ABS fren sistemi bir motor yardımıyla diski saniyede 8 kere olması lazımdı, sıkıştırıp bırakıyor. super sportlarda kullanılmamasının nedeni virajlarda yatarken diski diski sıkıştırıp salmasıyla oluşan denge problemi. diğer turinglerde dengeyi bozacak kadar yatılmadığı için problem oluşturmuyordu.
Hızla giderken ön lastiği kaydıracak kadar sert fren yapman gerekiyorsa zaten dua etmeye başla o durumda ABS falan hikaye..
Abs nin fren mesafesini uzattığı söyleniyor.
ABS,Kawasaki modellerinde neden kullanılmıyor ?
Anti Blockier System ‘'ABS'',Kawasaki tarafından GPZ1100 modelinde 90'lı yıllarda kullanılmış olup daha çok Touring modellerinde tercih edilen bir fren sistemidir.Zaman içinde iki tekerleklilerdeki kullanımında problemler ile karşılaşılan bu sistemin diğer imalatçılar tarafından kullanımı da oldukça azalmıştır.
cihanpir' Alıntı:ben abs li bir kaç tane motora bindim ve bana sorarsan abs hikaye...özellikle 125 veya 200 lük küçük çaplı motorlarda. O tarz motorlar genellikle şehiriçi yollarda kullanılıyor ve ani durmalar çok fazla oluyor... abs durma mesafeni uzatıyor... biraz tecrüben varsa abs hikaye... aynı zamanda acemiysen bile zararlı olabilir çünkü durabilme mesafen uzuyor...ben ilk abs sistemli 125 lik motora bindiğimde fren arızalı zannetmiştim, meğer abs olduğundan zor duruyormuş..yorumunu sen yap... ne alırsan al şimdiden hayırlı olsun...:cat:
zzr 1400 super sport değildir
ylmzzz' Alıntı:bindiğin motorların markasını modelini yazar mısın
YalaaaanHer zaman ABS daha iyidir.
Racing makinalarda ABS kullanılmaz çünkü yarış motorlarında sürücünün motoru 100% hissetmesi ve en ufak hareketi hissetmesi gerekir. Racing makinalar en ufak hareketi anında gösterir, sürücü her yaptığı hareketi ne eksik, ne fazla motora verdikten sonra karşılığını beklediği şekilde almak ister. Hassasiyet çok önemlidir. Bu tür motorlarda frenaj diğer motorlara göre farklı şekilde uygulanır. O yüzden motor sürücü müdahelesi dışında davranmamalıdır.Neden hicbir racing makinada yok da touring makinalarda var?
Geyik mi yapıyon anlamadım ama neyse :mrgreen: Ben deneyimlerim ve okuduklarım (ki bu da deneyim ve bilgi demek) doğrultusunda konuşuyorum.racede boy ne derse doğrudur
boy' Alıntı:@ylmzzz
Geyik mi yapıyon anlamadım ama neyse :mrgreen: Ben deneyimlerim ve okuduklarım (ki bu da deneyim ve bilgi demek) doğrultusunda konuşuyorum