acil cbr 125 yardım

arkadaşlar geçenlerde motorum yan yattı. grenajım çatlak diye bir kaç gün evde bıraktım.bugün yeniden yola çıkmak için motorumu çalıştırdıgımda motordan degişik bir ses geliyordu.sanki yagı azmış gibi ses yapıyor.ama yagını degiştireli daha 1 ay bile olmadı.birde eksozundan çıkan duman biraz siyahlaşmış.sizce neden olabilir bir yardımcı olmanız mümkün mü arkadaşlar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motosıkletının yan yatmasıyla dıger problemlerın bı alakası oldugunu sanmıyorum.egzozdan cıkan sıyah duman yakıtınla alakalı olabılır.ama ses gelıyo dıyosun.hala dewam edıyorsa yagını kontrol ettıkten sonra bı serwıse gostermen gerekır.cunkı ses onemlı bısey olabılır.basına ıs acmsın..

Panik yok.....

Motorunuz yan yattığı sırada karbüratör iğnesi görevini yapamamış ve motorunuzun yanma odasına ve karterine bir miktar yakıt kaçmış olabilir,bu yağın incelmesine ve yağ basıncının düşmesine neden olabilir.Ancak motor çalışma sıcaklığına ulaşıp bir müddet çalışınca yağı incelten benzin buharlaşıp uçacaktır.
Siyah duman,yanma odasına bir şekilde fazla yakıt girdiğinin işaretidir.
Not:jigleyi de kontrol edin tel gerili kalmış olabilir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
işin kötü tarafı kazayla alakasız tabi ama krank yamulmuş bu endenle piston silindir yuvasını yiyo olabilir

Arkadaşlar verdiginiz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.kısmetse yarın birde servise gösterecegim.İnşallah ciddi bir şey yoktur.

Son düzenleme:
arkadaşlar geçenlerde motorum yan yattı. grenajım çatlak diye bir kaç gün evde bıraktım.bugün yeniden yola çıkmak için motorumu çalıştırdıgımda motordan degişik bir ses geliyordu.sanki yagı azmış gibi ses yapıyor.ama yagını degiştireli daha 1 ay bile olmadı.birde eksozundan çıkan duman biraz siyahlaşmış.sizce neden olabilir bir yardımcı olmanız mümkün mü arkadaşlar.

motorun kaç km de ve bakımları zamanında yapılıyormu??:silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar