Abi lütfen dövmeyin

Ülen paraniz olsa hepiniz GS1300 ADV alirsiniz pis fakirler. 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣
Param olsa şunu alırdım ben yaw. Adam motora Ferrari V8 motoru koymuş hocam!!! Motoru motora kırdırıyorlar!! Buradan Maranello yetkililerine sesleniyorum!! Bak gör elalem neler yapıyor siz daha F1'de son 45 yılda 6 şampiyonluk almışsınız sığır herifler!!

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bakım durumunu da paylaşır mısın?

Motoru alacak olanların yapması muhtemel masrafı var mı yakın kilometrelerde?
xmax 250'lerde 20bin'de ağır bakım var ama ben henüz 11bin km olmuşken bu kayışın ömrü 5 yıldır kontrol edilsin deyip kayış ve bakaları değiştirtmiştim, daha en az 10bin km dayanır onlar. Bakımları hep yetkili servislerde yaptırmıştı zaten, yetkili servis dışında yere gitmemiştim.
Hatta geçen sene vstromu alırken istanbula xmax ile gittim, yamaha yetkili servisine gittim en son bir yıl önce yağ değişmişti km dolmadı ama bir bakım yaptırın, orasını burasını iyice kontrol ettirin demiştim, gidonda çukura girince tık tık bir his vardı, gidon rulmanından geliyor bu ses sıksak idare eder demişlerdi, onu da değiştirin deyince 10bin küsür daha masraf eklenmişti ama her şeyi tam olsun istedim. Fren balataları da en az 10bin gider, lastikler michelin city grip, henüz 8bin km yapmıştır onlar da en az bir yıl daha gider.

Haziran'da İstanbul'dan Lüleburgaza getirmeden önce bir yıl kapalı otoparkta yattı motor aküsü bitik deyip yeni yuasa akü aldım, evde bir güzel şarj edip istanbula gittim, yeni aküyü takıp eve sürdüm. Eve dönünce de burada vstromun bakımlarını yaptırdığım ustama götürdüm, yağ değişiminden sonra henüz 500km bile olmadı ama bir yılı geçti eski yağ kalmasın içinde deyip castrol 10-40 scooter yağı koydurdum, hava filtresi temiz çıktı değiştirmeye gerek yok sadece açmışken varyatör temizliği de yaptım demişti usta. Yetkili servis dışında ilk defa bu ustaya gitti o da basit yağ değişimi oldu.

Sis farlarım bozulmuştu, düğmesinin su geçirmez contaları eskimiş falan öyle bozuk sis farları ile gezmem deyip bu yaz başı knmaster'dan bir çift yeni sis farı ve düğme/modül/kablo seti alıp onları burada eskileri söktürüp taktırdım. Sırf sis farları bile 5bin lira masraf çıkardı, usta bi ne masraf ediyorsun senin satmaya niyetin yok mu dese de 5-6 kez binecek bile olsam bu halde binmek rahatsız ediyor motora keyif için biniyorum zaten deyip yaptırdım.

lastiklerde formulax var, hiç çivi girmedi, sıfır lastik alınca jel koymuştum.

ön tarafta ön camın arkasında göstergelerin üstüne gp-kompozitin navigasyon barı diye sattığı barı alıp takmıştım, telefon tutucu orada takılı, gidona telefon tutucu takınca göstergelerin önünü kapatıyor hem yakında olunca benim ihtiyar gözler görmüyor.

Anlatırken tekrar sevdim motorumu, ilk fırsatta şehrin kıyısından 4-5km dışına çıkacak şekilde turlayayım, ağır vitesli motordan sonra bisiklet gibi geliyor, vstromdan daha güzel viraj dönüyor.

Sele'de yırtık, eskime falan yok, her yeri pırıl pırıl, sadece toz olmuştur, üzeri kapalı yerde duruyor ama yine toz oluyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ülen paraniz olsa hepiniz GS1300 ADV alirsiniz pis fakirler. 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣
Abi niye açık ediyorsun, tabi ki param olsa hemen en dolusundan GS 1300 ADV alırım bütün çanta seti aksesuar, koruma demiri çantaları depo üstü çanta falan donatırım, önüne de sarı sarı sis farlarını döşerim sonra köfteciye sürerim. :ROFLMAO:

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Abi niye açık ediyorsun, tabi ki param olsa hemen en dolusundan GS 1300 ADV alırım bütün çanta seti aksesuar, koruma demiri çantaları depo üstü çanta falan donatırım, önüne de sarı sarı sis farlarını döşerim sonra köfteciye sürerim. :ROFLMAO:

Gözlemeciye diyecektin dilin sürctü herhalde. Köfteciler V-Strom tayfasinin mekani :cool:

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Hocam Almanya'da yaşıyorsun ama Türkçe maşallah körelmemiş, aksine baya keskinleşmiş.
Yurt disinda yasamaya baslayinca dile karsi davranis baskalasiyor. Bazen ana dilimdeki cümlelere google translate muamelesi yapiyorum ve ortaya böyle sonuclar cikabiliyor . Haddimi astiysam affina siginirim sadece neselenmek adina yazmistim.

