- Konu Yazar
Arkadaşlar, geçen gece arkadaşımla (skuter) ile biraz turlamaya çıktık. Gayet keyifli bir şekilde 30-60km hızlarda seyrediyorduk. Daha sonra beşyoldan çıkışta e5'e bağlanırken güzel bir viraj vardır. Dedim ki gazı açayım şurayı bir güzel döneyim. 110km gibi bir hızla girdim viraja, girdim girmesine fakat.. Viraj keskinleşmeye başlamıştı. O an dönemeyeceğimi ve kaldırıma doğru yaklaştığımı anladım. Çünkü kaldırıma odaklanmıştım. Soğukkanlılıkla virajın çıkışına bakmam gerektiğini hatırladım ve virajın çıkışına baktım. Motorun yatış açısı sınırlarını zorlamam gerekiyordu o virajı dönmek için. Yaklaşık 2m bir düzlük vardı virajın içerisinde. Motoru hafif düzelyip frene basıp bir nebze yavaşlattım ve viraja devam ettim. Sonuç olarak yine de motorun yatış sınırlarını zorladım bakışımı kaybetmedim ve gayet başarılı bir şekilde virajdan çıktım.
Bakın yeni başlayan abiler,kardeşler,ablalar;
Sonunu göremediğiniz virajlara çok hızlı girmeyin. Her zaman dönebileceğiniz güvenli hızlarda seyrediniz.
Sonuç olarak adım adım olanlar: Yaklaşık 8-10 saniye..
1-)Güzel bir yatış açısı almak için gazı açtım 110km süratle viraja girdim.
2-)Bakışımı kaçırdım, kaldırıma doğru açılmaya başladığımı farkettim ve hızlıca bakışımı tekrar virajın içine doğru yönelttim (Kilit Nokta)
3-)Açılmaya devam etsem kaldırıma çarpıp düşecektim, onun yerine sınırları zorlayıp dönebilmeyi tercih ettim, en azından denemiş olurdum.
4-)Ufak bir viraj içi düzlükte motoru dik konuma getirip. hafif bir frenleme yaparak süratimi düşürdüm (5-10km nerden baksan kâr)
5-)Yatış açısını zorladım, bakışımı kaçırmadım ve en önemlisi asla panik yapmadım.
Burada yeni aldığım pilot Power lastiklerin de önemini anladım.
Yani aslına bakarsanız, İstanbul gibi bir şehirde aktif olarak ne kadar motosiklet kullansak ta, böyle basit hatalara düşebiliyor insan. Hele ki başlangıç döneminde.
Mutlaka iyi bir lastik alın, bunun gibi ne kadar basit görünse de ciddi hatalarda, hatanızı telafi edecektir.
Panik yapmayın. Soğukkanlı olun, her daim düşünebilmelisiniz. Hata yaptığınızı farkedin. Unutmayın! Her kaza tehlikesinde suçlu karşıdaki değildir.
Suçu lastikte motosiklette frende vs Aramayın, bindiğiniz aletin sınırlarını bilerek hareket edin.
Hepinize kazasız belasız sürüşler diliyorum.
Bakın yeni başlayan abiler,kardeşler,ablalar;
Sonunu göremediğiniz virajlara çok hızlı girmeyin. Her zaman dönebileceğiniz güvenli hızlarda seyrediniz.
Sonuç olarak adım adım olanlar: Yaklaşık 8-10 saniye..
1-)Güzel bir yatış açısı almak için gazı açtım 110km süratle viraja girdim.
2-)Bakışımı kaçırdım, kaldırıma doğru açılmaya başladığımı farkettim ve hızlıca bakışımı tekrar virajın içine doğru yönelttim (Kilit Nokta)
3-)Açılmaya devam etsem kaldırıma çarpıp düşecektim, onun yerine sınırları zorlayıp dönebilmeyi tercih ettim, en azından denemiş olurdum.
4-)Ufak bir viraj içi düzlükte motoru dik konuma getirip. hafif bir frenleme yaparak süratimi düşürdüm (5-10km nerden baksan kâr)
5-)Yatış açısını zorladım, bakışımı kaçırmadım ve en önemlisi asla panik yapmadım.
Burada yeni aldığım pilot Power lastiklerin de önemini anladım.
Yani aslına bakarsanız, İstanbul gibi bir şehirde aktif olarak ne kadar motosiklet kullansak ta, böyle basit hatalara düşebiliyor insan. Hele ki başlangıç döneminde.
Mutlaka iyi bir lastik alın, bunun gibi ne kadar basit görünse de ciddi hatalarda, hatanızı telafi edecektir.
Panik yapmayın. Soğukkanlı olun, her daim düşünebilmelisiniz. Hata yaptığınızı farkedin. Unutmayın! Her kaza tehlikesinde suçlu karşıdaki değildir.
Suçu lastikte motosiklette frende vs Aramayın, bindiğiniz aletin sınırlarını bilerek hareket edin.
Hepinize kazasız belasız sürüşler diliyorum.