Enjeksiyonlu motorlarda ne kadar benzin gideceğini sağ eliniz değil, ECU'daki yazılım belirler... Dolayısıyla yazılımın kullanım zevkini bozduğunu iddia ediyorsanız, karburatörden şaşmamanız lazım.
Enjeksiyonlu motosikletlerde de karbüratörlü modellerde de ne kadar benzin gideceğini sağ el belirler. Bunu yazmak bile komik geliyor ama neyse... Model enjeksiyonlu diye yazılım verilen benzin miktarını " çok gaz açtı bu kadar vermem " falan demiyor. Sürüş modu vardır modelelde veya yazılım ile ayarlanmış bazı özel ek üniteler o zaman da hangi mod açık ise ona uygun olan benzin miktarını verecektir.
Kullanım zevkinin bir modelin motor teknolojisi ile zerre alakası yoktur. Kullanım zevkinin güç hacım ile de alakası yoktur. Bana tekrar, tekrar aynı şeyleri yazdırma artık.
Bazen öyle cümleler kuruyorsun ki seni ciddiye almak ile almamak arasında kararsız kalıyorum.
Hayır. Dikkatli okuyun. Zevkle ilgili hiç bir şey yazmamışım. Onu uyduran sizsiniz. Belli ki ne demek istediğimi anlamamışsınız.
Konu zevk ama Haşmet değil mi? Sende bu konu üzerine yorum yapıyor bir tavsiyede bulunuyorsun. Yani cümle içinde " zevk " yazmadın diye başka bir konu hakkında mı yorum yaptığını düşüneyim?
Türkiye de olsan, diyeceğim ki 360 seviyor.
Amerika da olduğun için sanırım onların sığ bakışı seni fazla etkilemiş.
Konuşulan konu tavsiye verdiğin konu kullanım zevki, cümle içinde zevk demene gerek yok yani, herkesin kendine has bir üslup u var.
Ek; Çok açık yazıyorum. ABS TCS ve benzeri güvenlik donanımlarını aşırı abarttığınız gibi forum da tecrübesi az olan, yeni başlayacak veya üst modele geçecek olan insanlara da yanlış örnek oluyor, olmaması gereken bir bilinç aşılıyorsunuz.
Yazıyorum anlamak istemiyorsunuz.
Hanginizin ABS'li modeli var. Hanginizin TCS'i var beni ne bağlar? Benim derdim, elalem bunları bir halt sanıp, güvenip buna bağlı hamlelerde bulunmasın.
Bu yüzden diyorum. ABS TCS hayat kurtarmaz. Kişiyi korursa kendi aklı, bilinci korur diye.
Benim öyle bir düşkünlüğüm yok. Kombine fren çıkmadan 20 sene önce benim elim ayağım bunu kendi, kendine yazılımdan güzel yapıyordu zaten.
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:54 ----------
Bak burada
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/205110-motosiklet-kullanmak.html#post4593000 dilim döndüğünce ve kendi küçük aklımla her gün konu açan, şu modelden başlayayım mı? Buna şu kadar bindim, şunu alayım mı? Diye, yazan arkadaşlar adına anlattım bir şeyler.
Forumun okuma olayının farkindayım, yinede bir ihtimal okuyan olurda, belki daha bilinçli hareket eder, Allah bilir tabi ama belki daha uzun yaşar diye.
Benim derdim ABS TCS falan değil, bu donanımların öncelik listesinde ki sırası.
Sen bunlar satış stratejisi değil falan desende, gerçekten insanlık için olsa, tüm modeller de standart olarak sunulurdu kanımca. Hee maliyet falan dersen, insan hayatının maliyeti olmaz. Bu donanımlar standart olacak ki ürünü sattığı kişi hayatta kalsın, yeniden bir ürün satın alsın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:09 ----------
TCS ABS var diye değişik, değişik motosikletler satın alıp, sümük gibi yola yapışıyor insanlar. Yaşarsa ne âlâ, ama yaşarsada bu bana göre değil diyerek uzaklaşıyor tutkusundan.
Ben çok açık yazıyorum.
Olası bir kaza anınında ne ABS ne TCS üstünde kişi konuya hakim değilse sonucu etkilemez.
Adam zaten ilk olarak korkudan motosikleti yatıracaktır. Yaptırmayıp fren yapsa, yanlış fren yapacaktır. 100 kere çıkalım yola test edelim, olacak olan her zaman bu.
Diğer türlüde bir kere korur, iki kere korur. Hani sen bana yaşıyorsun ama şans diyorsun ya Haşmet. Bana göre asıl şans, donanımlar sayesinde motosiklet kullananlar da. Allah uzun ömürler versin, kimse kötü bir şey yaşasın istemem ama çekirge bir sıçlar iki sıçrar cümlesi tecrübe ile sabittir.
Konunun başından beri dediğim gibi bu donanımlar pis, kaka değil. Ama bunlara fazla anlam yüklemek bunlara güvenmek büyük bir hata.
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:28 ----------
Beni daha fazla yorarsanızda cahil diye bir kaşe yaptırıp, yanınızdan geçerken kask camınıza çat diye basacağım bak. :cherry:
Nasılsa düşmezsiniz, hem ABS hem TCS'niz var. :bounce:
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:49 ----------
Toplam hızı 150 KM olan, ardından 0-150 KM hıza, 3/4 saniye de ulaşan modellere yönelen arkadaşlar dan da yıldım.
Ölmek için izin ister gibi foruma konu açmaları, üstüne bana veya benim gibi olan insanlara bu konuyu dert edindirmeleri çok üzücü/yorucu.
Ne yazık ki cevap yazma, boşver durumu söz konusu değil. İnsan hayatı bu.
Yinede tavsiyem forum'a bu konuları açmak yerine Cübbeli Ahmet Hoca'ya Youtube olur, Twitter olur, Instagram olur, danışmanları daha doğru.
Hoca yatar istişareye, sonucu arkadaş ile paylaşır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:02 ----------
Bu ABS TCS olayına da bu yüzden taktım.
Adam konu açıyor;
xxx kilometre xxx kullandım, şimdi Zx 10r alsam olur mu?
Ben güzelce olmaz çünkü, şu bu diye anlatıyorum.
Aşağıdan biri geliyor, 1001 IQ. ABS var ise TCS var ise olur diyor.
Sonra bir de yeni bir moda var, diyor ki " UYSAL O " evcil hayvandan bahsediyor sanki haspam.
Sonra ben kötü oluyorum, ayıp oluyor. Üstüne birde hop, -10 ceza puanı.
Konuyu açana lafım yok. Bilmiyor iyi niyetle soruyor diyelim. Eee? Toynakları ile cevap verene ne demeli?
Ben -10 puan yiyorsam sevgili adamin beyciklerimden, bu toynaklı müebbet almalı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:16 ----------
İlla Kımal Kımıçdaroğli gibi Adalet, Adalet Yürüyüşü mü yapalım?
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:31 ----------
Nasıl ki trafikte arabalar, kurallara uymayacak şekilde araç kullandıkları zaman tüm forum, bunun cezası para olmamalı, bu cinayete teşebbüs bilmem ne bıdıbıdısı dönüyorsa, bir çok konuda ki yanlış ve bilinç dışı yönlendirmede suç teşkil ediyor.
Bu toynaklıların insan hayatına maalolabilecek şekilde yaptıkları yanlış yönlendirmelere yönetim tarafından nal çakılmalı diye düşünüyorum.
Son çare Salih'i arayacağım. Ne at kalacak ne avrat forum da. :mrgreen: