ABS'siz bir motor olarak MT-03 kullanırken ön fren denemelerim esnasında stoppieler, ön teker kaymaları yaşadım. Ön teker kayar kaymaz freni bırakınca motor kendini toparlıyor. Yalnız hayli adrenalin salgılatıyor. Üstelik önümde mutlaka durmamı gerektirecek bir engel yokken, yalnızca pratik yapıyorken durum korkutucuydu. Hiç başıma gelmedi ama eğer gerçekten önümde acilen durmamı gerektirecek bir engel çıkmış olsaydı freni bırakınca motor engele doğru harekete devam edeceğinden bırakınca çarpma gerçekleşirdi. Veya çarpma korkusuyla adrenalinden dolayı kollar kasılıp eller fazla bir güçle maneti sıkacağından kesinlikle düşerdim.
Panik yapmış ve önünde çarpmasına ramak kalmış bir engel olan bir sürücünün düzgün fren yapamayacağını düşünüyorum. Ya maneti bırakıp çarpar, ya da fazla sıkıp düşer, öyle çarpar. Normal sürüşlerimiz esnasında çok az fren kullandığımız için fren yapma becerilerimiz köreliyor. Pratik yapsak da bu pratikleri boş alanlarda önümüzde hiç bir şey yokken yapıyoruz. Önde bir tehlike varken o korkuyla düzgünce acil fren yapmak bence pek becerilebilecek iş değil. O yüzden ABS'ye ihtiyaç duyuyorum. Eğer sürüşüm esnasında ABS'yi devreye sokacak kadar sert fren yapmam gerekirse hem fren yapma becerimi hem de ileriye bakma becerimi sorguluyorum. NEyi yanlış yaptığımı düşünüp tekrar başıma gelmemesi için ne yağmam gerektiğine kafa yoruyorum. Uzunca zamandır -fren denemeleri dışında- motorun ABS'si devreye girmedi ve bunu sevinçle karşılıyorum.