Abus kilit kullanan arkadaşlar buraya

Bir fikirde yardımcı olmanızı istiyorum arkadaşlar. 500-600 tl bütçem var. Motorum 2015 cbr 125. Şuan çanakkalede üniversite okuyorum motorumu apartmana alıyorum sıkıntı olmuyor ama izmirde otopark kapalı değil riskli.

Abusun hangi kilidini alcağımı bilemedim. 500-600 tl ye tek zincir kilit alcağıma acaba 250-300 tl lik bir zincir kilidi ve 200 tl lik disk kiidini mi kombinlensem ?

Yoksa direk tek başına 600-700 tl ye tek zincir kilidi mi alsam?

Motor kaskoları 1000 tl den başlıyor. Alcağım kilit hem bu motorum da hem yeni alcağım motorda uzun seneler götürür diye düşünüyorum.

kilidin bir ömrü var mı? çalınmaya zorlanmadıkça?

sizin kullandıgınız abus kilitler neler? birde şaseden motoru bağlamak nasıldır?

Abus kilide boşa 500 lira verme almak isteyen hırsız okılıdı dişiyle açar burası türkiye.
50 liraya bir branda. 20 şer liraya iki adet kalın zincir. 20 şer liraya 2 adet sağlam
asma kilit. Ön tekerı Direğe bağla arka tekeri direğe bağla direksıyonu kıtle brandayı vur.
Brandanın etrafından ip dolaştır. Hırsız uraşmaz. 500 liralık kılıt alıp kestıler demeyın

Barkının kilidi kesemediler arkadaşlar motoru yükleyip götürdüler? Takip sistemi konusunda bir fikrim var örnek verir misiniz?

Hem kaliteli kilit hem takip cihazı falan düşünüyorsan o paraya kasko yaptır çalınsa da karşında muhattap olur kanımca. Bu arada bu takip cihazları ile ilgili bir kaç kaynak okumuştum ve izlemişti. Biraz açığı olan bir sistemmiş ve aküyü bitirebiliyormuş. 2016 itibari ile daha iyileri çıkar mı onu bilemiyorum.

Madem okadar parayi gozden cikardin yap kaskonu herturlu kafan rahat olsun...

Sti

Kaskonu yaptir,git sokagin ortasina parket,gidonu bile kilitleme,kafan gene rahat olur :queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Abus kilide boşa 500 lira verme almak isteyen hırsız okılıdı dişiyle açar burası türkiye.
50 liraya bir branda. 20 şer liraya iki adet kalın zincir. 20 şer liraya 2 adet sağlam
asma kilit. Ön tekerı Direğe bağla arka tekeri direğe bağla direksıyonu kıtle brandayı vur.
Brandanın etrafından ip dolaştır. Hırsız uraşmaz. 500 liralık kılıt alıp kestıler demeyın

Hee her sabah uçuşa hazırlanan uçak gibi onu çözmeye uğraş sonra, çarşıya pazara gidincede artık yaradana sığınır motor. 20 liralık zincirle 38 yerinden kilitlesen nolur? Bitanesini kesse hepsini keser zaten.

Hee her sabah uçuşa hazırlanan uçak gibi onu çözmeye uğraş sonra, çarşıya pazara gidincede artık yaradana sığınır motor. 20 liralık zincirle 38 yerinden kilitlesen nolur? Bitanesini kesse hepsini keser zaten.

Ben bulunduğu yer için Konuştum Bence hırsızdan çok Bu abus Bılmem ne diye karşımıza çıkan 600 700 tllık şaka gibi zincirler.

hırsızlar çalamasın kıramasın istiyorsan kesinlikle bunlardan birini alıcaksın,hırsızların en son çare başvurdukları özellikle buz sprey ile kırma testine bile dayanıklı,,anahtar harici tek açma şekli jet taşlama motoru ile kesmektir,onada elektrik gerek ve çıkaracağı sesi düşününce mahalle ayağa kalkacağından mümkün olmaz,,birde zincirle bir yere bağlarsan kaldırıp kamyonetede koyma olasılıgıda kalmıyor

bende disk klidi var 600 tl ye aldım ama malı eline alınca anlıyorsun,,öyle hırsız gelsinde açsın bakalım görelim ben burdayım, zaten bu disk kilidini gören hırsız transit geçer,öyle levyeyle açılan disk kilitlerine benzemez,kilit mekanizmasına kadar özel sertleştirilmiş çelikten yapılmış alman malı parasını hakediyor

geçende İstanbul perşembe pazarında dolaba asma kilit ararken bir anahtar kilit satıcısı bana disk kilidi gösterdi bunu vereyim diye ,bende daha iyisi var deyince güldü getir o kilidi 3 dakikada açıp patlatayım dedi bende bok patlatırsın dedim iddaya girdik,be torpidodan kilidi çıkarıp adammın eline verince herif morardı,hemen tanıdı kilidi buna buz spreyide işlemiyo nerden aldın iyi para vermişsindir dedi,,aklınca buz spreyi ile açıcaktı çilingir adam

http://www.feyizoglu.com/Granit-Detecto-X-Plus-8077-12KS-Zincir-Kilit-120-cm-_49537.html#0

http://www.feyizoglu.com/Granit-Detecto-X-Plus-8077-Alarmli-Disk-Kilidi_49420.html#0

Arkadaşlar 1000 tl kasko 125 cc motor için. Kasko fiyatları genelde 3000-4000 tl çıkıyor. ,Ayrıca bu parayı her sene vermek durumundayken kiliti bir kereliğine alıyorsunuz.

Yeruçağı, usta hangi kilidi kulanıyorsun? 2 sini kombine etmem maddi açıdan pek mümkün değil

hırsızlar çalamasın kıramasın istiyorsan kesinlikle bunlardan birini alıcaksın,hırsızların en son çare başvurdukları özellikle buz sprey ile kırma testine bile dayanıklı,,anahtar harici tek açma şekli jet taşlama motoru ile kesmektir,onada elektrik gerek ve çıkaracağı sesi düşününce mahalle ayağa kalkacağından mümkün olmaz,,birde zincirle bir yere bağlarsan kaldırıp kamyonetede koyma olasılıgıda kalmıyor

bende disk klidi var 600 tl ye aldım ama malı eline alınca anlıyorsun,,öyle hırsız gelsinde açsın bakalım görelim ben burdayım, zaten bu disk kilidini gören hırsız transit geçer,öyle levyeyle açılan disk kilitlerine benzemez,kilit mekanizmasına kadar özel sertleştirilmiş çelikten yapılmış alman malı parasını hakediyor

geçende İstanbul perşembe pazarında dolaba asma kilit ararken bir anahtar kilit satıcısı bana disk kilidi gösterdi bunu vereyim diye ,bende daha iyisi var deyince güldü getir o kilidi 3 dakikada açıp patlatayım dedi bende bok patlatırsın dedim iddaya girdik,be torpidodan kilidi çıkarıp adammın eline verince herif morardı,hemen tanıdı kilidi buna buz spreyide işlemiyo nerden aldın iyi para vermişsindir dedi,,aklınca buz spreyi ile açıcaktı çilingir adam

http://www.feyizoglu.com/Granit-Detecto-X-Plus-8077-12KS-Zincir-Kilit-120-cm-_49537.html#0

http://www.feyizoglu.com/Granit-Detecto-X-Plus-8077-Alarmli-Disk-Kilidi_49420.html#0
Linkteki 2. kilidi adamlar çıkarır tekeri sök zaten direk onun olayı kapanmış olur .

Super Moderator

Daha güzel anlatılamazdı..:)

Linkteki 2. kilidi adamlar çıkarır tekeri sök zaten direk onun olayı kapanmış olur .
tekeri nasıl sökücen yarım santim oynat alarm kıyameti koparıyor,sesini kesemezsin,hadi kestin tekeri söktün nasıl götürücen sırtınamı alcan,,
zaten yukarda belirttim kaldırıp götürmesinler diyede zincirle bağlamak da lazım ama alarmı sısturamazssın , al tanıtımı var sonunuda izleyin

https://www.youtube.com/watch?v=sFP_IfJUToM

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:39 ----------

ben burdayım hadi gelin kilidi açın tekeride sökün bakalım,yemek ısmarlıycam hadi yarım cumartesi müsaitim ben,,ama kilidi görünce yukarda belirttiğim çilingirin yaptığı gibi ooovvvvv demek yok

Son düzenleme:
abi burası türkiye sökerler ne var sökmekte tekeri 2 civata demi sanki adam anahtarla söker . ben şahsen eğer kafaya koyarsa adam hertürlü götürürler ama 1.linkteki olabilir direğe agaca felan baglarsan

Mont, eldiven, motor vs bunların hepsi gelip geçiçidir ama kilidi bir kere alıyorsun. İyisinden al kafan bu konuda rahat olsun. Mümkünse alarm taktır, takip cihazı kullan vs.

Şu kaskolar 1.000TL altına inse tadından yenmez aslında.

aynen kilidi aldığım yer (darülaceze nin ordaki) aynını söyledi elinde 50 çeşit vardı bana en tepe noktasını ve gerçek koruyacak olanımı yoksa görüntü olsun diyemi sordu,,bende tepe noktasını dedim bunu verdi ancak fiyatını görünce gözlerim dışarı çıktı ama hanım (alırken 1 kere al en iyisini al dedi)zolamasıyla aldık

Son düzenleme:
Ben 2 ABUS kilit ve alarmlı disk kilidi kullanıyorum. Kimse kusura bakmasın ama o kadar para verip aldığım motoru apartman altında dua edip bırakamam. Yarın fotoğraf eklerim :)

Ön diski abus granit victory x-plus 68 kilit ile arka tekeri de Onguard 8016 Beast Zincirli Kilitle kombine ettim. onguardın zincirini seyahatlerde yanıma almıyorum kilidini disk kilidi şeklinde kullanıyorum. 450 liraya mal olmuştu. Şimdiye kadar yüzümü kara çıkarmadı çok şükür. Özellikle abusun kilidi toka gibi çok fonksiyonel, istediğim yerine asıyorum motorun sonra park ettiğimde kilitliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar