:02 ----------

An itibari ile bant sarayın derken çatlak olan yer tamamen koptu hayırlı işler.

Hoca yol kenarında duruyorum öyle bırak nalburu adamlar benzin istasyonu bile yapmamış, tamamen kaderimize terk edilmişiz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:02 ----------

An itibari ile bant sarayın derken çatlak olan yer tamamen koptu hayırlı işler.

Hocam vurun kilidi iyice gece olmadan bakın yolunuza gece dağa sıkıntı.

Neredesiniz , il , ilçe ,yer mekan bilgisi paylaşın ki mutlaka birisi yardımcı olur.
Kırık , çatlak olan yerin mutlaka tamir edilmesi lazım . Sonra da yağ takviyesi ile en yakın tamirhaneye gitmesi gerekir.

Tekirdağ çorludayım pek yapacak bir şey yok çelik-demir olması kötü hafif bi oynattim kırıldı. Şu anda elektrik banti ile üst bölgeyi bantladim fazla bi kacak yok ama gaz verince artıyor kacak tâbi, alt kisimi da çivi ile tikadim yavaş yavaş gidicez sanırım...

İzole bandınız çok ise kırık bölgeye birkaç tur bant sardıktan sonda kırık kola uygulandığı gibi dal parçalarıyla destek tampon yapıp onun da üzerinden sarın ki daha sağlam olsun .

İzole bandınız çok ise kırık bölgeye birkaç tur bant sardıktan sonda kırık kola uygulandığı gibi dal parçalarıyla destek tampon yapıp onun da üzerinden sarın ki daha sağlam olsun .
Valla dostum artik kirik parca diye bir konu kalmadı dersem yeridir,çünkü parca tamamen elimde kaldı. Yani elimde var kırık bir radyatör borusu,motorun blok kısmında uçları açık radyatöre yağ gönderen-pompalayan iki uç. Pek bi sızıntı yok ama sanırım servise kadar gider.

Sunfix macun al. Mavi ve sarı olan hamuru birbirine karıştırıp iyice yoğur. Rengi yeşil olana kadar böyle yap. Daha sonra uygulayacağın bölge temiz ve kuru olmalı. Macunu kırık olan yere yapıştır ve 3 saat bekle. İyice kuruduktan sonra eskisinden sağlam olur. Daha sonra zımparalayıp boyayabilirsin

Arkadaşlar ilginiz için tesekkur ederim eve getirdim.Motosikleti yavaş bir şekilde sürekli yağ ilave ederek geldim,fakat yağ radyatöre sürekli olarak pompalanıp,devridaim olmadığı için sanırım boğulma oluştu bir kaç defa stop etti.
Daha öncede boyle bir olay basıma geldi,bu borudan sağlam ne yaptirabilirim.Demir-celik pek sağlıklı değil sanırım,yada kalite farkı var malzemede.Kauçuk nasıl olur yada başka bir şeyi yapmalı. Radyatörü iptal etmek istemiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar