ABİLER Bİ EL ATIN :)

arkadaşlar benim bi sorunum var, bu işte daha çok çok yeniyim, motosiklet sürmeyi internetten öğrenip ertesi gün pata küte motosiklet almış birisi olarak bu sorunumu sizlerle paylaşmak istiyorum

öncelikle makinem mondial xtreme max 150 gittim aldım 2.el ancak bu gaz kolu benim kafamı karıştırdı şuan acemiliklerimi atmış olsamda henüz tıkırında çalışan bir motosiklete binmediğim için sorunun nerden kaynaklandığını anlayamadım

gaz kolunu sonuna kadar çevirince devir düşüyor, güç düşüyor, çekiş düşüyor neden sizce?

anlamadım ama kesiciye giriyor olabilir mi? devir o kadar yükselmeden düşüyorsa boğuluyordur.

Max'te kesici yok. Motor sıfır mı ikinci el mi bilmiyorum ama hava ayarından karbüratöre bujiye vs vs bir sürü nedeni olabilir.

Forumda cevabını kolay bulamazsın bence.Git tanıdığın bir ustaya o motoru tamir ederken sende sor merak ettiğini muhtemel doğru olan cevapları o verecektir sana.

İkinci el araç almanın güzel tarafı da bu olsa gerek, ben otomobil aldım 2 3 adım ilerisinde artık motor ustası olabilirim :)

Bir süre sonra kendin sorun çözmeye başlıyorsun. Şimdilik sen bir ustaya göster.

Mardin İl Temsilcisi
Motosikleti
Yamaha XS
X treme çok iyi tercih ama sorun için bi servise başvur kardeş

gidicem bakalım, motosikletten memnunum ama ana yola felan çıktın mı hız yapamıyor heleki yokuş yukarı biryer ise tın tın tın

Merhaba
Eksozdan da siyah duman atıyormu ??
Hava filtresini kontorl edermisiniz ? Aşırı kirli olabilir. en nihayetinde 2.el almışsınız...

Acaba yokuşta falan vites yüksek kalıyor çekişi düşüyor olabilir mi

Jikle en altta olcak yeterli hava gitmezse hız yapamazsın hava filtresini temizleyin jikleyide en altta kullanın

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:47 ----------

bunlar normal gözüküyorsa buji değişimi yapın ama sorun jiklede gibi gözüküyor

gidicem bakalım, motosikletten memnunum ama ana yola felan çıktın mı hız yapamıyor heleki yokuş yukarı biryer ise tın tın tın

merhaba bu sorunun motor yüksek devirler iken yapıyor değil mi ? eğer öyle ise, benzin filtresini ve yakıt hortumlarını dakontrol etmen gerekecek. yüksek devirde motorun ihtiyacı olan yakıtı alamadığı için devir düşer..

Umarım jiklededir sorun şayet aldigimdan beri orta konumda duruyor, yani benim hissettigim motora yakıt gidiyor ancak hepsini verimli olarak kullanamiyor, hava filtresine baktım temiz :(:(

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:08 ----------

sorunum çözüldü, teşekkürler ozgranl, makinem megerse 50cc lik motor gibi çalışıyormuş şuan tam performans alıyorum galiba öyle ki motorun gücü en az 5 kat arttı :D:d::D çok yakma problemide ortadan kalkarsa tadından yenmez, bu arada ben jikleyi orta konumda en az 200km kullandım umarım bir sorun olmamıştır

Mardin İl Temsilcisi
Motosikleti
Yamaha XS
:)) birader ilk marşta dene çalışmadı mı jikleyi yukarı kaldır en yukarı çalıştır 20sn gaz ver sonra alta al ama dikat et viteste unutma bunları yaparken :) sonra en alttayken biraz gaz ver bırak sonra ta vitese git. Ha bide dipnot;

Depo musluğu en aşşağı çevirince normal ortada kapalı yukardaykende yedek açıkmış. ben bunu yeni öğrendim ;) :pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar