Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şans. Binlerce insan öldü bunların yokluğu yüzünden. Onlar foruma girip "dostum öyle diyorsun ama bak biz pisi pisine öldük" yazamıyorlar çünkü. Avrupa Birliği, ABS şartını bilimsel verilerden yola çıkarak getirdi. Aynısı arabalar için de geçerli. Anektodal "ben niye hayattayım" gibi sorular sormak yerine bunları okuyup bilinçlendirebilirsiniz kendinizi.
Yüz sene önce yüz yaşını geçmiş Japonlar vardı belki. Ama ortalama insan yaşam ömrü çok daha azdı. Çevrenizde illa ki ileri yaşına rağmen sağlıklı yaşayan ama baca gibi sigara tüttüren insanlar vardır. Ama bunlar ölçü değil. İstatistik diye bir bilim var.
Yahu Haşmet,
Seviyorsun benimsemişsin, al bin. Ama vatan savunur edası ile savunmaya gerek yok.
Şans demen komik. Hayattayız çünkü daha bilinçli bir şekilde kullandık, kullandığımız şeyleri. Şans bunun ufak bir kısmını kapsayabilir en fazla.
Benim de eşim dostum, tanıdığım insanlar öldü motosiklet üstünde, başka ölümlere de şahit oldum. Genelde ölenler zaten bakınca ölecek olanlardı. Kimse kusura bakmasın ama öyle insanlar görüyorum ki motosiklet üstünde, yürüseler dahil o kafa ile çok yaşamazlar.
Avrupa Birliği bayılır, kanun kural koymak onların işi. Şimdi sor bana, tüm kanunlar gerekli veya doğru mu? Cevabım net ASLA olacaktır.
Japon örneğine gelirsek, ölen sayısı yaşayan sayısından çok ama çok daha olduğu için pek doğru bir örnek değil bana göre.
Ben sana bir sürü örnek verebilirim. 70 80 yaşında hâlâ eşi arkadasında motosiklet ile gezen tanıdıklarım var. Bu şans değil bak, bilinç.
Şans ölüme neden olamaz, kader dersek belki.
ABS TCS gibi teknolojilere emar makinesi, xray cihazı muamelesi yapmak yersiz.
Onlar olmadan da binen yaşıyan, yaşıyordu. Onlar varken de o " üstün zeka çok iyi motosiklet kullananlar " ölecektir.
Son düzenleme: