Açık Hava Filtresi

Merhabalar arkadaşlar. Motorum TVS apache Biraz Daha Performans Almak için Ön dişliyi 15 Alıp Birde Açık/Performans Hava Filtresi Takmak İstiyorum. Ancak Ne Tür Hangi Marka bir Filtre Takıcagım Konusunda Hiç bir Bilgim Yok. Bu konuda Yardım ederseniz Sevinirim. Teşekkürler Şimdiden.

filtrenin sadece yakıta ve motorun pistonuna zararı olur. 3 km daha hızlı gitmek için buna değer mi acaba? dişliyi yaptırmışsın o yeterli olur benim görüşüm.. 1 dişli büyütmek 10 km farkettirir.. ama motorun torktan düşecektir. :wiinkk:

Motor'a Zararı olmaz dendi bana :( Ondan dolayı sordum. Neden zarar veriyorki

Motosikletin o filtreye uygun yapılmamış kardeşim.Sesi hoşuna gidecek,gaz koluna asılacaksın.Bu yüzden yakıt artacak.Sonra filtre normal filtreye göre daha fazla toz alacak.Piston çizilecek.Ve 10000 km olan motor ömrü 7-8000 km düşecek.Belki alt devirlerin daha güzel olabilir.Tabi güzel bir karbüratör ayarı yaptırmazsan daha da kötü olacağını hesaba katmalısın.Benim tercihim simota,k&n olur.Simotanın birsürü boyutta hava filtresi var.Giriş çapına bakıp alabilirsin.:)İyi filtreler.

Teşekkür ettim kardeşim bilgi için. Acaba Burda Dediginiz Markaları satan varmı :( Bakıcaz Görücez artık. Teşekkür ettim tekrar.

HUN

Açık tip hava filtresi genellikle ufak hacimli motorlarda performans vermediği gibi aşırı hava girişinden dolayı çekiş düşüklüğü bile yapabiliyor.Bunun dışında motoruna toz kaçması gibi birşey söz konusu değil çünki malzeme olarak özel kotondan yapılmış ve özel olarak toz tutması için yağlanmışlardır.Toz tutumu normal kağıt filtrelere göre kat be kat iyidir. Ömür olarak 10.000 km de bir özel temizlik sıvısı ile temizleyip yağlarsan en az 70-80.000 km filtre değiştirmene gerek kalmaz.

Açık tip hava filtresi genellikle ufak hacimli motorlarda performans vermediği gibi aşırı hava girişinden dolayı çekiş düşüklüğü bile yapabiliyor.Bunun dışında motoruna toz kaçması gibi birşey söz konusu değil çünki malzeme olarak özel kotondan yapılmış ve özel olarak toz tutması için yağlanmışlardır.Toz tutumu normal kağıt filtrelere göre kat be kat iyidir. Ömür olarak 10.000 km de bir özel temizlik sıvısı ile temizleyip yağlarsan en az 70-80.000 km filtre değiştirmene gerek kalmaz.

Teşekkür ediyorum. Peki Önerdiginiz bir marka varmıdır acaba ? Yada bir internet sitesi falan ?

motora zararı neden mi olur? karbüratör havayı direk çekicek, havanın bütün tozları küçük küçük kumları bile içine çekicek.. ya karbüratörü tıkıyacak, yada pistona göndericek orda aşınmasına sebep olucak. motora zarar vermez diyen adam kimmiş yaww, çıksın karşıma :cherry: bence gerek yok başın ağırır.. ilk yaptırdığın zamanlar anlamazsın ama sonra farkediceksin :farao:

universal var 20-30a bulursun biz taktık hızda 5 km cekışte belırgın fark olur ama soylendıgı gibi zarar verir fakat motorun sesi toklasır en basıtı psikolojık olarak hızlı gidiyor sanırsın:)

cevresıne kadın corabı cevırebilirsın yada kısın halıların altına yalıtım olsun diye satılan gri şeyler var kopuk onlardan sevırırsen verdıgı zararı azaltırsın

Nereden bulucam işte benim motora uygun var mı yok mu diye ? onu bilsem

taktıktan sonra karbüratöre giden hava basıncı değişeceginden bu sefer iyi bir hava ayarı yapman gerekecek. el-göz kararı ne kadar iyi yapılır tartışılır. bu açıdan kaç yaparken göz çıkarma ihtimali yüksek.

tvs nin o mdeli zaten 125 cc için baya iyi performansa sahip. ben olsam kurcalamazdım.

dudulluda tayfun abiden rahat bulursun.. :D hava filtresinin her türlüsü var :wiinkk:

Apache Zaten 150 CC de. Ben Marmaris te Yaşıyorum sorun da o =))

İnternetten simota motosiklet diye aratırsan bulursun.Ama karbüratörün bağlantı çapına bak derim.

Tamam kardeşim teşekkürler. Bakıcam şimdi.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:27 ----------

Hava filitresini Söktüm. Ama neresini ölçücem bilemiyorum bir yardım edermisiniz.
1 Tane Küçücük kapak var.
2 tane Sünger var
1 Tanede Nikelaj yada kromdan hepsini tutan bir arkadaş var. Hanisine Göre Seçim yapıp ölçüp alıcam :(

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:12 ----------

en dıştaki metalik olan arkadaşın Çapı 80 MM Boyuda 110 Mm Bi yardım ederseniz sevinirim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar