abi bi yardım edin şu acemiye

Öncelikle hepinize merhaba abilerim(size abilerim diyorum çünkü sitedeki yaş ortalamsı benden büyük)

önümüzdeki sene yaşım motor ehliyeti almaya müsait olcak ve ben tam bir motor hastasıyım bana tavsiye etceğiniz motorlar üzerinden yola çıkarak bir motor alcam yani alcağım motor hem çok pahalı olmucak hemde güzel bişey olsun istiyorum benim motor bilgilerim sizinkinden daha kıssıtlı olduğu için sizin bilgilerinize güvenerek alcam yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

motoru ailemden destek almadan alcağım için 4milyarı geçemem motor modeli fark etmez ama spor olması daha iyi olur ben biraz iri kıyım bir insanım 1.86 boy 76 kg yim üstünde çocuk gibi kalmayayımda bide motorun biraz gösterişli olmasını istiyorum motor tecrübem war ama öle yüksek cc li değil süper 52 kullandım yardımlar için ty

Son düzenleme:
motor tecrüben varmı yokmu,nasıl bi motr istıyosun,chopper,commuter,spor istiyon galiba,bütçen ne,bunları bi yaz ona göre cevaplar çoğalacaktır:cat:

bence önce ehliyetini al.sonra ne tür motor istiyosun ona karar ver.sonra motoruna göre korumalarını al.en son motoru alırsın zaten o en kolay iş...:wiinkk:

Kardeşim o fiyata 2. eL bi cbr 125 tarzı bişi alabilirsin ; yalnız sana ufak mı gelir bilemem ! Madem yeni baslayacaksın ; alırsın daha sonra alısınca deişirsin :)

ya iyi diyonuzda şimdi araştırmak lazım alcağım zaman araştırmam direk gider alırım ben kanuni tiger beğendim ama iyi değil diyolar :pr:

kahrolsun parasızlık

o zamana kadar kim bilir hangi modeller cıkar.Hem Fiyatlarda düşer...Acele etme Korunma ekipmanlarını tamamla Kaliteli bi kask ont dizlik vb gibi

Sitede ki hatunları yok saymasaydın be evladım. :mrgreen:

bence elindeki bütçeye göre parasız değilsin,

çok güzel motorlar alabilirsin üstüne ekipmana da paran kalır.

benim sana tavsiyem, hatta şiddetle vurgulamak istediğim bir nokta; motoru gösteriş için alma! göze güzel gözüken motoru alma, insanların bakacağı motoru alma. bırak çirkin olsun, bırak eski olsun bırak insanlar kurye motoru desinler. o motoru kullan, tecrübe edin 5000 km civarı, sora yükselt, yavaş yavaş.
ondan sonra dünyanın en gösterişli en dikkat çeken motorunu alırsın istersen, bütün gözler de sende olur, istersen havanı da atarsın...

motora başlarken senin hissettiklerini hissederek seçim yapmaya çalıştım....
çok zordu o seçimi yapmak, sonuçta da doğru bir seçim değildi.

unutma, şu anda motor seçerken senin önceliğin, cc ve ağırlık bakımından sana uygun olması, başka bir şey değil.

bir önceki motorum cbf 150 ydi. boyu 2.05 olan arkadaşımla kullandık gayet rahat biniyordu.

4000 ytl bütçeyle

ybr 125, cbf 150 tarzında motorlar düşünebilirsin. çin malına gitme, onun yerine temiz, ikinci el, bilinen marka al.

umarım yardımcı olmuşumdur.

ya iyi diyonuzda şimdi araştırmak lazım alcağım zaman araştırmam direk gider alırım ben kanuni tiger beğendim ama iyi değil diyolar :pr:

kahrolsun parasızlık

Kardesim sana biz öneririz sende bakar inceler sana uygunsa gider alırsın. Önce ehliyetini sonra korumalarını al bakalım sana ne kadar para kalacak. En son alacagın sey motor olmalı. Tabi kendi saglıgını dusunuyorsan.
Birde söyle söyleyeyim hitap tarzından anladgım armut piş ağzıma düş mantıgı. Bu dusunce ile motor alırsan kafanı :pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla şu aralar chooperları inceliyorum cin işi olanları Keeway SL 150 ve 250 modelini tiger 250 yi RegalRaptor250 yi inceledim baya sonunda RegalRaptor250 yi beyendim CBR 125 hoşuma gitmedi Çok yakıyor dediler klasmanına göre hız da düşük 120 görüyor Max. RegalRaptor da karar verdim bilgine

senin boy ve ebatlarına cbr 125 küçük kalır.aslında o kalıba enduro yakışır ama dediğin gibi imkan meselesi.cbf 250 veya twister elindeki paraya bulabilirsin

sağolun ağabeylerim bu sene süper 52 ilen devam edelim hemde ekip man toplayalım önümüzdeki sene honda cbf 250 leri beğendim kısmetse alırız bide tek bi sorum kaldı :) bu cbf 250 yada twister ortalama 2. el kaç ytl dir(bu arada tubis kusura kalma sitede bayan olduğunu bilmiyordum)

bu arada hepinize teşekür ederim yardımlarınızdan dolayı sağolun

valla kardeşim 4 lira paran varsa hiç kimseye daha bişey sormana gerek yok almışken bikere al en ıyısını al al bitene CBF 150 hem yüksek hem spor hem fazla yakmıo bendede var çok memnunum ha bide cbf 250 ler pahalı aşar senı parçası çok pahalı ok

kafana takılan bişey olursa yardımcı olurum sana bu işlerde ufaktan başla sonra büyüğünü alırsın sabret bende bu cbf 'i alanakadar kaçtane motor deiştirdim ilerki zamanlardda twistir alırsın takma kafana dediğim senin için çok uygun genede sen bılırsın

2.inci el cbf250 lerde 5.6 arası

Son düzenleme:
criser arıyorsan sana savage 650 yi tavsiye ederim biraz eski modelini alabilirsin 4 milyar diyorsan tahmini 97-99 model arası

valla kardeşim 4 lira paran varsa hiç kimseye daha bişey sormana gerek yok almışken bikere al en ıyısını al al bitene CBF 150 hem yüksek hem spor hem fazla yakmıo bendede var çok memnunum ha bide cbf 250 ler pahalı aşar senı parçası çok pahalı ok

kafana takılan bişey olursa yardımcı olurum sana bu işlerde ufaktan başla sonra büyüğünü alırsın sabret bende bu cbf 'i alanakadar kaçtane motor deiştirdim ilerki zamanlardda twistir alırsın takma kafana dediğim senin için çok uygun genede sen bılırsın

2.inci el cbf250 lerde 5.6 arası

abi iyi diyonda cbf 150 alsamda bu motor beni 50-60 km götürür mü yoksa yorarmı _?

(haıyr kız üye almak yasak değil )

Kardeşim o fiyata 2. eL bi cbr 125 tarzı bişi alabilirsin ; yalnız sana ufak mı gelir bilemem ! Madem yeni baslayacaksın ; alırsın daha sonra alısınca deişirsin :)

afedersin cakalaz senin yazın üzerinden kouşacağım...

arkadaşlar yeri gelmiş, konu uygunken bişi söylemek istiyorum; belki yanıştır, ve belki başka arkadaşlara tavsiye ederek ben de yapmışımdır, ama ben böyle düşünüyorum ve size aktarmak istiyorum...

kardeşim seneye ehliyet alabileceğini söylüyorsun, yani 16 yaşındasın. seneye 17. evet cbr 125, cbf 150 güzel motorlar ama bu yaştaki kişiler - hatta çocuklar demekte bi sakınca olmasa gerek - bence bu motorlara binebilecek yaşta değilller, sadece ehliyet yetmez...

Fiziksel yapınınız uygun olsa bile, eğer istisna değilse, zihinsel yapınız uygun olmayacaktır. Öyle güçlü bi motora - ki bence göreceli olarak güçlü - binmek için belli bir olgunluğa ulaşmış olmak gerekir diye düşünüyorum. bence en azından 20 yaşında olmalıdır kişi... Yaş kıstas mıdır. Kesinlikle değildir aslında, ama dışardan bakan birisinin değerlendirme yapmak için elinde başka bir veri yok. Eğer kendini o motora binebilecek kadar olgun görüyorsan al, kızlara hava atmak için değil...

Ki aslında hangisi olursa olsun motosiklete binebilmek için normalden daha üstün bi zihinsel yapıya sahip olmak gerekir herhalde... bu kazalar bu yüzden olmuyor mu?

herkese iyi akşamlar...:rendeer:

afedersin cakalaz senin yazın üzerinden kouşacağım...

arkadaşlar yeri gelmiş, konu uygunken bişi söylemek istiyorum; belki yanıştır, ve belki başka arkadaşlara tavsiye ederek ben de yapmışımdır, ama ben böyle düşünüyorum ve size aktarmak istiyorum...

kardeşim seneye ehliyet alabileceğini söylüyorsun, yani 16 yaşındasın. seneye 17. evet cbr 125, cbf 150 güzel motorlar ama bu yaştaki kişiler - hatta çocuklar demekte bi sakınca olmasa gerek - bence bu motorlara binebilecek yaşta değilller, sadece ehliyet yetmez...

Fiziksel yapınınız uygun olsa bile, eğer istisna değilse, zihinsel yapınız uygun olmayacaktır. Öyle güçlü bi motora - ki bence göreceli olarak güçlü - binmek için belli bir olgunluğa ulaşmış olmak gerekir diye düşünüyorum. bence en azından 20 yaşında olmalıdır kişi... Yaş kıstas mıdır. Kesinlikle değildir aslında, ama dışardan bakan birisinin değerlendirme yapmak için elinde başka bir veri yok. Eğer kendini o motora binebilecek kadar olgun görüyorsan al, kızlara hava atmak için değil...

Ki aslında hangisi olursa olsun motosiklete binebilmek için normalden daha üstün bi zihinsel yapıya sahip olmak gerekir herhalde... bu kazalar bu yüzden olmuyor mu?

herkese iyi akşamlar...:rendeer:

amacım kızlara hava atmak felan değil abi bunu açıkca belirteyim ha ama şunu inkar demem motoruma baktım güzel bişiler görmek isterim(ki herkez bunu ister) ve kendimi zihinsel yöndende motor kullanabilecek kabiliyette görüyorum yukarda da belirttiğim gibi yapım we boyum olarak bazı motorlarda çocuk gibi duruyorum umarım anlamışsındır ve ben bi süper 52 sahibiyim(dede yadigarı fakat çalındı)o motorla bi uçarılık yaptığımı sanmıyorum zaten ailemde zihinsel yönden belirli bir seviyeye geldiğim için izin weriyolar ama bilgilerin için gerçekten teşekkür ederim

amacım kızlara hava atmak felan değil abi bunu açıkca belirteyim ha ama şunu inkar demem motoruma baktım güzel bişiler görmek isterim(ki herkez bunu ister) ve kendimi zihinsel yöndende motor kullanabilecek kabiliyette görüyorum yukarda da belirttiğim gibi yapım we boyum olarak bazı motorlarda çocuk gibi duruyorum umarım anlamışsındır ve ben bi süper 52 sahibiyim(dede yadigarı fakat çalındı)o motorla bi uçarılık yaptığımı sanmıyorum zaten ailemde zihinsel yönden belirli bir seviyeye geldiğim için izin weriyolar ama bilgilerin için gerçekten teşekkür ederim

:cat: 25 kere.......:cat: (sonunda anladım şu 25 kere nin ne demek olduğunu :queen:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar