Acemiye yardım :)

Merhaba arkadaşlar,

Yeni motosiklete başlıyorum. Yaşım 45.Hız meraklısı değilim.
Kawasaki Z250SL(sıfırı sanırım bulunmuyor) ile Yamaha Mt-25 arasında kaldım.

Günde 20-30 km yol yapacağım. (işe gidiş geliş ve şehir içinde günlük kullanım)
Mardinde oturuyorum. En yakın diyarbakırda bayi ve servisi var (90 km)

Mt-25'te abs yok bildiğim kadarıyla.
Tavsiyelerinizi bekliyorum
Teşekkürler.

Kawa çok güzel makina lakin parçası tuzlu can yakar.mt daha güçlü tipi falan güzel ama onu kullanan adamda yakıttan şikayetçi.Sizin için hangisi daha öncelikli onu değerlendirin

maxi scooterle başla derim,hem vitessiz hem devasa bagaj var,yağmur çamurda üst baş batmaz,,kocaman selesi var,hem aileni arkaya oturtup türkiyeyi bile dolaşırsın,,bu yaştan sonra sana bu motor yakışır diyorum

maxi scooterle başla derim,hem vitessiz hem devasa bagaj var,yağmur çamurda üst baş batmaz,,kocaman selesi var,hem aileni arkaya oturtup türkiyeyi bile dolaşırsın,,bu yaştan sonra sana bu motor yakışır diyorum

Yaşla ne alaka babam 62 yaşında zx10r biniyor

Forumda Bir Aceminin Günlüğü başlığında ben de 35+ başlayan birisi olarak maceralarımı anlatıyorum. Okumanı tavsiye ederim.
Acizane tavsiyelerim:
Eğitim alın.
Önce ekipmanınızı alın.
Ekipmanda özellikle kask güvenli ve iyi bir şey olsun.
1 sene scooter kullanın.
XMAX 250 ABS'yi gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.
İlle de vitesli olsun derseniz ABS'li bir şey alın derim.
250 cc'yi geçmesin ilk motorunuz.

Kesinlikle Yamaha. Türkiye'de işletme gideri Kawa ile karşılaştırılamaz bile. Servis ve bayii kalitesi açısından Kawa'ya göre Yamaha çok öndedir. Özellikle Kawa tasarımına aşık olunmadıysa kesinlikle Yamaha.

Son düzenleme:
Mersin İl Temsilcisi
geniş tekerli
az yakan
parçası uygun bir şeyler bakınız..

pulsar 150 işinizi görür
cbf 150

bir süre sonra daha da büyütürsünüz..
akran sayılırız.
tecrübe ve bütçenizi de söylerseniz..

Yaşla ne alaka babam 62 yaşında zx10r biniyor

kardeşim yaşla alakası var,,40 yaşını geçmiş hiç bir bayan el kadar selesi olan bir motora iki büklüm binerek seyahat etmek istemez,belki 20 li yaşlarda genç kız ve sevgilisi için olabilir belki ama ama genelde arkaya oturan genç bayan bile el kadar seleye oturup iki büklüm gitmek istemez

bu arkadaş büyük ihtimalle evli ve çocukludur,zaten hız merekım da yok yazmış,yeri geldiğinde artçısı ile bineceği için en uygunu maxı scooter

62 yaşındaki babanın o motora bindiğine ben inanmıyorum ama doğru olduğunu varsaysak bile ona uygun bir motormu sence ve anneni o motorun arkasına bindirip gezebiliyormu:cherry:lütfen mantıklı olalım,,,60-70 yaşındaki adamın reflexlerinden tutun görme duyma kontrol etme kabiliyetlerinin o motora uygun olduğunu sen samimi olarak söyleyebilirmisin,, motorda bu
2016-Kawasaki-Ninja-ZX10R-ABS-KRT-Edition3.jpg

Son düzenleme:
kardeşim yaşla alakası var,,40 yaşını geçmiş hiç bir bayan el kadar selesi olan bir motora iki büklüm binerek seyahat etmek istemez,belki 20 li yaşlarda genç kız ve sevgilisi için olabilir belki ama ama genelde arkaya oturan genç bayan bile el kadar seleye oturup iki büklüm gitmek istemez

bu arkadaş büyük ihtimalle evli ve çocukludur,zaten hız merekım da yok yazmış,yeri geldiğinde artçısı ile bineceği için en uygunu maxı scooter

62 yaşındaki babanın o motora bindiğine ben inanmıyorum ama doğru olduğunu varsaysak bile ona uygun bir motormu sence ve anneni o motorun arkasına bindirip gezebiliyormu:cherry:lütfen mantıklı olalım,,,60-70 yaşındaki adamın reflexlerinden tutun görme duyma kontrol etme kabiliyetlerinin o motora uygun olduğunu sen samimi olarak söyleyebilirmisin,, motorda bu
http://www.totalmotorcycle.com/motorcycles/2016/2016-Kawasaki-Ninja-ZX10R-ABS-KRT-Edition3.jpg

İstersen tanisabilirsin mono kapakla biniyor artçı almıyor benim fikrimi sorarsan hiç motora binmesin ama 45 yıldır binen adama anlatamıyoruz işte :)

Sürürücü kursunda 4-5 saat kapalı alan ve trafiğe açık güzergahta Er6-n kullandım. 4. vitese kadar çıktım. Öncesinde 1-2 yıl önce arkadaşın cbr 125'ni 8-10 km kullanmıştım. Çok fazla kros bisiklet tecrübem var. Er6-n'de denge sorunu yaşamadım iki tekere alışık olmamdan mı bilmiyorum. Scooter kardeşimin vardı bana çok güvensiz geldi bir kere sürdüm ve hemen indim. Ata binmişliğim de var. Er6-n'de depoyu bacaklarımın arasında kavrayıp sürüş bana atı anımsattı. Her şeyi didik didik okurum. Aceleci değilim. Obsesifimdir biraz. Bütçe derseniz 250cc kaliteli başlangıç motoru için 13-15 bin + 2 bin ekipman ayırdım. Tek derdim 10-20 bin km tecrübeden sonra gerekirse 250 de devam etmek veya >500 cc üzerine çıkarsam bu küçüğü boşuna aldık zarar ettik dememek için. Direk büyük motor zaten almam, canım kıymetli. Mt 25 duruşu, görünüşü, teknolojisi, bilgi ekranı, iki silindir oluşu, 2.eli açısından 250cc'de tercihim. ABS olmaması ise çok can sıkıcı.

Son düzenleme:
Mersin İl Temsilcisi
Hmmm..
Sizin durumunuzu biraz hassas
Bakınız, parçası uygun, duş kalk yapmaya müsait bir motorla başlayın.
10-20 bin km den sonra tekrar fikirlerinizi gözden geçirin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar