Şimdi arkadaşlar fakir falan diyorlar ama şakasına diyorlar üzerlerine alınmasınlar sonra sağda solda konuşulmasın aa bak bana fakir diyor diye
Örnek Yamaha R6 makinada abs yok. Benim KTM RC 390'da abs var kaydırmalı devriyaj vs var. Bunun para ile alakası yok tamamen motosikletin ne amaçla üretildiğine göre değişir.
Siz gidip pist motoru r6 alıp 200-250 ile giderken ya allah bismillah diye gazoz kapağı açar gibi o frene asılırsanız direk allaha kayıp uçarsınız.
Abs'siz motor örnek R6 benim 3'cü motorum olucak kısmetse. Benim ilk motorum abs'siz di ve 30bin km sürdüm çok güzelde frenleme konusunda kendimi eğittim ve max hızı 110'du ki önemli olan hız değil yüksek hızlarda daha iyi tutuyor firen önemli olan atak kalkıp motoru durdurmakmış.
RC 390'a geçince abs habire devreye giriyor habire ama allah allah lastikmi bitiyor dedim 13-14 binde lastik bitmiş sayılır metzeler m5.
Ama yok yani virajlarda falan baya yatıyor artık motordan ben düşecek gibi oluyorum sağ sola sarkmazsam bu lastik bitmemiş tutuyor bende sorun var dedim.
Daha sonrasında kendimi eğitmeye başladım frenleme yaptığımda eğer abs devreye girerse 1 gün motorla gezme cezası koyucam izinli olduğum günlere diye cezalandırmalı öğrenmeli bir plan yaptım yanlız bu plana köpüklü sular, kaygan yer sıvıları dahil değil tabii ki.
Daha sonradan frenlememin ne kadar geliştiğini nasıl yedirerek dozajlı fren yaptığımı o süre zarfında panikten daha fazla kurtulduğumu ve bana hep normalmil yani gazi açmak kadar basit gelen bir iş olmaya başladı eskiden fren yapmaktan çekinmeme rağmen.
Şu anda absyi en son 2 hafta önce devreye sokmuştum ki buna yağmurlu günlerde hızlı sürüşlerimde dahil.
Böylece kendimi geliştiriyorum ileride r6 aldığımda rahat edicem ve eğitimde alıcam elbette fakat almadan kendimi eğitiyorum.
Ama burası istanbul ve türkiye burada çicek yerine asfalt suluyorlar, adamın aracı yağ kaçırıyor olsun sanayiye kadar idare eder diyor yer yağ oluyor düz giderken altından halı çeker gibi gidiyorsun hafif frene dokununca.
Böyle bir ülkede ben yaklaşık 45-50 bin km yaptım ve öğrendiğim böyle bir ülkede böyle bir şehirde yok abi ABS'siz motor olmaz.
Anca benim gibi kendini devamlı eğiteceksin + eğitim alıcaksın frenleme üzerine ve gerektiğinden sakin gideceksin besleme ile bineceksin bide çok dikkatli olucaksın o zaman kurtarırsın.
Ama abs şart bana göre.