Acemiye Ilk Adim

Oncelikle herkese Merhaba.
Araniza yeni katildim ve bu benim ilk mesajim. Danisma maksatli bir baslik

Oncelikle herkese Merhaba.
Araniza yeni katildim ve bu benim ilk mesajim. Danisma maksatli bir soru soracagim.

Havalardan mi bilmem bu sicaklarda disarida gezinirken, daha once aklimin ucundan bile gecmeyen bir fikirle heyecanlandim. Motosiklet kullansam ya! fikri. Anlayacaginiz uzere ilk motorum ve ilk deneyimim olacak.
26 yasinda ve iricene biri olduum icin, sitede incelediklerimi de kaale alarak bir MAXI-SCOOTER edinmeyi uygun buldum.

Sorum su olacak: Temiz ikinci eli 3000ytl civarinda olabilecek bir baslangic motoru, bir maxi-scooter, ya da sizin onerebileceginiz bir baskasi?

Param cebimde, hevesim yerinde, ama akil hocam yok?! :)
Şimdiii; bu bütçeyle maxi tarafından bir scooter diyosun...
O zaman sanki çinli bi marka alacakmışsın gibi geldi bana...
Çünki; genel olarak motosiklet bayağı bişiy olarak görülüp, herhangi bir motor çok haşmetli olmadıkça bisikletten az pahalı bişiy olarak bakılır dışarıdan...
Bu ayrılan bütçe ilede normal bir Honda beat alınabilir ancak ki oda maxi değildir ama kalitelidir...

Ayni basliktan iki tane acarak ilk hatami da yapmis bulunuyorum, hayirli olsun :)

** Oncelikle herkese Merhaba.
Araniza yeni katildim ve bu benim ilk mesajim. Danisma maksatli bir soru soracagim.

Havalardan mi bilmem bu sicaklarda disarida gezinirken, daha once aklimin ucundan bile gecmeyen bir fikirle heyecanlandim. Motosiklet kullansam ya! fikri. Anlayacaginiz uzere ilk motorum ve ilk deneyimim olacak.
26 yasinda ve iricene biri olduum icin, sitede incelediklerimi de kaale alarak bir MAXI-SCOOTER edinmeyi uygun buldum.

Sorum su olacak: Temiz ikinci eli 3000ytl civarinda olabilecek bir baslangic motoru, bir maxi-scooter, ya da sizin onerebileceginiz bir baskasi?

Param cebimde, hevesim yerinde, ama akil hocam yok?! **

Baslik altinda asil bu yukarida yazilanlarin olmasi gerekiyordu, duzeltemedim.

cvp icin tskler tbk_1980.

aslinda benim maxi dememin tek nedeni, normal scooter`in uzerinde kocaman kalacagimi dusundugumden. Nitekim Beat te pek bi minik gibi.
Peki baska bir model onerebilir misin? Mesela tekerleri daha buyuk bir scooter. Veya enduro tarzi, yeni baslayan icin uygun mudur?

3000 ytl yi de ikinci el icin yeter bir taban fiyat olarak ongormustum. Ama o para da yetmiyorsa bu iki teker piyasina, teesuflerimi sunarim :)

Son düzenleme:
Biz yeterince teessüflerimizi sunuyoruz merak etmeyesin:):):p
Beat aslında activa ile aynı fiyatlara gelir ama ben sana activa demedim ki küçük demeyesin...ZAT150 diye maxi bişilerde varda çinli alma belaya sarma...
Ben mesela mobyletten az büyükçe 125lik bir titan kullanıyorum ve 1,80 boyla korumaları giyince biraz komik görünüyorum belki...Enduro derken Ramzey in cross modellerinden bahsetmiyorsan eğer; geçen 2004 model honda xl200 cross motorunu sordum çok km. yapmıştı ve 3000 lira idi bak sana uyabilirmiş misal...

hoşgeldin arkadaşım.ya bişi sorcacm bu enduro tarzı motor nasıl bişi oluyo??bende yeni olduğum için bazen hiç duymadığım terimler oluyo:)

scooter arıyorsan 3,250den başlayan fiyatlarla 2. el bi daelim S2 250cc bulabilirsin boyutlar ve çekişi gayet tatmin edici

big_4713989_230866_npa2499.jpg

big_7241993_558407_5q0k657.JPG

4669928_748739_z3za238.jpg

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
madem biraz iricene birisin ve endurolarıda beğenmişsin honda xlr 125, xl 200 bakabilirsin temiz bulabilirsen keyif alırsın. Çinli enduro diyorsan ramzey diğerlerinden biraz daha kalite gibi görünüyor ama japondan şaşma derim. 1000 YTL civarında da koruma ekipmanların tutacaktır bunuda ihmal etme ve ilk önce ehliyetini al :rendeer:

nisans oncelikle sen de hos geldin o zaman (aha dun geldim bu gun sahiplendim siteyi :)

Enduro tarzini nasil anlatacagim bilemedim, bak en iyisi sen de benim gibi yap, gir sahibinden.com`a arama kriterine bi `maxi-scooter` yaz, bi `enduro` cikan ilanlari iyice incele. Aralarindaki farklari gor. Resimlerinden teknik ozelliklerine bayaa bi fikir edinmis olursun.

over_dose gercekten guzel duruyor motor. Ama daelim?! Korede uretiliyormus sanirim? Cin isinden de kalitelidir deniyor fakat? Bilemedim, kimse de kullanmiyor ki buralarda?

Murti_06 aslinda binip kullanmadan ne enduroya ne de maxi`ye karar vermis degilim. Ustelik ilk deneyim olacagi icin vitesli motodan gozum korkmuyor degil, ama icimden bir ses Fenadam Oglum, scooter alirsan bi hafta sonra vitesliye gecmek isteyeceksin diyor. Ama bilemiyorum tabii.
B ehliyetim var, ondan a2 ye gececegim ama sinav zamanini kacirdim onumuzdeki tarihi kollayacagim. O zaman kadar da genel bilgi
mi kuvvetlendirip, pratik yapmak icin de HONDA nin TEMEL EGITIM kursuna gideyim diyorum. (ya da ozel ders alirim bilemedim onu da hangisi mantikli?)

Evet farkindayim ekipmanlar da bayaa pahali. 1000 ytl desek. Temel egitim kursu saolsun 280 ytlmis. Ehliyet gecis 200 ytl. Bir iki satis duzenleme evrak vs. 200ytl desekkk.. Hemen hesapliyoruz hooop; KOOOLL!!!!!!

EVET SONUC KOL GIBI CIKTI :)

dostum forumumuzda bu motordan kullanan onlarca arkadaşımız var onların toplanma alanının linkini vereyim daelimin bilinen tek kronik arızası egsoz çabuk paslanıyor ki kullanıcı arkadaşlar onada çözüm bulmuşlar boyut olarak büyük birşey istediğin için bunu tavsiye ettim çünkü alanyada komşumda vardı hergün yanımdan geçiyordu heybetli bi görünüşü var ayrıva google den ararsan firmanın geçmişine göz at çok eskiler...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar