Acaba vatandaşın huzurunumu koruyorlar. yoksa ?

Geçen gün başka bir topicte kendilerinin sivil polis olduğunu iddia edip apartmanın kapısına tuvaletini yapan kişilerle yaşadığım olaydan bahsetmiştim,hemen tüm emniyet camiasına sen kapıya mı işer nasıl dersin karalama yapamassın gibilerinden tepkiler aldım forumda.

Ben ısrarla o kişiye polis olman emniyetten olman beni ilgilendirmiyo,benim derdim o değil ben daha kişi olarak niye yapıyosun ayıp değilmi dedikçe polis,emniyet ulan diye 3 kişi üzerime yürüyor.
Derdim genelleme yapmak veya camiayı karalamak değildi,görevini ve yetkisini kötüye kullanıp fevri keyfi çıkarlarına amaçlarına kullananlara dikkat çekmekti.
Ne dayılandım,ne diklendim,geneldede ben efendiliğimi korurum ama karşındakinin seviyesini değiştiremiyosun ne yaparsan yap,
keyifli forumlar.

İşkembeyi kübradan sallamayalım. Hiç bir kas gevşetici yeşil reçete ile satılmaz. Satılmamıştır, satılmayacaktır. Kontrole tabi ilaçlar ile yeşil reçeteyi bir birine karıştırmayınız.

Yeşil reçete dediğiniz psikotrop ilaçlar için kullanılan bir reçetedir. Her doktor bu ilaçları yazamaz. Kontrole tabi ilaç denilen ise her doktorun yazabileceği normal bir reçetedir. Sadece eczacı bu reçeteyi almadan o ilacı satamaz.

Eczacı değilim tabirlerde hata olabilir ama şu gerçeği değiştirmez. Çoğu uyuşturucu ilacın, (Xarax, Diazem vs) kas gevşetici özelliğe de sahip, ve bu şahısların yanlış kullanıma açık bu ilaçları kas gevşetici diye yutturmaya çalışmaları kuvvetle muhtemel.

Eğer polis sadece araç başında artistlik yapıp gönderse idi, belki deyip şüphelenirdim. Fakat ifade alıp, resmi kayıtlara girmiş bir olay için, polisin kıllığına hareket etmesi mümkün değil. İfadede ilaç isimleri de yer alır ve sıradan bir ilaç için işlem yapan polisin başı fena ağrır.

Tek taraflı beyanatla yapılan bu haber ancak polis düşmanlarının ağzını sulandırır, benim gözümde ise haber değeri yoktur.

Polisle yapılan ilk anki diyalogdan bahsetmıyorsunuz. Burdan da su sonuc cıkıyor polise artislik yaptı o kişiler laubali hareketlerde bulundu. Sorun cıkardı polisde iceri alınca way şoyle way boyle.

Ayrıca bu konunun motsikletle alakası yok. Hangi amaçla actınız bu topici ?

Bugün polis konulu başka haberler de var basında...
12531800.gif

Buna ne diyelim: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16868916.asp?gid=373

Sorun burada işte, demokratik bir ülkede polise gıcıklık yapsan dahi eğer bir suç işlememişsen, polise mukavemet etmedi isen, polisin seni gıcıklığına 4 saat hapsetmeye hakkı yoktur. Bu görevi kötü kullanmaya girer. Ha demokratik bir ülkede polis yol kesip kimlik kontrolü, alkol muayenesi vs de yapamaz ya o ayrı bir konu.

Orada da yapar arkadaşım. Almanya'da da aynı şekilde içeri atılırsın. Amerika' da üzerine bir araba sopa yedikten sonra yine içeri atılırsın. Fransa'da gık dediğinde o beşerli gezen robokop kılıklı polisler tepene biner .... Dünyanın hiçbir yerinde polisle inatlaşamazsın.

Orada da yapar arkadaşım. Almanya'da da aynı şekilde içeri atılırsın. Amerika' da üzerine bir araba sopa yedikten sonra yine içeri atılırsın. Fransa'da gık dediğinde o beşerli gezen robokop kılıklı polisler tepene biner .... Dünyanın hiçbir yerinde polisle inatlaşamazsın.

Buna ilaveten, geçenlerde Hollanda'da bir vatandaşımız hapisde gardiyanlardan

yediği dayak sonucu rahmetli oldu.

Hapse düşme sebebi: polislere mukavemet ..

Aldığı ceza : 24 ay

Hapisde ölüm sebebi: tahliyesine 2 ay kala, başka bir hapishaneye nakil istemesi

dayakla başlayan ve ölümle sonuçlanan yaşam mücadelesi..

Diğer arkadaşlar gibi ben'de; açılan bu başlığa mana verememekte ve polis

düşmanlarının ekmeğine yağ sürüldüğü görüş ve inancındayım..

Gazetecilerin abartılı yorumlarının taşındığı yer MT forum olmamalıdır..

.

Polis bu uygulamayı yapıyorsa vatandaşın huzuru içindir,yalnız görevli memur uyuşturucu maddeyi nasıl tanımadan bu işi icra ediyor onu anlamış değilim:silent: polislerinde artık çok iyi eğitilmesi gerekli adam ne iş yaptığını bile bilmeden polis oluyor yahu çok polis var böyle:wiinkk: olayda adamlarında gerzekliği mevcut ne diye tabletleri üstünde tek tek dolaştırıyorsun madem taşıyorsun uygulamada yutacaksın o tabletleri arkadaş yoksa türk polisi affetmez:cherry::cherry:

bıktık artık bir sürü abuk subuk muamele hikayesi okumaktan ...

olay birkaç kişinin kötü muamelesi olsa ferdi dersiniz ama tüm karakoldakiler aynı şekilde davranınca olmuyor işte ... sonra avrupa birliğine girecekmişiz, sınırlar kalktı, yabancılar geldi diyelim, onlara da aynı muamele olunca 2. gece yarısı expresi olur, sonrası malum ...

arkadaşlar, konuyu saptırmayalım. bu topik asla polisleri karalamak adına açılmadı. Bu haber bütün basında yayınlandı. ayrıca bunu yapanlar motosikletli polisler ve yarın öbürsü gün sizin başınızada gelmiyece ne malum. bence çok yararlı bir topik oldu. ders çıkardım bu topikten ben şahsen.

1. polis bizim can güvenliğimiz. polis olmazsa neler olur düşünemiyorum bile

2. polisle zıtlaşmamak lazım. onun huyundan suyundan gitmek ve ne derse he tabi :D

ayrıca, PKK lıların karşısında süt kesilirken. öğrencilerin ve senin benim gibi namuslu vatandaşlara bu haberdeki gibi muamele yapılırsa, asrlan kesiliyorsa ve lan lı konuşuyorsa polisi eleştirmeyede hakkımız var.

Son düzenleme:
kimse aradan çıkar böyle çürük elma falan demesin kardeşim.Bunların hepsi böyle hepsinde bir afra tafra devlet benim anlayışı ile mesleklerini yapmaya çalışıyorlar, nedir lan bu gerçekten sinirleniyorum böyle haberleri okuyunca , ya ben o gözaltına alınan şahısların arasında olsaydım diye düşünüyorum dayanamıyorum.

polisin gücü bu arkadaşlara yetmiş sanırım.münferit bir olay.geçmiş olsun.akışına bırakmak lazım.

sa

malesef oluyor arkadaşını söyle senin ne oldugunu söyleyim derler ya bu insanlarda genelde şuçlu ve kötü insanlarla muhatap olduklarından zamanla kötü davranabiliyorlar sıkıntı ve stresle veya bilhassa yeni polis olanlar kral benim tavırları ile insanları zor duruma düşürüyorlar
50 yıllık hayatımda 4 sefer böyle haksızlıklara ugradım ve malesef ne kadar haklı olupta ne kadar bunlarla ugraştıysam beni haksız çıkarıp en son olayda 4 ay hapse mahkum etirdiler yalan cı şahitlik yaparak birbirlerine arkadaşlarını koruyorlar
iyileri vardır mutlaka ama zalimleri daha çok o kesin ellerine düşmiyecen düşüncede arkanda güçlü isimler varsa haberdar edeceksin ve dik durup yaltaklanmayacaksın o zaman biraz çekinirler

şimdi cezam tecil edildi yani 5 sene içinde yine ellerine düşersen eski ve yeni cezayı çekmem gerekecek onun için ite dalaşmaktansa çalıyı dolaşmak her zaman iyidir mantık bu olacak arkadaşlar

kimse aradan çıkar böyle çürük elma falan demesin kardeşim.Bunların hepsi böyle hepsinde bir afra tafra devlet benim anlayışı ile mesleklerini yapmaya çalışıyorlar, nedir lan bu gerçekten sinirleniyorum böyle haberleri okuyunca , ya ben o gözaltına alınan şahısların arasında olsaydım diye düşünüyorum dayanamıyorum.
Bol keseden sallama.İşin içinde olmadan da böylesi haberlere yorum yapmak çok mantıksızca.

ben bu işin içinde başka bir sebep oldugunu düşünüyorum. sadece ilaç meselesi olamaz.

her meslekte iyilerde vardır kötülerde. ama kötüyü örnek gösterip genelleme yapmak yanlış olur. polis teşkilatı büyük bir camiadır ve böyle olumsuz birkaç örnekle genelleme yapılması o camiayı rencide eder.

polisi sevmeyen kişi acaba kendine bir sorsun bakalım toplumla ne kadar barışık bir hayat yaşıyor ne kadar kurallara uyuyor ne kadar kendisinin ve başkalarının mal ve can güvenligini düşünüyor. polisler robot degildir onlarda toplumun bir parçasıdır biz onlara yardımcı oldugumuz sürece toplum daha huzurlu olur.

Eczacı değilim tabirlerde hata olabilir ama şu gerçeği değiştirmez. Çoğu uyuşturucu ilacın, (Xarax, Diazem vs) kas gevşetici özelliğe de sahip, ve bu şahısların yanlış kullanıma açık bu ilaçları kas gevşetici diye yutturmaya çalışmaları kuvvetle muhtemel.

Eğer polis sadece araç başında artistlik yapıp gönderse idi, belki deyip şüphelenirdim. Fakat ifade alıp, resmi kayıtlara girmiş bir olay için, polisin kıllığına hareket etmesi mümkün değil. İfadede ilaç isimleri de yer alır ve sıradan bir ilaç için işlem yapan polisin başı fena ağrır.

Tek taraflı beyanatla yapılan bu haber ancak polis düşmanlarının ağzını sulandırır, benim gözümde ise haber değeri yoktur.

Evet bu beyanınızdan eczacılık hakkında en ufak bir bilginizin olmadığı anlaşılıyor. O nedenle daha fazla konuşup bu konuda kendinizi komik duruma düşürmeyin. Xanax (xarax değil), diazem veya herhangi bir psikotrop ilacın kas gevşetici özelliği yoktur.

Polise mukavemet etmediğin sürece hiç bir şey yapmazlar arkadaşım! Yaparlarsa sonuçlarına katlanırlar. Daha dün tutuklayacağı adama gereksiz şiddet uygulayan bir polis meslekten ihraç edildi Amerika da. Ki burada amerikan polisinin şiddettinin ne kadar fazla olduğunu bildiğimizi de belirtelim. Ancak; polis in keyfi uygulama, orantısız güç kullanıp da cezalandırılmaması ancak bizim gibi 3. dünya ülkelerinde olur. Dur ihtarına uymadı diye adam öldüren ceza almayan, gösterici kovalarken kafede oturan adama tokat atıp geçen ceza almayan, gözaltında gazeteci öldürüp ceza almayan bir ülkenin polisinden bahsediyoruz. Hepsi böyle demiyorum elbette; ancak bu haberlerin gerçek olmadığına inanmam da öyle kolay kolay mümkün değil.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:58 ----------

Bir de size bir gerçekten bahsedeyim. Gece nöbetçi eczanelerin bir görevi de nedir biliyor musunuz ?

Polis in göz altına aldığı , daha emniyete götürmediği uyuşturucu satıcısı ya da kullanıcılarının üzerinde bulunan malzemeleri, eczanelerde bulunması zorunlu hassas tartılarla tartıp, miktarını belirleyip, hap ise ne olduğuna dair bir beyan verip bir tutanak tutup kaşeleyip imzalayıp polise vermektir.

Bunu yaparken polis, zanlı ve eczacı üçü bir arada olur. Polislerimizden (istanbul - Hüseyin çapkın ın gelmesinden beri, daha önce izmir de görev yaparken de bu sistemi uyguluyordu.) duyduğum şu.

"Tek sigara taşıyan, üzerinde 2 hap olan adamları eskiden döver, iki tokat atar bırakırdık. Şimdi iyi para veriyorlar o yüzden hepsini alıyoruz." İşin içinde rant (para) olduktan sonra her şeyi beklerim .

Son düzenleme:
Çok ilginç ya.

Motorla defalarca çevirmeye girdim, yolda yürürken birkaç kez GBT'ye girdim, hatta TKP'lilerle muhabbet ederken polisin kimlik kontrolnün ortasında kaldım. Hiçbirinde ne küfür yedim, ne senli benli konuştular, ne de başka bir sorun yaşadım.

Ben mi yanlış ülkede yaşıyorum, aşırı masum bir tipim mi var yoksa siz mi polisle kavga etmeye meyillisiniz çözemedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar