"Acemi Şoför" tabelası

Motosikleti
Yok
Motosiklet olsun, otomobil olsun, ATV olsun, kamyonet olsun, vs. ne kullanırsam kullanayım, "ACEMİ ŞOFÖR" yazılı plastik bir tabela yaptırıp bir şekilde aracın arkasına monte edersem, faydalı olacağını düşünmekteyim.

Bana göre, eğer bu tabelayı yaptırırsam:

1) Kıçıma kadar giren araçların sayısında düşüş olacak (Aman abi, acemidir ani fren yapar, çarpışmayalım hesabı)

2) Hayvan gibi makas atıp önümü kesenlerde (zorunlu olarak beni fren yapmak zorunda bırakanlarda) bir azalış olacak (Panikler, duramaz bu şimdi bana çarpar hesabı)

3) Olur olmaz yerde sonu gelmeyen korna ve selektörle taciz edenlerde bir azalış olacak (Acemi Şoför diye yazmışız işte, daha ötesi var mı? Herhalde acemi şoförün ne olduğunu herkes biliyordur)

------------------------

Böyle bir düşüncem var işte de, sizlerin de fikrini almak isterim bu konuda, doğru mu düşünüyorum yoksa yanılıyor muyum diye.

Motosikleti
Tiger Sport 800- Yamaha D'elight 115

Bu tiplerin olduğu yerde tesadüfen yaşıyoruz zaten umarım dediğiniz gibi işe yarar. Muhtemelen karşılaşacağınız en garip ve en iyimser tepki de '' kullanmayi bilmiyorsan çıkma trafiğe '' olacaktır :)

Açıkcası 10 kişiden 2 tanesi bile dikkate alsa o bile bir başarı keşke ön gördüğünüz gibi olsa her şey. Dediğiniz uygulama KKTC'de mevcut '' L '' harfi yapıştırılıyor ve gerçekten saygı duyuyorlar. Bu biraz da toplumsal bir mesele trafik kültürü olarak hindistanla yarışabiliriz.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Acemi şöfor muhabbeti sürücü araçlarında yazıyor galiba.
Kağıthane yolunda kimse umursamıyor ki korna çalanı felan.
Gerçi o tarz yolda aceminin ne işi var.
Şimdi bunu düşünerek e5 de giderken acemi şofor yazısını görsem ne arıyon bu yolda der geçerim. Bir de bunu korna çalarak yansıtırlar felan daha çok stres yaratılır.

Motosikleti
Yok
Motorcu: Ters yön?

Hayvanat: Sana ne lan? Trafik polisi misin?

Motorcu: Beni canımdan mı edeceksin?

Hayvanat: Canından olma, bekle, .... istediğim yerden giderim.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Bir kez daha "pes" dedim @Zealist'in paylaştığı bu videoyu görünce. El insaf yani. :(

Motosikleti
Honda CRF250L
Maalesef toplumumuzun çoğunda o yazının anlamını anlayacak kapasite ve en önemlisi empati yeteneği YOOOK.

Birkaç yıl önce işyeri servisinde denk geldiğim bir olayı var

Mersin de ışıklarda bekliyoruz, artık aralarında nasıl bir olay gerçekleşti ise, Hayvanın biri araçtan inmiş, üzerinde sürücü adayı yazan aracın tavanını iki eli ile tokatlıyor, bağırıyor, hem adaya hem yanındaki öğretmene küfürler ediyor. Aractakileri inmesi için taciz ediyor bikdigin. Diğer sürücüler ayırmaya gelmiş mi, onlarıda itip kakyor.

Bu şekilde duyarsız hayvanlar ile aynı alanlarda araç sürüyoruz. Siz acemi şoför yazın üzerinize direksiyon kırmaya çalışan bile çıkar

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Bizim milletimiz böyle şeylerden anlamaz. Bizde, korna, sinya, sollama yapıldığında olay çıkaran, karısının çocuğunun yanında adam dö-ven tipler var, bunlarla bir yere gidemeyiz...

