abs disklerden gıcırtı geliyor

arkadaşlar benim on ve arka disklerden acayip şekilde gıcırtı geliyor ne yapabiliriz... teşekkürler

Makine ye sor burada en deknik cevabları o verir
birazdan gelir cevap yazar..........:mrgreen:

diskle kalipere toz kaçtığı zamana çok gıcık ses çıkartabilir biraz tazikli su tut ve tekerleri çevir daha büyük sorun yoksa eminim kesilir.:cat:

Öncelikle duymadan birşey diyemem ancak servise gidip balataların durumuna bir baktır. Eğer normal kalınlıkta ise muhtemelen toz, kum vs. girmiştir. Basınçlı su tutup temizleyip tekrar deneyin. Eğer aynı şekilde ses geliyorsa kullanılan balata çok sert malzemedendir ve ses yapmaya devam edecektir. Eğer ısındığında ve kullanımda geçiyor ise toz ihtimalini kuvvetlendiriyor.

brembo frenlerde ses falan yok ama diğerlerinde var mondiallerde ise koro eşliğinde oluyo:)

Mengu16' Alıntı:
Diske yağ sürülmez.Sonucu kaza , yaralanmaya hatta ölüme kadar varabilir.
Ya şaka yapıyorsunuz yada ...

Hay allahım yaw...Bunu da ciddiye alıyorsanız...Kimse bir şey yazmasın...Adam heralde şaka yapıyor...Yosa dili niye çıkarsın...:queen: :silent:

benim diskler çok öterse ben bazen sürüyom yağ ama çokaz yağ çubuunun ucunu deyiriyomsadece ses kesiyo ama ben ayarını tutturdum artık siz denemyin bence

abs hidroliği die bişi var. motorlarda da varmı bilmiorum. yada bilen arkadaşların dediği gibi toz kaçmış olabilir. bir bile göstermekte yarar var ..

abs yok sanırım. sesinde abs ye özel bi yanı yoktur. disklere toz girmiştir.
eğer periyodik bir ses geliyorsa disk balans yapıyor olabilir. yani eğilmiştir. ama büyük ihtimal diğer motorlarda da olduğu gibi tozdur.

dıskler hangı boyutda? buyuk dısklerde genelde oluyor bu. dısklerin ustunde fren yapa yapa ınce fılm gıbı bır sıvı olusuyor. bunu sokmek ıcın sanayılerde sprey var ama bu gecıcı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar