Abi bu motorun ışıkları nereden sönüyor !

Kızıltoprak'tayım bir motosiklet bayisinden çıkıyorum...

Karşımda altlarında bayiden yeni çıkardıkları beyaz Honda PCX 125, yarı şaşkın yarı alaycı, ne bileyim birazda komik 2 genç yolumu kesiyor.
-"Abi bu motorun farı nereden sönüyor" diye soruyorlar.

İrkilmiş bir tavır takınarak öylece bakıyorum... Ve "Bu motorun farı sönmez" diyorum.
-Ama benim çançin'in ki sönüyordu ? diye atılıyor hemen. Doğrusu Farların sönmezi gerekir herhalde Honda bu işi bilmiyor :)

Hayatında hiç gerçek bir motor sürmemiş belli, Fazla bilgiside yok.
Soruları beni şaşırtmaya devam ediyor..

-Abi biz bu motoru yeni aldık, Arkadaşla Yalovaya gideceğiz, Ancak arkadaşta kask yok
Polis ceza yazar mı ?

"Kask Yok Polis Ceza Yazar mı?" Cümlesini çekip çıkarıyorum hemen. Tekrar ediyorum içimden. Doğrumu duyuyorum diye.

Bir taraftan, artçı arkadaşın büyük ve siyah güneş gözlüklerine bakarken, diğer taraftan acaba sırada
o kocaman gözlüklerin onu koruyup korumayacağı sorusu mu var korkusuyla birden irkinip kendime geliyorum..

-"Dostum bırak polisin ceza yazmasını Kasksız motora binilir mi?" Hemen gir şu mağazalardan birine kendine bir kask al.
Yoldan bir taş sıçrarda ölür gidersin. 3 - 5 lira hayatından daha mı değerli..

İkna çabalarım, gençlerin iç huzurunu rahatsız ediyor. e şimdi ekstra masraf kalkıp kask alacaksın ayrı bir gereksiz masraf!
Motorun yan ayaklığını indirip üstüme doğru geldiklerinde Bir ara bir tanesi yerden bir taş alıp kafamı yaracak sandım.

Tam topuklayıp kaçmayı düşünürken, sonunda Kaskı almaya karar verdiklerini söylediler. Nedensiz sevindim :)

Seviyorum sizi.

Cumartesi yaşadığım olayı belki biraz teşbihle ve abartarak yazdım :)

sürçü lisan ettiysek affola

kask takılır mı abi sende abartmıssın. Motora kasksız binilir. Yoksa motorun üzerindeki gözlüklüyü filan kim görecek. Yanlış yapmıssın cocuklar tanınmayacak sımdı hava basamayacak :D :)

şaka bi yana böle apaçilere uyuz oluyorum. Kasksız motora binenleri kınıyor. Şimdiden Allahtan rahmet diliyorum. Çocukları kask için ikna ettiğin içinde tebrık edıyorum :)

Not: K-A-S-K: KAZA ANINDA SENI KORUR.

bence apaçi değiller.Öyleolsalar vicdanları rahatsızolup kask almazlardı diye düşünüyorum :) iyi yapmışsınız

Bencede apaci değiller ama motosiklet kültürü eksik sanırım , kask alıp yola devam etmeleri umut verici bi gelişme , sizi de vesile olduğunuz icin tebrik ediyorum

Kesinlikle apachi değillerdi :) temiz çocuklardı. Sadece bilgisizlik diyelim.

Ben burada bir apaçi gördüm. Neden kask takmıyorsun? diye sordum; "ben polisleri tanıyorum" dedi. ..ve beyin kaçarak uzaklaşır.

kask takılır mı abi sende abartmıssın. Motora kasksız binilir. Yoksa motorun üzerindeki gözlüklüyü filan kim görecek. Yanlış yapmıssın cocuklar tanınmayacak sımdı hava basamayacak :D :)

şaka bi yana böle apaçilere uyuz oluyorum. Kasksız motora binenleri kınıyor. Şimdiden Allahtan rahmet diliyorum. Çocukları kask için ikna ettiğin içinde tebrık edıyorum :)

Not: K-A-S-K: KAZA ANINDA SENI KORUR.

Valla oradan uzaklaşırlarken iyiki bana rastladılar dedim içimden...

Mersin İl Temsilcisi
kaskçılarla ortakmısın be ustaaaa...
ben de güneş gözlüğüyle korunuyorum...
haa, bir de şemşiyeyle korunuyorum.
ver size yaptığınız iyiliğin karşılığında bir video armağan ediyorum :)
tam bir ibretlik...
[YT]EYsLDWt2EGg[/YT]

bencede apaçi değildirler, apaçilerin pcx i tercih edeceğini sanmıyorum :)
tek açıklaması; tecrübesizliktir diye düşünüyorum.

kaskçılarla ortakmısın be ustaaaa...
ben de güneş gözlüğüyle korunuyorum...
haa, bir de şemşiyeyle korunuyorum.
ver size yaptığınız iyiliğin karşılığında bir video armağan ediyorum :)
tam bir ibretlik...
[YT]EYsLDWt2EGg[/YT]

Vallahi dumur oldum o videoyu izlerken, adamın haline çok üzüldüm. İçimize oturdu herhalde yorum bile yazamadı kimse

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar