Absli arka fren kaydırıyor

Arkadaşlar cb250r 2022 model motorum var. Motorda ön frenle ilgili hiç bir sıkıntım yok çok güzel tutuyor. Abs yi videolarda olduğu gibi tak tak tak devreye girdiğini bile görmüyorum ama arka frenden çok çekiyorum. Arka fren bir süre zaman geçtiğinde sürekli ses çıkartmaya başlıyor. Ayrıca çok yüklenirsem sanki demir sesi gibi ses çıkartıyor ve arkayı kaydırıyor. Motorda abs ışıkları da yanmıyor. Benim kalipere dokanınca ufak bir sağa sola oynuyor onunla ilgisi olabilir mi?

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Arka lastiğiniz, disk ve balata durumunuz etkiler. Bildiğim kadarıyla kaliperin oynamaması gerek.

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Bizim arabadan geliyordu aynı ses, ufacık cukurdan geçerken sanki demiri demire vuruyomus gibi, kaliperler oynadığı icinmis

ABS'li motorun arkasının kaymayacağını kim söyledi?
normal olarak her motor kayabilir. Ben bunu bilmediğimi mi düşünüyorsun? Frene çok basarsam demir sesi geliyor diyorum. Çok basarsam kayıyor. Üstelik dümdüz yolda. Abs devreye girse bile lastik tutmasa tabi kayar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

😭

Son düzenleme:
Motosikleti
Voge 250RR
normal olarak her motor kayabilir. Ben bunu bilmediğimi mi düşünüyorsun? Frene çok basarsam demir sesi geliyor diyorum. Çok basarsam kayıyor. Üstelik dümdüz yolda. Abs devreye girse bile lastik tutmasa tabi kayar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

😭
Abs zaten normal şartlarda özellikle arka tekerin az da olsa kaymasına müsaade eder. Ses olayını bilmiyorum ama abanıp denersen o zaman anlarsın gerçekten çalışıp çalışmadığını.

Ayrıca abs ışığı benim de devreye girince yanmıyor seninki de öyle mi bilmiyorum ama benim göstergedeki abs sadece arıza olursa yanar.

Abs zaten normal şartlarda özellikle arka tekerin az da olsa kaymasına müsaade eder. Ses olayını bilmiyorum ama abanıp denersen o zaman anlarsın gerçekten çalışıp çalışmadığını.

Ayrıca abs ışığı benim de devreye girince yanmıyor seninki de öyle mi bilmiyorum ama benim göstergedeki abs sadece arıza olursa yanar.
Yeni motorlarda zaten abs ışığı motor çalışınca ilk 50 metre boyunca yanıyo sonradan sönüyor. Benimki öyle de. Ön tekerin şuana kadar 1 kere kaydığını görmedim. Yüksek hızlarda ön fren kullanıyorum bayağı ama arka teker kesinlikle kayıyor ya. Daha göstermedim. 500 1k km sonra bakıma gidicem. O sıra artık baktırıcam.

Motosikleti
Voge 250RR
Yeni motorlarda zaten abs ışığı motor çalışınca ilk 50 metre boyunca yanıyo sonradan sönüyor. Benimki öyle de. Ön tekerin şuana kadar 1 kere kaydığını görmedim. Yüksek hızlarda ön fren kullanıyorum bayağı ama arka teker kesinlikle kayıyor ya. Daha göstermedim. 500 1k km sonra bakıma gidicem. O sıra artık baktırıcam.
Amortisör öne yatar gaz kesince arkanın daha çok kayması çok normal. Ayrıca sen nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama bizim burada hava 40 derecelere erişti ve asfalt sıcaklığı yaklaşık 70 dereceye çıktı lastiğin kaliteli değilse arka sürekli kayar normaldir.

Yeni motorlarda zaten abs ışığı motor çalışınca ilk 50 metre boyunca yanıyo sonradan sönüyor...
10-15 km/s hızla gidersen 50 kilometre son bile sönmez yani mesafeye değil hıza bağlıdır , motosiklete görede değişir Abs nin aktif olması , küçük sukuterlerde 8 km /s civarı hıza çıktığında ışık söner Abs aktif olur , 8 km/s e her düştüğünde ışık yanmaz ama Abs deaktif olur , büyük motorlarda 10 ila 15 km/s arasıdır bu prosedür..

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Arkadaşlar cb250r 2022 model motorum var. Motorda ön frenle ilgili hiç bir sıkıntım yok çok güzel tutuyor. Abs yi videolarda olduğu gibi tak tak tak devreye girdiğini bile görmüyorum ama arka frenden çok çekiyorum. Arka fren bir süre zaman geçtiğinde sürekli ses çıkartmaya başlıyor. Ayrıca çok yüklenirsem sanki demir sesi gibi ses çıkartıyor ve arkayı kaydırıyor. Motorda abs ışıkları da yanmıyor. Benim kalipere dokanınca ufak bir sağa sola oynuyor onunla ilgisi olabilir mi?
Kaliperin oynaması normal, hafif esnek ve hareketli olmalı, oynamazsa sıkıntı zaten.

Ses ise balata kalitesinden dolayıdır, sert bir balatanız varsa ve karışımı kaliteli değilse ses yapar. Sadece motosikletde değil arabalarda da var aynı dert.

Fren yaptığında arkanın kayması bahsettiğin şeylerle alakalı değil, ya motorunun karakteri ile alakalı ya da senin sürüş tarzınla alakalı. Buna en iyi cevabı o modelin diğer kullanıcıları verir.

Lastik basıncınızı kontrol edin, son anda aklıma geldi fazla ise sıkıntı yapabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar