Acemi ve tutkulu.

Merhaba arkadaşlar, abiler. Ben Atakan Özer daha forum yaş ortalaması için küçüğüm sanırım çoğunuzdan küçüğüm. Yaşım 16. Bir anda tutuldum motosiklet sevdasına ... İstanbul kartal'da oturuyorum.

Size birkaç soru sormak istiyorum. Kendime başlangıç için Regal Raptor DD 150-e motorunu uygun gördüm gerek motoru küçük gerek fiyat. Pek hız seven birisi değilim sakin ve orta hızda giderim. Tadını çıkarta çıkarta. Cruiser Chopper tutkunuyum o yüzden bu motoru istiyorum. Sizce iyimidir başlangıç için ?

Birde motor ehliyetini ben ne zaman alacağım 17 yaş doldurulunca diyor. Ben 1997-04-28 doğumluyum. Kurslara ne zaman başlayabilirim ehliyetimi alabilirim. Şimdiden sizinle tanıştığım için memnunum. Forumla tanıştığım için memnunum. İyi Günler ..

hoş geldin kardeim aramıza hevesini kırmak stemem amaönce ehliyet eğitim desem kardeşim ?? başlangıç için skuter desem sana abi tavsiyesi olarak 17 yasına resmen girdiğin gun ala biliyorsun ehliyetini aman hee ardeşim sakın 150 cc az bi hacim az bi hız değildir birde iinde daha yeni motor tutkusu filizleniyor aman diyim uzun yıllar burda ol ki abilik edelim aramızda kal yani dikkat..:cat:

Abi arkadaşımın skuter ini az bişey sürüyorum ''sadece gidiyorum yani trafiğe çıkmıyorum yanlıs anlasılmasın boş yerde'' zaten hemen almicam dediğiniz gibi önce ehliyet. Skuter pek sevmiyorum bana güvensiz gibi geliyor zaten kaskım vb giyinip sürücem öyle köşe başındaki dönerciler gibi allaha emanet değil yani. Zaten belirttiğim gibi hız değil amacım tadını cıkartarak gideceğim yere sakin ve iyi bir seyehat :D

anlıyorum seni kardeşim ama emin ol ki az bişey sürmekle hakim olmak cok farklı bir dünya vitesli bir motor hiç bilmeyen için uzay gemisi gibidir gaz tepkisi debriaj ayarı arka fren ayarı ön fren dozajlaması bunların yanında trafikte hayatta kalmak önemli olan skutur sewmesende sadece belli bir km ye kadar iki tekerlekli bu ayrı dünyanın nerde nasıl trafikte nerde durduguu çöze bilmen için öneriyoruz yoksa altında en güzel görünümlü motorun olsun isteriz ama sadece düşünce işi örneğin hayain oldu aldın istediğin o motoru güzel suruyorsun dengen güzel önüne araba cıktı naparsın frenlere asılmak o saiye için ölüme davetiye dir işte sorun burda önce deneyim kazanmak iki teker üstünde sonra ki dünya hedefe ulaşmak aldığın gun allah korusun kaza yapsan hiç istemediğimiz sey olucak belkide kazaya karışıcaksın cunku hakimiyet yok motora küsüceksin bunu istemiyoruz o yüzden sukutur deneyim belli bir km sonra hedef diyorum ..allaha emanet ol kardeşim..:cat:

Abi dediğini gayet iyi anladım skuter al ilk önce trafik tecrübesi pratiklik falan . Bu dediklerinizi unutmayacağım aklımın bir köşesinde :D O zaman ikinci el bi skuter alıp daha sonra dediğim motora geçerim. Ama ilk önce trafik pratiği ve motoru çözmek. Birde ehliyeti 2014'de alacağım bir sorum daha olacak bu kurslar ne kadar sürüyor ben stajım olduğu için mayıs başından ekimin ortasına kadar şehir dışındayım ona göre bi zaman birimi seçmek istiyorum kendime

F54

atakan hoş geldin
ehliyet ve korumalar olmadan trafiğe çıkma

şuan ki yasayla 1 aya kadar indi diye biliyorum önceden 4 ay filandı galiba kardeşim aman hee kardeşim ehiyet alana kadar motoru alsanda trafiğe çıkma sakın kendini hazırlamış olurrsun hem..pratik yaparak. o zama

kadar

Onlar her zaman ön planda. Koruma ve ehliyet olmadan asla. Koruma kullanmayan kask takmayıp kaza yapan ve ehliyetsiz bilinçsiz motor kullanan insanlar yüzünden ülkemizde motora insanlar ''şeytanın aracı'' gibi saçma bir isim takıyor. Bizim gibi bilinçli insanlarda olmasa motor ülkemizde yasak olurdu. O yüzden her zaman bilinç, ehliyet ve koruma.

En azından bilinçli bir acemisin tebrik ederim. Az bi tecrüben varsa ufak ufak deneyerek başlayabilirsin ama iyi öğrenmeden trafiğe çıkma.

Buaralar konu dışına ya hükümet karşıtı içerikli yada dinii konular açılıyor hamdolsun. Sen böyle normal bir konuyu keşke normal olarak ana sayfaya açsaydın :wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar