uzun zamandır görmüyorduk
ybr mi cbf mi
bie de tvs vardı gerçi
şaka maka pulsar al kardeşim
şaka maka pulsar al kardeşim
Öncelikle ilgi ve alakanızdan dolayı çok tik.ederim.
Nihayet bir karar verebildim.
Alacağım ürün: Honda cbf 150 ( neden mi bir gerek form'da gerekse kullanıcıların ve Kurye'ci arkadaşların hepsi bunu tavsiye etti.)
Yamaha eleme sebebim selesinin biraz küçük olması servis parça fiyatların Honda'ya göre yüksek olması. Ama saygı duyduğum bir ama kesinlikle bunu tavsiye etti.
Hero hunk gelince evet herkes güçlü diyor fakat 50binden SonrA sorun veriyor ve satışta baya zarar ediliyor.
Bu nedenle kısa bir süreliğine temiz ikinci el birşey alıp alıştıktan sonra daha iyi birşey alacağım İnş.
Konu kapatıla bilir.
Kitapçığına göre ilk 3000km'lik süreçte her 1500km'de bir sonrasında ise her 2000km'de bir yağ değiştirilmesi gerekiyor. Doğru ve kaliteli yağ kullanan, motoru çok zorlamayan ve devrinde kullanan kullanıcılar 1500-2000km'lik yağ değişim aralığında en fazla 200ml eksilttiğini söylüyorlar. 1000km'de 100ml yağ eklemek çok zor olmayacaktır. Zincir yağlarken arada 100ml yağ da eklenir olur biter. Benim açımdan dert edilecek bir problem değil. Siz de böyle kabul ederek karar verirseniz daha iyi olacaktır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:24 ----------
Yalnız, kendim yazarken fark ettim bu konu klasik bir YBR vs CBF konusu olmak yolunda hızlıca ilerliyor.
Selam sevgili Fatih.
Benden alıntı yaptığın için cevap vermek istedim. Japon olmayanlara kötü denilmesine ben de karşıyım ve bu tarz söylemlerde bulunmamaya gayret ediyorum. Tabi bu süreçte de önerilen motosikletin önerilme sebeplerinin paylaşılmasında da sakınca görmüyorum. (kuryelerin tercih ediyor olması, sele konforu gibi...)
Yağ konusunda söylediklerine katılıyor ve 7100'ün benim için de en ideal yağ olduğunu bilmeni istiyorum. Yağ yakma konusunun da sürüş şekline bağlı olduğunu düşünüyorum. Dediğini baz alarak "yarım litreye yakın eksilten" yada (eski) kurye komşularımın dediklerini baz alarak "en fazla 100ml eksilten" örnekler var ise bu sürüş tarzıyla alakalıdır diye düşünüyorum. Evet, senin bahsettiğin devirler için CBF belkide bir çok Japon olmayan marka kadar dayanıklı olmayacaktır. Ancak konu sahibi arkadaşın kullanım şekli, kullanım amacı göz önünde bulundurulduğunda CBF bir sorun teşkil etmemektedir.
Ben de sıfır CBF sipariş ettim, ilk fırsatta teslim alıp kullanmaya başlayacağım. Sonrasında ben de kendi deneyimlerimi paylaşırım.
Bu motosikletler genelde başlangıç motosikleti olduğu için, yeni başlayacak arkadaşlar tarafından açılmaya ve sorulmaya devam edecektir. Önemli olan (senin de söylemiş olduğun gibi), burayı kavga ortamına çevirmeden bilgiler paylaşabilmek. Şu aşamada zaten kavgaya dönüşmüş bir şey söz konusu değil yada ben göremiyorum. (bu konuda)
Örnek olarak ben de bu konu içerisinde bilmediğim bir şey öğrendim. (Motosikletten inmeden benzin almamam gerektiği gibi.)
Değerli eleştirin için teşekkür ederim.