Motosikleti
Yok
Magandanın bu kadar bereketli, bol olduğu günümüz trafiğinin sinir-stresini artık kafam kaldırmıyor benim, kim bilir belki de yaştan dolayı.

Hiç trafiğe çıkmamak en güzeli, ama o da olmuyor.

Kendimce çareler arıyorum işte, görüyorsunuz, sizlere de sık sık danışıyorum.

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği modunda geziniyorum.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Daha ufak yerlere taşınmak lazım.
Bizim şirket Tekirdağ tarafına taşındı, tabi bir sürü bürokrasi çıktı. Buradaki manyaklar seni gülerek falan karşılıyorlar. Espri falan yapıyorlar. Bunların alayının psikopat olduğu kanısındayım. Hatta bana buyrun hoşgeldiniz falan diyip, yardımda bile bulunmaya kalktılar. İşin şakası bir yana bu taraf daha büyük şehirler gibi sıyırmamış. Buyrun deyince arkama baktım kimse yok, bana mı dediniz diye sordum. O derece büyükşehir bizi bozmuş.

Motosikleti
yok:(
bunu şiddetle yapmamanı öneririm. empati yeteneği yoksun bir milletiz kimse aksini söylemesin, senin acemi olduğunu anladıklarında sana daha fazla yanaşacak ve taciz edeceklerdir. itiraz ettiğinde ise acemisin sen diye hor göreceklerdir. sürücü kursunun arabasına atılan kornaları tacizleri her gün görüyorum. Acemi adama tölerans gösterip yardımcı olacağına insanlar taciz edip panik yaptırmayı tercih ediyorlar. BİLMIYORSAN GULLANMA diyecekler. boşver devam et böyle

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
agandanın bu kadar bereketli, bol olduğu günümüz trafiğinin sinir-stresini artık kafam kaldırmıyor benim, kim bilir belki de yaştan dolayı.

Hiç trafiğe çıkmamak en güzeli, ama o da olmuyor.

Valla aynı durumdayım.
3-4 yıl öncesine kadar sürekli motora binen, her işimi motorla halleden biri olarak, artık canım hiç trafiğe çıkmak istemiyor.
Trafiğe, magandalara, yoldaki bozukluklara, tuzak gibi yapılan trafik kurallarına vs. dikkat edeyim derken zihin olarak o kadar yoruluyorum ki, motordan indiğimde resmen dayak yemiş gibi oluyor.

Bence de hiç gerek yok "acemi şöför" tabelasına.
Hiç acımazlar; küfür, korna, el hareketi ne varsa sıralarlar.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Bizim şirket Tekirdağ tarafına taşındı, tabi bir sürü bürokrasi çıktı. Buradaki manyaklar seni gülerek falan karşılıyorlar. Espri falan yapıyorlar. Bunların alayının psikopat olduğu kanısındayım. Hatta bana buyrun hoşgeldiniz falan diyip, yardımda bile bulunmaya kalktılar. İşin şakası bir yana bu taraf daha büyük şehirler gibi sıyırmamış. Buyrun deyince arkama baktım kimse yok, bana mı dediniz diye sordum. O derece büyükşehir bizi bozmuş.

Aga 2017 yılında Eğitim için Manchester'a gitmiştim, otobüs şoförleri her binene "Hoşgeldiniz" diyordu... Kafayı yemiş bunlar, sen kimsin benle muhattap oluyorsun :cautious:

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
İstanbuldan küçük yere taşınalı 2 yılı geçti. Resmen psikolojim düzeldi. Burada da manyaklar var ama istanbul kaosundan sonra vız gelir diyorum.
Güya çok trafik varmış, dün arabayla çocuğu kursa götürdüm, sonra çıkışta alıp köfteciye gittik falan en trafikli saate denk gelmişiz yine de 10 dakikada kursa yetiştik. Trafik böyle olunca şehir içinde motor kullanmaya da gerek kalmıyor, market vb. işleri için arabayla rahatça gidip gelebiliyorum ya da ilçenin en eskilerinden olan kasaba yürüyerek gitmem 15 dakika zaten, yine trakya'nın en iyi peynirini satan peynirci de 450 metre. Motor yalnızca hafta sonları 200-300 km'lik köfte turlarında kullanılır oldu burada.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Çare Sarıgül.
cz8ex74.jpg

Motosikleti
Yok
Valla aynı durumdayım.
3-4 yıl öncesine kadar sürekli motora binen, her işimi motorla halleden biri olarak, artık canım hiç trafiğe çıkmak istemiyor.
Trafiğe, magandalara, yoldaki bozukluklara, tuzak gibi yapılan trafik kurallarına vs. dikkat edeyim derken zihin olarak o kadar yoruluyorum ki, motordan indiğimde resmen dayak yemiş gibi oluyor.

Bence de hiç gerek yok "acemi şöför" tabelasına.
Hiç acımazlar; küfür, korna, el hareketi ne varsa sıralarlar.
Yaşadıklarımı yazsam kitap olur derler ya, o derece - artık trafiğe her çıkdığımda mümkün değil bir vukuat-tehlikeli durum-vb. olmaması. En az 2-3 tane yaşıyorum.

"Bu kadar da olamaz" diyebileceğiniz bir tanesini anlatmak istiyorum.

3-4 ay önce, Bursa, eski Santral Garaj, şimdi ise Kent Meydanı olan mıntıkadayım, otomobille.

Kent Meydanı'nın önünde, Çarşamba dediğimiz semt var, oraya gideceğim, trafik ışıkları var, kırmızı yanıyor, ben en önde duruyorum.

Sarı yandı ve yeşil yandı. Yeşil yandı ama tam önümde genç bir kadın ve küçük çocuğu var, Yaya geçidinden geçmekteler, biraz geç kalmışlar gibi.

Tabii ben mecburen durmaya devam ediyorum, geçsinler diye.

Sen tut arkadaki bir Şahin, anormal de yüksek sesli kornasıyla, kornaya sonuna kadar basmaya başla...

Kadınla çocuğu benim arabamın hizasından çıktılar, kaldırıma geçmek üzereler, bu hayvan bir saniye kesmiyor kornayı.

Camdan elimi çıkardım, kadınla çocuğunu işaret ediyorum, halâ değişen bir şey yok.

Neyse, önüm boşalınca ben de hareket ettim. Ama bu manyak halâ korna basmaya devam ediyor, kıçıma kadar girmiş bir şekilde. "Böyle bir şey olamaz" dedim kendi kendime ve sağ sinyalimi yaktım, arabayı sağa çektim, durur vaziyette önüme bakıyorum.

Bu mahlukat geldi yanıma, durdu durdu, baktı bana (göz ucumla hayal meyal görüyorum), 5 saniye kadar öyle durdu, sonra son sürat gazladı gitti.

Mahlukatın düşüncesi tam olarak şu: "Ulan niye kadınla çocuğunu çiğneyip, gebertip de geçmiyorsun da beni bekletiyorsun?" Bunun başka bir açıklaması yok.

Evet, belki inanmamış da olabilirsiniz ama yaşadığım olay tam olarak bu - ne eksik, ne fazla.

Abi ben genel olarak trafiğin olduğu yerlerden kaçıyorum, mesela Acemler'e akşam saati girmem giderim yeni stadyumun arkasından dolaşır oradan çıkarım ve genel olarak Kükürtlüden yola giderim, baktım kurtarmıyor Uludağ yoluna çıkarım jandarmadan aşağı inerim.

Trafiğin yoğun olduğu saatte çıkıyorsam yol uzun olsada oradan giderim, trafikte beklemek kadar rahatsız olduğum konu yok. Bursa insanı aslında Acemler haricinde başka yol bilmiyor :) eğer benim gibi merkezde oturan biri için istediği saatte yolun bir çoğunu trafiksiz gitmek gibi özgürlüğü var. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar