Sıfır alacaım orası kesin.Ve karar verdim artık CBR125 alacaım.şu kredi işleri nasıl yürüyor?bilgisi olan birazcık anlatabilir mi?
Kredi olayı su sekılde oluyor.2 cesıt kredi kullanabılırsın motorsiklet için. 1.si tasıt kredisi seklinde olan 2.si ihtiyac kredisi sekline olan.
Tasıt kredisini her banka motorsiklet için kllandırmıyor arastırman lazım onu.Tasıt kredisi alıncada kredi borcun bıtene kadar aracın banka tarafından ıpotek altına alınıyor, satamıyorsun yani.Ayrıca cogu bankada 1 yasından buyuk motorlara kredi cıkarmıyor.Kredi faiz oranları dıger kredilere gore daha uygun tabi.bide kredi masrafları falan var dosya parası adı altına 320 ytl falan tutuyor.kredi alcagın mıktardan dırek cekıp alıyorlar masraf ucretını.
İhtiyac kredisi de herhangi bir bankadan alabılıyorsun 2 seklı var masraflı ve masrafsız dıye. masrafsız alırsan dosya masrafı almıyorlar kredıden.Fakat faız oranı masraflıya gore bıraz daha yuksek oluyor.Her ıkısıde tasıt kredı faız oranlarından daha yuksek.Ben kaba bır hesap yaptım assagı yukaru 5000 ytl ye 18 ay faızle alırsan masrafsız kredı daha avantajlı oluyor.Bosuna masraf odemıyorsun.5000 ytl de 350 ytl %10 a yakın oluyor cunku.Ihtıyac kredisi için fazla formaliteylede ugrasmıyorsun ayrıca.Daha onceden musterısı oldugun banka subesıne gıdersen daha da kolay cıkartırsın.iyi forumlar