- Konu Yazar
Arkadaşlar öncelikle merhaba Ben 36 yaşında İzmir'de tıp doktoru olarak çalışmaktayım. Boyum 1.72 cm , kilom 78 kg. Güzelyalı dan , Alsancak taki işime gitmek için (şehir içi git gel 20 km), ilk defa motora başlayacağımı göz önüne alıp bir tavsiye vermenizi bekliyorum. A2 sınıfı ehliyetimi yeni alacağım ve bu bir ay içinde şürüş teknikleri için özel ders alacağım. Fakat o zamana kadar kendi motorumu belirlemem gerekiyor. Bende scooter modelleri ile ilgileniyorum. Özellikle 16 inc tekerlek çapından dolayı Kymco Agility City 200i- Aprilla Scarebeo 200i - Yamaha Xender modelleri arasında kaldım. Motoru kesinlikle sıfır almak ve en az 3-4 sene kullanmak istiyorum. Kymconun fiyatı 5300 tl, Aprilanın 9000 tl (taksitle), Yamahanın da 7500 tl. Bu üç motor arasında beni en az üzecek ve İzmirde servis ve yedek parça sıkıntısı yaşamayacağım hangisi olur. Benim gönlüm fiyatından dolayı Kymcodan yana , ama genelde bana aprilla önerildi fakat arada en az 3-4 bin lira var ona değer mi (sürüş zevki, güvenlik, kalite açısından), yada yamaha nasıl olur karar veremedim. Değerli tavsiyelerinizi bekliyorum.Bu üç motor arasında benim gibi yeni başlayan biri için ,fiyat fayda açısından sürüşü en rahat ve güvenli hangisidir? Bütçe olarakta 5-6 bin aralığında, başlangıç için daha uygun yukarıdakiler harici 16 inc çapı olan scooter ne önerirsiniz?