boy' Alıntı:
@saykoshey
O kadar şey yazdım nereye takılmışsın :cyclopsan Japonlar hiçbir şey icad etmemiş, Honda nerde elektronik amortisör nerdeymiş? Kawasaki ne malı? Şunlara bir cevap ver bakalım.
Eh ben bununun kotu birsey oldugunumu soyledim? Sadece gercekleri ortaya koyuyorum okadar. Araba, motor, CD, MiniCD, DAT her turlu esyalarda bu dogrudur. Avrupalilar icat eder ama Japonlar bunu kullanisli bir hale getirip piyasaya surer.
Sen Honda'nin icat edigi birsey soyle bakiyim ben sana o icatin aslini anlatirim. VTEC'den basliyalim. VTEC, "BMW VANOS" ve "Siemens VDO valvetronic" sistemlerinden ornek alinarak yapilmis.
Haa bir de merak ettim, şu her Polo'da ABS var tezin ne durumda? Bence çoğu konuda desteksiz atıyorsun :farao:
Simdi bilmiyorum senin finans, para, sirket nasil yonetilir, depo vs. bilgilerin nasildir ve Turkiyede bu konular uzerine ne egtim gosteriyorlar ama durum cok kolay.
VW'nin yaptigi seri uretim, bir duz urun, ellerinden gelse optiyon falan vermezlerdi ama piyasa oyle. Zaten rahmetli Henry Ford'da bunu soylemis: "Her renk araba yapabilirim, yeterki siyah olsun".
Gene neyse, simdi seri uretimde urununu nekadar bir standarda dogru tutabilirsen okadar karin olur. VW olarak ABS'li ve ABS'siz araba yapacaksan, her iki cesit araba icin fren pompasi, kablo vs. design ve test yapman lazim ve bunu uretip depoda tutman lazim. Is burada bitmiyor, ABS'li ve ABS'siz araba uretmek icin iki ayri uretim treni kurman lazim, yani kisaca her degsiklik icin ekstra masraf yapman lazim ve bu senin kar oranini etkiliyor. Bu isin birde yedek parcasi var, bunlarida uretip depoda tutman lazim.
Bunu muhasebe uzmanlari arastirmis ve VW (diyer firmalar icinde gecerli bu) icin her araca ABS'li mekanik ve kablo ihtiyaclarini baglamak daha ucuza geliyor. Bir frensistemi design ediyorsun, test ediyorsun, uretiyorsun ve depoda tutuyorsun. Tek yaptiklari ABS'siz arabalarda elektronik kontrol cihazini takmiyorlar, bu cihazin takmasi 3 fis ve 2 civata okadar.
Yani kisacasi her arac'da frenpompasi falan var, ama ABS'siz araclarda bu sistemleri kontrol etmek icin elektronik sistemleri olmadigi icin devir disi kaliyorlar ve bu nedenle duz fren yapiyorsun.
Cruisecontrol'da aynisi. Bugun butun araclarin gaz pedali elektronik, fark etmez hangi marka hepsi. Zaten gaz pedali bir bilgisayar tarafindan kontrol edildigi icin cruisecontrol olayi cok kolay, bilgisayar icinde ekstra bir program.
Simdi VW olarak Cruisecontrol'lu ve control'suz araclar icin iki ayri program ureteceksin, test edeceksin vs. Bir tek program uretsen daha ucuz oluyor.
Tek yaptiklari cruisecontrol'suz araclara cruisecontrol kolunu takmiyorlar, okadar.
Yani olay kisacasi suna dogru geliyor, uretim aninda senin urununu nekadar bir standard'da tutabilirsen okadar karin olur.
Hadi bakalim senin zeki aklin bu sefer ne bulacak.