A2 ve B ehliyeti ilişkisi hk.

herkese selamlar,

Bilgi sahibi olan arkadaşlardan aşağıdaki iki soruda yardım rica ediyorum..

Birincisi hem A2 hem de B ehliyeti olan bir sürücü araba kullanırken alkolden dolayı ehliyeti alınmış ise motor kullanabilir mi... Kullanabilir ise nasıl ?

İkincisi sadece B ehliyeti varken ve bu ehliyete el konmuş ise ehliyeti yok iken A2 ehliyetine başvurup ehliyet alabilir mi..

teşekkürler, iyi sürüşler..

ilk kez böyle birşey duyuyorum ama sanırım kullanamaz yani bir insanın ehliyetine el konulursa o trafikten men edilmiş demektir ki bu ikisini de kapsar...Ama tecrübesi olan varsa daha aydınlatıcı olur benimki yalnızca bir düşünece

GKN

kullanamaz
alkolden dolayı araba ehliyeti alınıyo die ibşi yok
genel düşün, sürücü ye trafik cezası veriliyor, araba yada motor sürücüsüne deil
alkollü trafiktesin sonuçta kullandığınn vasıtanın önemi yok..
el konulmuş iken zannediyorum kursa faalan gidilebilir, ama ehliyet alınamaz heralde, çünkü b ehliyeti ibraz ediceksiniz a2 den tek sınavla geçmek için

neden buluonuz böle soruları yavv:mrgreen:

İlişkilerimi varmış onların, bak sen, şüpheleniyodum zaten. :mrgreen::mrgreen:

2 side aynı kartta yan yana yazıyo zaten. :D ehliyete el kouyuldumu 2 side gider

yok canım bence senin ehliyetine el konulmamıştır bi arkadaşın için soruyorsundurr:p

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sistemin açığını bulduk
ahaah

Arkadaşlar açık diye bir durum yok. zaten a 2 yle b arkadaşında dediği gibi aynı ehliyette yazılıdır. bu şahıs herhangi bir sebepten ehliyeti kaptırırsa alacakları ehliyette tüm sınıflr geçerlidir....

kanunda sen alkollü otomobil kullandın motosikletle yakalanmadın diye bir durum yok anunda alkollü ARAÇ kullandın denir... mobilette bu sınıfa girer tırda otobüste....

yani kullanamazsın....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar