Sanki asil sorun aynalari kontrol etmende gibi geliyor. ABS'li motor istemek guzel ama arkayi kontrol ederken ani fren yapma ihtiyacindan ABS istemek bana biraz garip geldi. Ilk olarak aynaya bakmab bir kac saniye surmemeli, goz ucuyla bakmak yeterli olmali. Tabi bu konuda kendini iyilestirebilirsin idmanla. Bir de aklima gelen kullandigin motorunun aynalarinin cok asagida kalma olasiligi. Aynalari yukseltmeyi denesen motor degistirmeden once?
hocam haklılık payın var. aynaları genelde hafif içe doğru kullanıyorum tam arkamı görebilmek için. çünkü bazen götüme yapışan arabalar oluyo onları görmek için...
ama genel olarak bence böyle bir teknoloji halihazırda varsa, kaldı ki devre dışı bırakma şansın da var , ve bu teknoloji örneğin avrupada geçerliyse bütün motorlar artık yavaş yavaş bu teknolojiye geçiyosa 15bin 20bin tl verdigin motorda da olsun istersin. bu, şu da olsun bu da olsun oh bütün özellikler olsun herşeyi full olsun gibi bi görgüsüzlük degil, sadece güvenlik. abs kullanmadım hiç ama bu bir güvenlik önlemidir. kask gibi yelek gibi düşünmek lazım...
absye ne gerek var ya ben zaten iyi sürüyom mantığı bana biraz varoş , sözüm meclisten dışarı apaçilik gibi geliyo. kazaların çoğu motosiklet sürücülerinin panik yapıp kaydırmasıyla oluyomuş. burda canımız söz konusu. o yüzden atıyorum 1000 tl fazla verip bu önlemi almak gerekli bence..
bi de burası türkiye : viraja girdin virajda yağ var, su var çukur var tırtık var... marmaris yoluna gittiysen anlamışsındır demek istediğimi..
abs belki de 1 yıl hiç kullanmak zorunda kalmıcam, ama bi an gelicek ve o beni kurtarıcak. kaldı ki hiçbir zaman absye güvenip tehlikeli sürüş yapmıcam. zaten agresif bi sürücü de değilim.
motoru her türlü değiştiricem ve son motorum olsun istiyorum , bu yüzden bu abs eksikliğini hissedip pişman olmak , tekrar motor değiştirmek istemiyorum.
iyi forumlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:03 ----------
arkadaşlar foruma daha bugun kaydoldum, henüz ilk yazdığım konu olmasına rağmen bir çok arkadaştan yardım cevabı geldi. forumunun ölü olmaması herkesin ilgili olması çok hoşuma gitti. hepinize çok teşekkür ederim. bundan sonra ben de aranızdayım, aktif olarak forumu kullanıyorum.