Sevgilerimle

Motosikleti
Triumph Trident 660
Niye la? Ben 125'ten 250'ye geçtim baya hayatım değişti. Şehir içinde akıyorum fıtı fıtı. Yani imkanım olsa 650'lik alırdım tabi o ayrı mesele ama kademe kademe arttırmak daha iyi benim için. Yaşım 26, 35'e geldiğimde 10,000'lik motor sürebileceğim :)
Orta-üst segment alıp uzun süre motosiklet alacağım muhabbetlerine girmek istemiyorum

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi bir iki seneye arnavutköye taşınıyoruz bol köfteli günler bekliyoru bizi o zamanlara kadar motosikletide yükseltmiş olurum umarım 😁
Arnavutköy derken şu Avrupa yakasında Boğaz kıyısındaki Arnavutköy mü yoksa 3. havalimanı yakınlarındaki uzak olan Arnavutköy mü?
Uzak olan arnavutköyse işin daha kolay, havalimanı yolundan Çatalca/Subaşı, oradan Saray dedin mi Trakya'dasın zaten, köftecilerden köfte beğen.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Arnavutköy derken şu Avrupa yakasında Boğaz kıyısındaki Arnavutköy mü yoksa 3. havalimanı yakınlarındaki uzak olan Arnavutköy mü?
Uzak olan arnavutköyse işin daha kolay, havalimanı yolundan Çatalca/Subaşı, oradan Saray dedin mi Trakya'dasın zaten, köftecilerden köfte beğen.
Keşke boğaz kıyısındaki yer olsaydı lakin sazlıbosnaya taşınacağız 😂

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Yok abi ben GS de alsam köftecilere sürerim, hem bizim Trakya'da gözlemeci çok yok, her köyde bile çok güzel köfteciler varken gözlemeyi ne yapayım. :ROFLMAO:
Abi bir iki seneye arnavutköye taşınıyoruz bol köfteli günler bekliyoru bizi o zamanlara kadar motosikletide yükseltmiş olurum umarım 😁
Gözlemeciye diyecektin dilin sürctü herhalde. Köfteciler V-Strom tayfasinin mekani :cool:

🤫🤫🤫🤫

korv1xt.png

Disclaimer: Alıntıdır. Tüm hakları yapımcısına aittir.
NO COPYRIGHT INFRINGEMENT INTENDED, I DO NOT OWN THIS ART/PAINTING IN PART OR IN WHOLE, IT BELONGS TO IT'S RIGHTFUL OWNER.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
🤫🤫🤫🤫

korv1xt.png

Disclaimer: Alıntıdır. Tüm hakları yapımcısına aittir.
NO COPYRIGHT INFRINGEMENT INTENDED, I DO NOT OWN THIS SONG/MUSIC IN PART OR IN WHOLE, IT BELONGS TO IT'S RIGHTFUL OWNER.
Tam avukatı arayıp hakkınızda dava açacaktım yazıyı gördüm durdum. :D

Böyle diplomaya sahip başka hangi köfte yiyicisi ve V-Strom seven var? :D

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Tam avukatı arayıp hakkınızda dava açacaktım yazıyı gördüm durdum. :D

Böyle diplomaya sahip başka hangi köfte yiyicisi ve V-Strom seven var? :D
+ Durun, lütfen ateş etmeyin, ben de köfteciyim.
- O zaman neden o lanet Alman motoruna biniyorsun ?
+ Şehrimde Suzuki servisi yok.

The Köftecist - 2002.

Hakkını helal et, kaydetmiştim masaüstüme. Nasip oldu kullandım, hak sahibi aktif birisi neyseki, buldu beni :D.

Motosikleti
Ns200 15"
+ Durun, lütfen ateş etmeyin, ben de köfteciyim.
- O zaman neden o lanet Alman motoruna biniyorsun ?
+ Şehrimde Suzuki servisi yok.

The Köftecist - 2002.

Hakkını helal et, kaydetmiştim masaüstüme. Nasip oldu kullandım, hak sahibi aktif birisi neyseki, buldu beni :D.
Yav abi lafımı olur, buraya bir şey paylaşıyorsak isteyen istediği gibi kullanması için. Helali hoş olsun.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
10 Gün önce Balıkesir'de köfte yemeye gittim, bulduğum mekan muazzamdı. Hani öyle köfte yemek için İzmir'den Trakya'ya gidecek kadar sapık değilseniz alternatif olarak Balıkesir'de de leziz ve iyi bir mekan var bilginiz olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar