SuSpect
Madem bu kadar nefret ediyorsun ABS'den, ABS'NİN SİGORTASINI ÇIKAR ÖYLE KULLAN O ZAMAN ARABANI.
ABS'nin ne olduğunu anlayamamışsın. Senin arkadan çarparak kaza yapmana sebebiyet veren ABS değil SENSİN. Kendi kelimelerinle yazmışsın "Yolda ilerlerken çok dibine girdigim arabanın" diye. Yakından gitmemeliydin. Ben ayarlıyorum kitlenmemesini diyorsun ama yol koşulları sürekli değişiyor. Kum olur, su olur, kapak olur, çıkıntı olur, girinti olur asla ABS kadar iyi kilitlenme koruması yapamazsın ayağınla. Gerçek dünya koşullarında OTOMOBİLLERDE KURU YOLDA ABS DAHA ÇABUK DURUR. Kuru yolda abssiz otomobille absli otomobilden daha çabuk burabilmek için %100 mükemmel bir şekilde tam tekerleğin kilitleneceği noktada tutman gerekir bunuda yapamazsın. Gerçek dünya koşullarında bu şekilde sürekli değişken (dinamik) sürtünme koşullarında böyle bir fren ayarı yapman imkansızdır. Kilitlendiği andada bıraksanda bırakmasanda absden daha geç durur. ABSde frenlerken bir yandan manevra yapıp hedeften kaçmakta cabası. Forumda insanları yanlış bilgilendiriyorsun. El freni olayı zaten bir saçmalık, arka tekerlekleri el freni ile kilitlemek arabanın yan dönmesine yol açabilir. Daha çabukta durdurmaz. ABS arka tekerleklerden elde edilebilecek tüm sürtünmeyi kullanıyor. El frenini çekersen sabit aynı yüzey temas eder ısınma olur sürtünme azalır mesafe uzar. Ben abssiz otomobili kaydırmamayı bilecek tecrübeli bir insanırm diyorsun. ÖYLE BİR İNSAN DÜNYADA YOK. İki kere becerirsin bi kere kitlenir. Ayrıca kilitlenmemesini sağlıyor olmak maksimum frenleme elde ediyorsun anlamına gelmez. Ancak tam limitinde ayarlayabilirsen mümkün olan bir şeyden bahsediyorsun, buda im-kan-sız. Koca dünyada yapan insan yok birtek sen yapıyorsun.
Kimbilir cevap olarak neler neler yazacaksın ama kendin abs kullanmak istemiyorsan yukarıda söylediğim gibi çıkar sigortasını araban aynı şekilde abssiz olarak devam edecektir. Bir gün ABSLİ YADA ABSSİZ duramayacağın bir mesafede önüne engel çıkarsa görürüm... :farao:
Ne okursanız okuyun, ne duyarsanız duyun. GERÇEK KOŞULLARDA ABSNİN NORMAL FRENE GÖRE DAHA UZUN DURMASI YÜZDE BİR İHTİMALDİR. Gerçekte ya bazen yer kaygandır, ya bazen mükemmel frenleme yapamazsınız, ya bazen hedefe olan mesafe en mükemmel frenleme için bile kısadır. ABS her türlü daha çabuk, daha güvenli durmanızı sağlar. Yada durmadan hedefin yanından kaçmanızı sağlar. Suspect öyle bir yazmışki, ABS iğrenç bir şey çok kötü tüm dünyada kaliteli arabalar kullanıyor ama hepsi çok kötü. Kendisini çok tecrübeliymiş, bende o zaman kendisine sigortayı çıkartıp otomobilini ABSsiz kullanmasını tavsiye ettim.
Not: Otomobille 280.000 km şehiriçi yol yaptığımı belirtmek isterim. Dünyanın çevresinin 7 katı yapıyor.
Benım anlayamadığım sen benı tanımadan etmeden nasıl bu kadar kesin konuşabiliyorsun? 280bin km yapmak hiçbirşeyi değiştirmez, babamda 30senedir araba kullanıyor ama benım 4 senede edindigim bilgi ve tecrube ile aynı düzeydedir. Sonuç olarak ben bu işin kitabını okudum arkadaşım, neyin ne oldugunu iyi bilirim. Sigorta çıkartmakla iş bitse tmm fakat kullandıgım araba aile arabası ben abs siz yaparım ama annem, babamda o arabayı kullanıyor. insanlık hali unutkanlık.
"-) Abs siz frene sert bastıgında ne olur. lastik kitlenir ve asfaltta duruncaya kadar kaydırmaya başlarsın, lastik ısınır ve ısınma sonucu duruş mesafesi artar, bunu doğru demişsin.
2-) Peki 20km hız ile giderken, (ben sporcu bir kişiyim 50m. koşularım var ve saatte 18-20km hız yapıyorum, dunyanın en hızlı 100m. koşucusu saatte 28km/hız yapmıştır. yani bir koşu hızından bahsetmye çalışıyorum) abs siz araçla frene bastıgında fren tekeri kitler ve lastik kaydırmaya başlar.
Sonuç: Bu iki olay arasındaki buyuk fark biri uzun mesafeler boyunca asfalt üzerinde kaydırma yapıyor, digeri kısa mesafede. Yani zemin kuru ve 20km ile giderken lastik eger direk kitlense idi hemen duracaktım ama abs "ver-kaç, ver-kaç" yaptıgı için mesafe uzadı. DÜŞÜK SÜRATTAKİ FREN KİTLENMELERİNDE LASTİKLER HEMEN ISINMAZ.
Ben karda,yağmurda da abs li araç kullandım, kaydırmamasını bekledim ama yinede kaydırdı, ha bu normal o kadar olur. fakat ben yine yağmur ve karda aynı aracın abs siz olanını kullandım, bu araba daha cok kaydırdı ama aynı şekilde, aynı mesafede durdum.
Kısacası şukadarını söylüyorum;
İnsanları tanımadan, ne iş yaptıklarını bilmeden, herkesin öngördüğü yargıyı savunma uğruna yorumlar yapma ltf.
Ben sadece kendimi anlatıyorum, şahıslar bundan kendine pay çıkarırsa ne mutlu veya senın gibi karşı çıkarsada ne mutlu ama saygı, sevgi çerçevesinde olmalı Özellikle YARGILARA, KESİN GÖZÜ İLE BAKILMAMALI. En basit örnek benım ve ben
YALANCI DEĞİLİM o yüzden bana imkansız gibi yorumlar YAPAMAZSIN !