Florence Nightingale hastanesinin devlet ile kalp anlaşması var. Sgk'lılara baktığı bölüm devlet hastanelerini araştmıyor. Kuyruklar , evraklar , uzun sayılabilecek tahlil randevüleri vs vs.. Tek iyi tarafı hasta yakını veya ziyaretçi olarak ne zaman gelirseniz gelin , hasta ile görüşmenize ses çıkartmıyorlar.
Kardioloji profesörü bir akrabamın tavsiyesi üzerine , Annemi Florence Nightingale hastanesinde ameliyat ettirdim. Evimede çok yakın , anormal bir durum olursa götürmesi kolay. Ancak şöyle bir sıkıntım var. Böbrekleri hassas .dahliye anlaşması olmadığı için , kalp dokturunun verdiği her ilacı , farklı bir hastenede n randevü alarak , dahiliyeciye ve nefrologa onaylatmam gerekiyor. Yoksa kardioloğun verdiği ilaç böbreği bozuyor.
Kalp dokturunun verdiği heyet raporunu her seferinde değiştirtmek zorunda kalıyorum ve heyet raporu bedeli için de her seferinde özel hastaneye heyet raporu bedeli olarak 75 TL ücret yatırıyorum. Parası önemli değil sistemi anlayın diye yazıyorum.
İlk heyet raporu için 75 TL , sonrası için bir kez daha 75 TL ve talep açabilmesi için bandrol , dolayısıyla bir kez daha muayene bedeli ödemem gerekiyor. Diğer hastanein dahiliyesi ve nefroloğu ( Böbrek uzmanı ) içinde muayene bedeli ödemiyorum ama randevü alıp bizzat gitmek icap ediyor. ( Ki bunlarda kardioloğun, heyet raporuna hangi ilaçları yazması gerektiğini belirliyor ) Tüm bunlar özel hastenenin SGK ile dahiliye anlaşması olmamasından ve kardioloğun raporm düzenlerken , kendi hastenesindeki dahiliye doktoruna danışmakta inat etmesinden kaynaklanıyor.
Özel hastane elbette para kazanmak için kurulmuş bir ticari firma . Devlette sgk'lı ve emekli vatandaşına anlaşma yoluyla buralarda tedavi olma imkanı tanımışken , her ne oldu da bir günde bazı kalemler ödenmez hale geldi ? Buna bir açıklama yok. Bakanlık anlaşmayı değiştirince özel hastanede fiyat tarifisini güncelliyor.
Tedavi masraflarını ben vereyim diyorum bu seferde valide su kaynatıyor. kardolog'la , nefrolog'la ayrı ayrı uğramamak için ,güç bela Etfal hastanesine ikna edebildim. ( Ki buradaki doktorları alınlarından öpmek lazım. Saçma sapan sağlık sistemine ve bu kadar hasta yüküne rağmen büyük bir özveriyle hastalarıyla ilgilenmeye çalışıyorlar. Sözle tarif edemem . Hakikaten görmeniz lazım.)
Yani tabelada yazan ünvanı değiştirmekle , partizan başhekim atamakla , sağlıkta devrim mevrim olmuyormuş arkadaş.